Beste kniebrace artrose

Bijgewerkt: 15 december 2022

Artose is een pijnlijke aandoening die op elke leeftijd kan ontstaan. Vooral knieartrose komt redelijk veel voor. Het dragen van een kniebrace verlicht de klachten en zorgt ervoor dat je net wat langer door kunt gaan.

Bauerfeind GenuTrain A3

Hij is niet goedkoop maar wel de beste kniebrace bij artrose. De Bauerfeind GenuTrain geeft namelijk de ondersteuning waar je behoefte aan hebt. Hij is specifiek bedoeld voor artroseklachten, maar ook in te zetten bij andere klachten aan de knie. Bijvoorbeeld een geïrriteerd kniegewricht of overbelasting bij het hardlopen.

De brace masseert de knie tijdens het wandelen en hardlopen. Als gevolg hiervan wordt de pijn minder. Daarnaast oefent hij een wisselende druk op zowel de spieren als het gewricht uit. De massage en druk werken genezingsbevorderend.

Deze artrose kniebrace is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Meet eerst de beenomtrek op 14 cm boven de knie en 12 cm onder de knie. Doe dit terwijl de knie een buiging van ongeveer 30° maakt. Hieronder de maattabel:

  • Maat 1: boven 38-41 cm en onder 28-31 cm
  • Maats 2: boven 41-44 cm en onder 31-34 cm
  • Maat 3: boven 44-47 cm en onder 34-37 cm
  • Maat 4: boven 47-50 cm en onder 37-40 cm
  • Maat 5: boven 50-53 cm en onder 40-43 cm
  • Maat 6: boven 53-57 cm en onder 43-46 cm

Door de juiste maat kiezen weet je zeker dat deze kniebrace perfect zit en een juiste werking heeft.

Bauerfeind GenuTrain A3 – bekijk maten en prijs

Proretto Kniebrace

Deze ondersteunende compressie kniebrace wordt veel ingezet bij artrose maar ook bij een knieblessure. Het voorkomt niet alleen knieblessures maar zorgt ook voor een herstel. De Proretto staat dan ook wel bekend als sportbrace maar is net zo goed in te zetten voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld bij artrose en wandelen of huishoudelijke taken uitvoeren.

Hij is een stuk voordeliger geprijsd en verkrijgbaar in drie verschillende maten. Hij is ontworpen voor hardlopen, voetballen, fietsen maar ook fitness en zelfs wintersport. Daarnaast ondersteunt hij tijdens werkzaamheden.

Het is aan te raden om een kniebrace altijd rechtstreeks op de huid te dragen, dus niet over een broek. Vanwege het ontwerp heeft de Proretto een goede pasvorm en past onder vrijwel elke broek.

Proretto Kniebrace – check de prijs

Dunimed Kniebrace met baleinen

Een goed alternatief en de beste keuze bij artrose is de Dunimed kniebrace met baleinen. Een balein is een elastische stof die uit keratine bestaat, gemaakt van de baard van een bepaald soort walvis. Hierdoor heeft de kniebrace een optimale pasvorm, goede ondersteuning en een hoog draagcomfort. Hij is geschikt voor verschillende klachten waaronder artrose en artritis, knieblessures of een scheef zittende knieschijf. Bedoeld voor lichte tot middelzware problemen met de kniebanden.

Dit model is door orthopeden ontworpen en ondersteunt tijdens het sporten, wandelen of werkzaamheden. De knieschijf ondervindt een optimale stabilisering en ondersteuning. Daarnaast krijgt het de juiste bescherming.

De warmte die de kniebrace verspreidt is ook nog eens goed ter bevordering van het herstel en vermindering van pijn. In zes maten verkrijgbaar. Voor de juiste maat, zie hierboven (bij het eerste product).

Dunimed kniebrace met baleinen – prijslijst

De werking van een kniebrace bij artrose

Een kniebrace kan artrose niet genezen, maar verlicht de pijn. Bij beginnende artrose helpt een compressiebrace het beste. Is de afbraak van kraakbeen verder gevorderd, dan wordt soms een corrigerende kniebrace geadviseerd. Deze geeft dan een betere ondersteuning.

Bij artrose is beweging belangrijk. Fietsen, zwemmen en wandelen houdt de spieren soepel en sterk. Vooral wandelen zorgt ook nog eens voor voeding en onderhoud van het kniegewricht en met name het kraakbeen. Bij elke stap worden afvalstoffen uit het kraakbeen geperst, en bij het optillen van de voet komen voedingsstoffen bij het kraakbeen terecht. Dit is belangrijk want het kraakbeen krijgt geen voeding via het bloed zoals de botten, spieren, pezen en organen. Blijf dus in beweging.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kniebrace artrose
Schuiven naar boven