Beste computerbril zonder sterkte

Bijgewerkt: 15 december 2022

Wanneer je vaak naar een digitaal scherm kijkt belast je de ogen teveel. Dit veroorzaakt op de lange duur hoofdpijn en migraine, duizeligheid of misselijkheid. Ook kan het je slaapritme verstoren. Met een computerbril wordt normaal gesproken een model op sterkte bedoeld, geschikt voor mensen met een verminderd zicht. Er zijn ook modellen zonder sterkte die het blauwe licht filteren. Ik zocht naar de beste computerbrillen die zonder sterkte verkrijgbaar zijn.

LC Eyewear Computerbril

Een bril op sterkte is alleen nodig wanneer je gezichtsvermogen achteruit gaat. Dit heeft vaak met leeftijd te maken, maar ook met teveel naar een digitaal scherm staren. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer jongeren brildragend zijn.

Voor iedereen die geen sterkte nodig heeft is er de LC Eyewear Computerbril. Deze bril is speciaal ontworpen om het blauwe licht, afkomstig van digitale schermen, te filteren. Het zorgt voor minder hoofdpijn en duizeligheid, een verbeterde concentratie en een betere en diepere slaap.

De LC Eyewear Computerbril is zonder recept verkrijgbaar. Het is de ideale bril bij gebruik van de PC of laptop, smartphone, tablet maar ook tijdens het tv kijken. Het model is verkrijgbaar met verschillende monturen, zodat je ook nog een computerbril kiest die perfect bij je looks past. We hebben deze bril gezien voor ongeveer € 22.

LC Eyewear Computerbril – bestellen

Southland blauwlicht filterbril

We vonden de Southland ook de beste computerbril zonder sterkte. Hij is namelijk voordelig geprijsd, ongeveer € 17. Het is duidelijk te zien dat deze bril voorzien is van de transparante coating om blauw licht te filteren. Dit is belangrijk want een overmaat aan blauw licht zorgt voor vervelende klachten. Bijvoorbeeld droge en vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- schouderpijn en slaapklachten.

Klinkt dit bekend in de oren en zit je regelmatig achter de computer of kijk je veel op je smartphone? Dan is de Southland computerbril een aanrader. Hij is zonder sterkte dus geschikt voor iedereen die geen op maat gemaakte bril nodig heeft. Draag je lenzen, dan is dit prima te combineren met deze blauwlicht filterbril.

Southland computerbril – bekijk voorraad

Waarom een computerbril zonder sterkte zo belangrijk is

Uit onderzoek blijkt dat we dagelijks meer dan 4 uur naar een digitaal scherm kijken. Om de ogen rust te geven is het belangrijk om elke 20 minuten gedurende 20-30 seconden in de verte te kijken. Het blauw licht dat afkomstig is van dit soort schermen zorgt voor vermoeide ogen en hoofdpijn. Veel apparaten hebben de mogelijkheid om het blauw licht uit te schakelen. Helaas zien kleuren en diepte er dan minder realistisch uit.

Technologie is onderdeel van het dagelijks leven, dit kun je niet uit de weg gaan. Helaas maken onze ogen hierdoor flink wat overuren. De perfecte oplossing is een computerbril met een speciaal filter. Het geeft de ogen veel meer rust dan je zou denken. Daarnaast beschermt het de ogen tegen het Computer Vision Syndrome.

Bronnen van blauw licht

Vaak wordt gedacht dat blauw licht alleen afkomstig is van het computerscherm of de smartphone. Dit klopt niet want er zijn meerdere bronnen. Het zit ook in daglicht, afkomstig van de zon. Zonlicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog, dit wordt ook wel de zichtbare golflengten genoemd. Daarnaast bevat zonlicht ultraviolet licht dat onzichtbaar is. Het blauwe licht zit tussen het zichtbare gedeelte van het lichtspectrum en het onzichtbare ultraviolette licht in. Voor het menselijk oog is blauw licht zichtbaar.

Blauw licht dat afkomstig is van de zon of een digitaal scherm, is niet schadelijk voor het oog. Maar het kan wel hinderlijk zijn en verschillende klachten met zich meebrengen. Dit gebeurt vooral wanneer het blauw licht dicht bij het oog komt, bijvoorbeeld door vrij dicht op een scherm te zitten. En dat is dus precies waarom de blauw licht bril zonder sterkte is ontwikkeld.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste computerbril zonder sterkte
Schuiven naar boven