Lange wimpers? Dit is de beste mascara

Bijgewerkt: 29 september 2022

Mascara kleurt de ogenwimpers en legt hier accent op. Wist je dat je deze vloeistof ook voor het kleuren van wenkbrauwen kunt gebruiken? Tegenwoordig zijn er verschillende mascara’s verkrijgbaar. De een is waterproof, de ander brengt volume aan en weer een ander zorgt voor een mooie glans.

Heb je lange wimpers van jezelf, dan ga je vooral voor dikte (volume). We laten je zien wat de beste mascara voor lange wimpers is.

Mascara of valse wimpers

Ben je geboren met volle en lange wimpers, dan heb je echt geluk. De meeste mensen hebben toch wat kortere wimpers en dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Maar wanneer je op stap gaat of tijdens een bijzondere gelegenheid dan wil je vast die Bambi-achtige blik op anderen kunnen werpen.

Mensen met korte wimpers hebben twee keuzes: mascara of het dragen van valse wimpers. Een nadeel van valse wimpers is dat het vaak overdreven is. Door regen/zweet of wanneer je ze niet goed hebt geplakt kunnen ze losraken. Mascara blijft wat beter zitten, ziet er natuurlijker uit maar je moet het wel ‘s avonds er afhalen.

Gelukkig heb je lange wimpers, dus zoek je vooral iets om hier accent op te leggen.

Kies de beste mascara voor lange wimpers

Nu je genoeg weet over deze producten, is het tijd om te kijken wat de beste mascara voor lange wimpers is. We laten onze favorieten zien waaronder de beste mascara voor verlenging. Ook besteden we kort aandacht aan veganistische mascara en dierproefvrije merken.

Maybelline Lash Sensational Volume

Een van de beste keuzes wanneer je lange wimpers hebt is de Maybelline Lash Sensational Volume. Dit is een zwarte volume mascara die voor vollere wimpers zorgt. Wanneer je hiermee aan de slag gaat is het makkelijk om uitgewaaierd volume aan te brengen. De ingrediënten zorgen tegelijkertijd voor een goede verzorging van de wimpers, waardoor ze er soepel en glanzend uitzien.

We hebben natuurlijk ook gekeken naar gebruikerservaringen. Gebruikers zijn tevreden over het borsteltje dat over korte en lange haartjes beschikt, waardoor je elk wimperhaartje aanraakt. Het advies van sommige gebruikers is dat je twee of drie lagen aan moet brengen, wil je aan het juiste volume komen.

Nog een voordeel is dat het product de wimpers niet keihard maakt. Je merkt dat de wimperhaartjes flexibel blijven, en dat is veel prettiger. Dit product is gezien voor ongeveer € 6,99, iets dat een zeer goede aankoopprijs is.

Bekijk Maybelline Lash Sensational Volume

L’Oréal Paris Telescopic

Het zat al in de naam verborgen: met deze mascara worden je wimpers telescopisch lang. Niet dat jij dan nodig hebt maar misschien wil je de lange wimpers wat extra benadrukken. Eindelijk ga je voor lengte en volume, waarbij je tot aan de punten een goed effect bereikt. Ook nu weer zul je meerdere lagen aan moeten brengen, want met een enkele laag is het moeilijk om de wimpers voller te maken. Breng maximaal drie lagen aan, en het effect is het grootst.

Deze mascara is verrijkt met zwartpigmenten, dit zorgt voor een opvallende en sprekende look. Het multi- precisie borsteltje maakt het eenvoudig om de mascara aan te brengen.

Natuurlijk willen we ook weten wat gebruikers hiervan vinden. Eerst even de negatieve punten, want die horen erbij.

Sommige gebruikers vinden de mascara niet zo prettig ruiken. Ook hebben een aantal mensen moeite met het borsteltje, dat heel dun en flexibel is. Hierdoor moet je wat beter richten, en dat kan voor sommigen een probleem zijn. Het is goed om te weten dat het borsteltje ontwikkeld is om zo min mogelijk mascara met een zo groot mogelijk effect aan te brengen.

Andere gebruikers vinden de L’Oréal mascara ronduit ‘wow’. De mascara klontert niet, dankzij het slanke borsteltje smeer je het niet rondom je ogen en het belangrijkste: je wimpers plakken niet aan elkaar. Oftewel: een geweldig product dat verkrijgbaar is voor ongeveer € 9.

Naar L’Oréal Paris Telescopic

Dierproefvrije make-up

Vroeger werden dieren gebruikt voor het testen van cosmetica. Er werd bijvoorbeeld haarlak in de ogen van konijnen gespoten, om te kijken of dit schade toegebracht. Of mascara werd in de ogen van cavia’s of ratten gesmeerd. Je kunt je voorstellen dat deze dieren veel pijn leden, en soms ook blind werden.

Dierproeven voor cosmetica is al enige tijd verboden in Europa. Helaas is dit in China nog niet verboden. Wees daarom voorzichtig met de aanschaf van producten die uit China afkomstig zijn. De producten hierboven zijn allemaal dierproefvrij. Dit betekent dat er geen dieren zijn gebruikt om ingrediënten en eindproducten op te testen.

Wat je moet weten over veganistische mascara

Naast dierproefvrije make-up heb je ook de veganistische mascara (en andere veganistische make-up). Bij deze producten is geen gebruik gemaakt van dierlijke ingrediënten. Tegenwoordig is het zo dat mascara geen dierlijke ingrediënten bevat maar pigmenten, water en olie. Alle mascara die je in Europa koopt valt onder de veganistische make-up.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Lange wimpers? Dit is de beste mascara
Schuiven naar boven