Kerstkapsels vrouw: deze kerst straal jij!

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Met de feestdagen voor de deur ben je vast op zoek naar een leuke kerstkapsel voor vrouwen. Wat is nu echt feestelijk en waar kun je mee op stap? Het hele internet staat vol met leuke kinder kerstkapsels, maar niet voor volwassen vrouwen. Ik heb er een paar voor jou verzameld. En natuurlijk zelf uitgeprobeerd.

Kerstkapsels vrouwen met kort haar

Bij kerstkapsels voor de vrouw maakt het veel verschil of je kort, halflang of lang haar hebt. Daarom eerst de kerstkapsels voor kort haar.

Met een kort kapsel kun je niet invlechten, opsteken of een knotje maken. Wat je wél kan doen is gebruik maken van verschillende haaraccessoires. Met wat creativiteit maak je deze helemaal zelf. Ren naar de winkel en koop haarspelden, mini kerstballen, smalle kerstslingers of andere kerstspullen. Deze steek of draai je in je haar.

Weet je wat ook heel leuk is? Je haar speciaal voor kerst een kleurtje geven. Dan bedoel ik geen gewone kleuren zoals blond of bruin, maar een echte kerstkleur. Dit doe je met gekleurde haarspray. Spray een gekleurde baan of pluk in je haar of laat je hele kapsel glitteren. Hieronder staat de beste haarspray voor kerst:

Zilveren glitter haarspray vanaf € 9,20

Gouden glitter haarspray

De haarspray is gewoon uitwasbaar. Heb je droog of beschadigd haar? Ga dan nooit met een kam of borstel door je haar terwijl je deze gekleurd hebt. Beter spoel je de tijdelijke haarverf er eerst uit.

Halflang haar: kerstkapsels vrouwen

Je hebt halflang stijl of golvend haar. Ga je voor sjiek of nonchalant? Voor een etentje kies ik voor een deftig kerstkapsel vrouw. Ga ik een avondje stappen, dan wil ik best lollig doen en voor een grappig kapsel gaan.

Creëer een feestelijke knot. Maak een lage paardenstaart en draai het haar om het midden heen. Zo ontstaat er een knotje. Zet het geheel met schuifspelden vast. Je kunt eventueel eerst wat plukken naar voren trekken en deze langs je gezicht laten hangen, óf creatief langs de knot draperen. Ken je die hele kleine kerstballetjes op een ijzerdraadje , bedoeld  voor een kerststukje? Steek een aantal door de knot heen. Zet het eventueel vast met een schuifspeldje.

Je kunt je haar ook (in)vlechten of opsteken. Heb je van jezelf stijl haar? Breng er dan eens wat slag of een krul in. Dit doe je heel eenvoudig met warme krullers of papillotten.

Met mijn halflang haar maak ik wel eens twee staartjes. Bij het omwikkelen van het elastiekje trek ik in de laatste wikkel niet het hele staartje er doorheen, maar laat dit halverwege hangen. Zo ontstaat er een combinatie van een staartje en knotje. Dit ziet wat voller uit. Handig wanneer je erg dun haar hebt.

Heb je dikker haar, dan kun je ook kiezen voor twee mooie knotjes. Pak vervolgens een dunne kerstslinger en wikkel deze twee keer om het staartje of knotje heen. Aan de onderkant vastzetten. Neem 4 schuifspeldjes en steek elk speld door een mini kerstbal. Bevestig het speldje in je haar. Zo kun je ook met andere kerstversieringen experimenteren.

De mooiste kerstkapsels vrouwen met lang haar

Heb je lang tot superlang haar, dan staat de wereld van kerstkapsels vrouw voor je open. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk: van zeer deftig tot vrolijk en speels. Creëer een losse vlecht en maak aan de bovenkant van de vlecht een opening. Draai de hele vlecht door de opening en zet het met schuifspeldjes vast. Spray eventueel nog wat glitters door je haar.

Gebruik een stijltang om je haar perfect recht te maken. Een diepe zijscheiding laat jouw haar voller lijken. Je kunt eventueel één kant vastzetten met een mooie speld.

Met een donut creëer je de perfecte knot bovenop je hoofd. Met volume en zichtbaar aanwezig. Wees creatief en versier je knot met verschillende kerstversieringen of accessoires.

Tips voor het leukste kapsel met kerst

Eigenlijk bestaat er geen standaard kerstkapsel vrouwen: het is maar net wat jij zelf mooi vindt. Kerstkapsels vrouw is een kwestie van experimenteren en heel veel oefenen. Daarom geef ik je een aantal handige tips:

  • Verzamel 2 – 4 weken voor kerst alle benodigde haaraccessoires.
  • Uitgroei in je haar of toe aan een nieuw kleurtje? Verf je haar 3 – 4  dagen vóór kerst. Je uitgroei is weg en eventuele verfresten op je hoofdhuid zijn dan allang weer verdwenen.
  • Knip de puntjes van je haar enkele dagen voor de feestdagen bij. Zo ziet het er weer verzorgd uit.
  • Begin een week van te voren met experimenteren en oefenen.
  • Probeer minstens drie verschillende kapsels uit.
  • Gebruik je producten die jouw haar uitdrogen of beschadigen? Verwen je haar de volgende dag met een haarmasker.

Boodschappenlijst kerstkapsels vrouw

Wat heb je allemaal nodig voor een kerstkapsel? Dit hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je van plan bent. Hieronder heb ik alvast een checklist voor jou gemaakt. Bestel deze producten ruim van tevoren. Mocht je op het laatste moment nog een kerstkapsel vrouw willen maken: de meeste producten leveren ze de volgende werkdag bij je thuis.

Haarspelden kerst (haarklem haarclip, en nog veel meer)

Schuifspeldjes

Mini kerstballen

Haarelastiek glitter

Kerst haardecoratie

Haarmasker (verzorging)

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Kerstkapsels vrouw: deze kerst straal jij!
Schuiven naar boven