Klein nieuwjaarscadeau voor familie, vrienden of personeel

Bijgewerkt: 2 december 2022

Het is niet zo gebruikelijk om met oud en nieuw een cadeautje te geven. Maar met kerst en/of Sinterklaas wel. Toch wordt het langzaam een trend om een nieuwjaarscadeautje te geven. Vaak gaat het om iets kleins, van maximaal € 10. Iets dat makkelijk door de brievenbus of in een hand past.

Het vinden van een klein nieuwjaarscadeau kan lastig zijn. Wat geef je de partner, kind, familie, vriend of misschien wel het personeel? In deze blog hebben we wat leuke ideeën op een rij gezet.

Kleine cadeautjes met betekenis

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwjaarscadeautje dan is het vooral belangrijk dat dit een bepaalde betekenis heeft. Je zou aan iets persoonlijks kunnen denken, of een cadeau dat bruikbaar, praktisch of leuk is. De ontvanger moet er natuurlijk wel iets aan hebben.

Laat je inspireren door 7 kleine nieuwjaarscadeaus.

1. Gepersonaliseerde sokken

Een van de leukste oud en nieuw cadeautjes is een paar gepersonaliseerde sokken. Bij YourSurprise, maar ook bij veel andere drukkerijen kun je sokken laten maken met de foto van de ontvanger erop. Of misschien wel een pakkende tekst, of het logo van het bedrijf. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden.

Sokken met naam of foto kost ongeveer € 15. Houd rekening met eventuele verzendkosten. Vraag ook eens bij de plaatselijke drukkerij wat dit zou kosten, misschien ben je wel goedkoper uit.

2. Tony’s Chocolonely Proeverijtje

Een leuke verrassing waar (bijna) iedereen blij van wordt: Tony’s Chocolonely Proeverijtje. Dit pakket bestaat uit 6 overheerlijke chocoladerepen van elk 50 gram. Uiteraard in 6 verschillende smaken. Met dit pakket kan de ontvanger van alles proeven, en hoef je niet meer na te denken over het meest perfecte nieuwjaarscadeau.

Bekijk Tony’s Chocolonely Proeverijtje

3. Kunststof fotolijstje

Weet je echt niet wat je moet geven? Zoek de leukste of meest gekke foto op, zorg dat je hier een afdruk van maakt en lijst hem in. Een kunststof fotolijstje kost ongeveer € 6 en het afdrukken of uitprinten van de foto kost een paar cent. Hiermee geef je een heel persoonlijk cadeau.

Naar kunststof lijstje

Omdat je niet weet hoeveel ruimte de ontvanger heeft, kies je voor de veiligheid een lijstje van 10 × 15 cm. Dat past prima op een bureau, het nachtkastje of ergens aan de wand. Het is niet aan te raden om hele grote fotolijsten cadeau te doen.

4. Een knoflookpers of uiensnijder

Niet direct een cadeautje dat je met nieuwjaar zou geven, en toch kunnen veel mensen het gebruiken. Bijna iedereen verwerkt knoflook of uien in een van de vele gerechten. Je kunt je dan ook voorstellen dat een knoflookpers heel erg praktisch is, het voorkomt stinkende vingers. En een uiensnijder zorgt ervoor dat je niet zo snel gaat huilen.

Dus, laat je niet misleiden door dit cadeautje want je kunt het echt met nieuwjaar geven. Bovendien heb je ook veel grappige knoflookpersen of uiensnijders. Hiermee geef je een cadeau met een randje humor.

5. Gegraveerde sleutelhanger

Iedereen kan wel een sleutelhanger gebruiken. Of misschien wel meerdere. Vaak vinden we het ook leuk om sleutelhangers af te wisselen, zodat je sleutelbos er altijd anders uitziet. Een sleutelhanger met naam is een leuk persoonlijk cadeautje.

Kies een sleutelhanger met een gravering van een vlinder, dolfijn, hartje of iets anders dat bij de ontvanger past. Laat hier de naam van de ontvanger bij graveren en je hebt een van de mooiste cadeautjes te pakken. Het kost je rond de € 10 dus het is ook nog eens heel betaalbaar.

6. Geef een beleving cadeau

Vaak wordt gedacht dat een beleving cadeau geven best wel duur is. Dat klopt, wanneer je voor een ballonvaart of een rit in een Ferrari kiest. Maar je kunt een beleving ook heel goedkoop houden. Maak bijvoorbeeld zelf een tegoedbon voor een gezellige boswandeling, een spellenavond of een knutselmiddag. Of nodig de ontvanger uit om bij je te komen eten.

Ben je goed met computers, teksten schrijven, schoonmaken, klussen of iets anders? Bied dan een van je diensten aan. Een leuk nieuwjaarscadeau dat je niks kost, behalve wat tijd. En ach, voor vrienden en familie heb je graag wat tijd over.

Als personeelscadeautje is dit minder geschikt. Wel zou je in dit geval kunnen denken aan een personeelsuitstapje. Ook een leuk cadeau om tijdens oud en nieuw te geven.

7. Voedselpakket voor wilde dieren

Wilde dieren en met name vogels, eekhoorns en egels hebben het de laatste jaren in Nederland een stuk moeilijker gekregen. Dit heeft met de warme en droge zomers te maken, waardoor er weinig voedsel te vinden is. Hierdoor zijn deze dieren niet zo goed op de winter voorbereid.

Zoek je een klein nieuwjaarscadeau dat ook nog eens goed is voor het behoud van de Nederlandse natuur? Denk dan aan een voedselpakket voor wilde dieren. Enkele leuke voorbeelden:

  • Egelhuisje
  • Strooivoer voor tuinvogels
  • Eekhoornvoederhuisje
  • Egelvoer of eekhoorn voer
  • Vogelbadje
  • Vogelhuisje
  • Voederplank voor vogels

Naar voedselpakket tuinvogels

Deze cadeautjes beginnen vanaf € 5, oplopend tot meer dan € 25. Er zit dus altijd een nieuwjaarscadeau tussen dat perfect bij je budget aansluit.

Wanneer geef je het nieuwjaarscadeau?

Het leukste is het nieuwjaarscadeau vlak aan het begin van het nieuwe jaar te geven. Dus om 0:00 uur (1 januari). Natuurlijk eerst even gelukkig nieuwjaar wensen en dan de ontvanger blij maken met het cadeautje.

Overigens kun je het klein nieuwjaarscadeau ook op een ander moment geven, bijvoorbeeld tijdens het oud en nieuw feest of de nieuwjaarsborrel. Met een cadeau geef je blijk van waardering: je bent blij dat de ander er is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Klein nieuwjaarscadeau voor familie, vrienden of personeel
Schuiven naar boven