Beste mascara voor korte wimpers

Bijgewerkt: 25 februari 2022

Sommige vrouwen (en mannen) zijn gezegend met prachtige lange wimpers. Wanneer je dit niet hebt dan moet je ze zelf creëren. Dit kan met mascara. Dit product laat de wimpers er niet alleen langer en voller maar ook donkerder uitzien. De beste mascara voor korte wimpers vind je in dit artikel.

Meer volume

Heb je (erg) korte wimpers? Dan zul je merken dat niet alle mascara goed werkt. Bij korte wimpers is het vooral belangrijk dat je voor mascara gaat die volume aanbrengt. Hierdoor zien je wimpers er direct voller en langer uit. Bekijk de beste mascara voor korte wimpers inclusief een richtprijs.

Maybelline volume mascara

Een van de beste mascara’s voor korte wimpers is de Maybelline Volume Mascara. Je kunt kiezen uit een waterproef variant in verschillende kleurtinten. De mascara zorgt voor kolossaal volume en dat is wat je nodig hebt.

Het is aan te raden om eerst te experimenteren met dit product. Breng niet gelijk veel aan maar doe dit in een kleine hoeveelheid. Wanneer je niet tevreden bent met het resultaat breng je een tweede laagje aan. Houd er rekening mee dat je niet teveel lagen over elkaar moet doen, anders worden je wimpers te zwaar en gaan ze hangen. Ook kun je er zelf last van hebben.

Maybelline heeft veel tevreden gebruikers. Het is dermatologisch getest en hierdoor ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De prijs varieert van € 7 tot € 10 per flesje, afhankelijk van de variant die je neemt.

Bekijk maybelline Volume mascara

Bourjois Volume Reveal Mascara

Een zeer goede keus is de Bourjois Volume Reveal Mascara. Deze is wat duurder (tussen de € 11 en € 13) maar wel zeer effectief. Het geeft volume en verlengt de wimpers direct. Bovendien is dit product klontvrij, waardoor er geen hinderlijke en dikke klonters in de wimpers ontstaan. Het effect ziet er heel natuurlijk uit.

Uiteraard dermatologische getest en keuze uit een waterproef- of normale variant. Kies voor de kleuren Black (23) of Ultra Black (22). Donkere kleuren laten je wimpers sowieso al langer lijken.

Naar Bourjois Volume Reveal Mascara

Maakt mascara de wimpers echt langer?

Soms wordt gedacht dat mascara voor een optisch effect zorgt. Maar niets is minder waar, dit spul maakt de wimpers echt langer. Maar alleen wanneer je voor de Volume variant kiest. De vloeistof legt een laagje om elke wimperhaartje. Hierdoor worden de haartjes dikker maar ook aan het uiteinde verschijnt er wat lengte.

Door twee of drie laagjes over elkaar te maken worden de wimpers steeds dikker en langer. Waak ervoor om meer dan drie lagen aan te brengen, je wimpers worden dan echt veel te dik en te zwaar.

Overzicht beste mascara korte wimpers

Je weet nu dat je met korte wimpers Volume Mascara moet hebben. Hieronder vind je een overzicht van alle verkrijgbare producten inclusief de prijs. Bedenk dat hele goedkope merken niet altijd doen wat ze beloven. Maar de allerduurste producten zijn ook niet direct de beste keuze. Probeer de prijs een beetje in het midden te houden, ergens tussen de € 6 en € 13.

Bekijk overzicht mascara korte wimpers

Elke dag mascara gebruiken is slecht

Mascara is ideaal om goed voor de dag te komen. Bijvoorbeeld tijdens een avondje stappen, feestje, op het werk of een etentje. Maar elke dag mascara gebruiken is niet goed. De huid rondom je ogen is dun en gevoelig. Het neemt makkelijker bacteriën en vuil op. Wanneer je dagelijks mascara gebruikt kan dit nadelige gevolgen voor de huid rondom de ogen hebben.

Ook kunnen wimpers door veelvuldig gebruik van mascara afbreken of uitvallen. Dit wordt veroorzaakt door het opdrogen van de vloeistof, waardoor de wimperhaartjes hard worden en kwetsbaar zijn.

Andere methoden om wimpers voller en langer te maken

Voor tussendoor kun je ook op andere manieren de wimpers voller en langer maken. Hieronder vind je een aantal goedwerkende methoden:

Olie: met speciale olie oftewel serum maak je de wimpers voller en langer. Deze olie ruikt prettig en is makkelijk in gebruik. Als alternatief kun je ook slaolie of olijfolie aanbrengen. Doe dit met slechts een druppeltje, anders worden je wimpers veel te vet.

Niet in de ogen wrijven: misschien een open deur maar wrijf niet te vaak in de ogen. Hierdoor ga je wimpers afbreken of soms zelfs uitvallen.

Geen waterprooof mascara: heb je vaak last van tranende ogen dan is waterproofmascara ideaal. Maar het heeft ook een groot nadeel: het maakt je wimpers ontzettend hard en kwetsbaar. Wil je de wimpers voller en langer laten groeien, dan moet je zeker geen waterproof mascara gebruiken. Helaas maar waar.

Geen nepwimpers: het lijkt heel makkelijk wimpers langer en voller te maken middels nepwimpers. Maar ze zijn zwaar en je moet ze vastplakken. Hierdoor kunnen je eigen wimpers afbreken of in het ergste geval uitvallen.

Geduld: de wimpers groeien minder snel dan het haar op je hoofd. Het kan dus enkele weken duren voordat je wimpers voller en langer zijn. De lengte is ook genetisch bepaald. Je kunt wimpers dan ook nooit langer laten groeien dan in je DNA vastligt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mascara voor korte wimpers
Schuiven naar boven