Kik app – dit kun je ermee

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Kik is een berichtendienst dat zonder telefoonnummer werkt. Het is geschikt voor Android, iPhone en iPad. De berichtendienst (app) is gratis en eenvoudig te installeren. Wat je allemaal met Kik kunt? Dat lees je hier.

Geschiedenis van deze dienst

Kik is ongeveer net zo oud als het bekende WhatsApp. Kik is in 2009 opgericht door een aantal studenten van de University of Waterloo. De studenten merkten op dat het niet mogelijk was om te chatten tussen iPhone, Android en BlackBerry gebruikers. Kik moest dit onvermogen opheffen.

Het was in eerste instantie bedoeld als de gebruiksvriendelijke versie van iOS instant messenger, een chatprogramma dat in december 2017 officieel werd opgeheven.

Vanaf 2009 is de dienst snel gegroeid. Het richt zich op tieners over de gehele wereld. Ook heeft de dienst miljoenen gebruikers én is het een chatplatform dat een dagelijkse rol speelt in het leven van tieners en pubers.

Gebruik van Kik Messenger

Om Kik te gebruiken moet je deze te downloaden. De dienst is als app beschikbaar voor Android, iOS of Windows Phone. Het chatprogramma heeft diverse functies waaronder het sturen van berichten naar andere Kik gebruikers, delen van foto’s, sketches en spraakopnamen en het zoeken van informatie.

Kik app gevaarlijk

Is het gebruik van de Kik app gevaarlijk? Deze vraag kom je regelmatig tegen. Kik lijkt erg veel op WhatsApp, er is echter een duidelijk verschil. Aan WhatsApp is een mobiel telefoonnummer verbonden. Dit is bij Kik niet het geval. Hierdoor kunnen kinderen met een smartphone de app downloaden en gebruiken, zelfs wanneer ze geen simkaart hebben.

Kik is volledig anoniem. Kinderen, pubers of tieners kunnen met wildvreemden in contact komen. De politie in Amerika heeft al eens gewaarschuwd over de gevaren van Kik. In 2016 werd de 13-jarige Nicole Lovell vermoord door een man die ze waarschijnlijk via Kik had leren kennen. Voor kinderen kan de kik app gevaarlijk zijn. Ouders moeten regelmatig controleren wat hun kinderen op hun smartphone uitvoeren.

Kik Messenger forum

Wat is Kik Messenger forum? Er bestaat geen forum op Kik zelf. Wel wordt er op verschillende fora gepraat over het gebruik van deze berichtendienst. We kwamen verhalen over Kik Messenger tegen op het Viva forum, forum voor scholieren of Girlscene forum.

Bekijk best verkochte smartphones van nu

Kik app review

veel mensen zijn op zoek naar de Kik app review. Een review is een gebruikservaring voor een bepaald product of dienst. Hoe zit het met de Kik app review? Vooral mannen zijn via deze dienst anoniem op zoek naar nieuwe contacten. Spanning en opwinding zonder dat iemand erachter komt, daar word Kik veel voor gebruikt. Hierdoor staan er nogal wat nepprofielen op Kik.

Er zijn ook mensen die op een anonieme manier nieuwe vriendschappen of contacten willen vinden. De app werkt alleen met andere gebruikers die zich hierbij hebben aangemeld. Bij registratie wordt een voor- en achternaam gevraagd, maar ook een profielfoto. Het is voor de dienst echter moeilijk uit te zoeken wie zijn echte gegevens doorgeeft en wie dit niet doet. Wie geen profielfoto wil plaatsen kan kiezen voor een bitmoji.

De Kik app review levert voor veel gebruikers een positieve ervaring. In een groep met andere leden chatten, foto’s en video’s delen of gebruik maken van de webshop functie: Kik biedt vele mogelijkheden. Het is hiermee te vergelijken met de ouderwetse chatprogramma’s die vroeger via de desktop pc werden bezocht.

Ontvangen berichten

Bij WhatsApp zie je wanneer een bericht ontvangen is. In dit geval verschijnen er twee vinkjes. Is het bericht gelezen of in ieder geval geopend, dan worden de vinkjes blauw. Dit werkt bij Kik heel anders.

Bij de letter S is het bericht verzonden naar de server. De D staat voor ontvangst, het bericht is aangekomen bij de ontvanger. Staat er een R? Dit betekent dat de ontvanger het bericht heeft geopend. Staan er drie punten voor een verzonden bericht, dan is het bericht niet verzonden. De internetverbinding doet het niet, waardoor het bericht niet verstuurd kan worden.

Kik bericht blijft op S staan

Soms blijft een kik bericht op S staan. In dit geval is het bericht wel naar de server van Kik verzonden. Normaal gesproken wordt het bericht vanaf deze server doorgezonden naar de ontvanger. Hierbij is het wel belangrijk dat de ontvanger verbinding met het internet maakt. Zolang dit niet gebeurt, wordt het bericht ook niet ontvangen. Dit kan ook voorkomen wanneer iemand zijn account verwijdert. Het bericht kan niet bij de ontvanger worden afgeleverd.

Geblokkeerd op Kik

Misschien heeft iemand je geblokkeerd op Kik, of wil je dit zelf doen. Heeft iemand last van een bepaalde gebruiker, dan is het mogelijk deze persoon te blokkeren. In dit geval kan deze persoon wel een bericht naar de ander sturen. Dit bericht wordt verzonden en afgeleverd, het wordt echter niet gelezen. Hierdoor blijft het bericht op D staan. Weten of je geblokkeerd bent op Kik? Stuur diegene een bericht. Wordt het bericht niet gelezen of geopend, dan is de kans groot dat je geblokkeerd bent.

Blokkeren is vrij eenvoudig. Bij instellingen, herkenbaar aan het tandwiel, verschijnen verschillende opties. Kies chat settings of chat instellingen. Bij BlackBerry toestellen is dit te vinden op het tabblad privacy. Hieronder volgt de blokkeerlijst of blocklist. Wanneer je hierop klikt zie je een plusteken. Door hierop te klikken kun je een gebruikersnaam toevoegen. Na akkoord is deze gebruiker geblokkeerd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kik app – dit kun je ermee
Schuiven naar boven