Lenovo smartphone: de beste en nieuwste modellen

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Heb je al eens gedacht aan de beste Lenovo smartphone? Bij dit merk denken de meesten aan een laptop, maar de nieuwste telefoons zijn ook een aanrader. Enig nadeel is dat deze modellen binnen Europa nauwelijks verkrijgbaar zijn. Uiteraard zijn er wel hele goede alternatieven.

Beste Lenovo smartphone van dit moment zijn

Lenovo is niet echt een ster met betrekking tot het uitbrengen van smartphones. Terwijl de laptops en tablets wel als warme broodjes over de toonbank gaan. Vanwege het beperkte aanbod is het lastig om de beste Lenovo smartphone te vinden.

De nieuwste Lenovo telefoon is de K13 (Pro), verkrijgbaar vanaf 2021. De normale versie heeft een scherm van 6,52 inch, de Pro doet het met 6,51 inch. Opvallend is de kunststof behuizing en de net zo kunststof achterkant. Niet waterdicht en ook niet voorzien van beschermend glas. De processor is wel weer goed (Qualcomm) en er is minimaal 4 GB werkgeheugen aanwezig. Opvallend is ook de quad camera waarmee je prachtige beelden vastlegt.

Vanwege de lage prijs (vanaf € 150) behoort dit model zeker tot de beste Lenovo smartphone. Maar wat is er nog meer verkrijgbaar?

Bekijk Lenovo smartphones

Legion-serie

Let een beetje op met de Legion-serie. Binnen deze serie vind je namelijk niet alleen smartphones maar ook tablets en laptops. Bijvoorbeeld de Lenovo Legion Y700 gaming- tablet met een 8,8 inch scherm. De Legion Y90 uit 2022 is juist weer een smartphone, met ondersteuning voor dual sim. Deze heeft een flink scherm van 6,92 inch. De prestaties en specificaties zijn top, maar hij moet meer dan € 500 kosten (prijspeil 2022).

Je kunt ook voor een wat ouder model gaan, bijvoorbeeld de Legion Pro uit 2020. Ook deze heeft uitstekende specificaties waaronder een Qualcomm Snapdragon 856 processor en een dubbele (64 mp) hoofdcamera.

Alternatief voor de Lenovo telefoon

Kun je de nieuwste Lenovo smartphone niet vinden? Dat kan kloppen, want sinds 2015 zijn de meeste telefoonactiviteiten ondergebracht bij Motorola Mobility. Toch zijn er sinds 2020 weer Lenovo smartphones verkrijgbaar. Maar het merk is niet echt actief, hierdoor kan het nog enige tijd duren voordat ze algemeen verkrijgbaar zijn.

Een goed alternatief voor de Lenovo smartphone is het merk Samsung. Ga je voor een Samsung uit de A-serie dan koop je een uitstekend toestel uit het middensegment, dat tussen de € 250 en € 500 kost.

Naar Samsung A-serie

Let wel een beetje op met de modellen die minder dan € 225 kosten. Het gaat dan weliswaar om een Samsung A, maar deze toestellen vallen in de budgetlijn. De specificaties zijn dan toch een stuk minder.

Lenovo of Motorola

De vraag is nu of je voor een nieuwste Lenovo telefoon of toch een Motorola moet kiezen. Want het is een feit dat veel Motorola smartphones eigenlijk toebehoren aan Lenovo. Het voordeel van Motorola is de betaalbare prijs. Je koopt al een toestel vanaf € 115, en dan is deze vorig jaar uitgebracht. Het allerduurste model, en deze is opvouwbaar, kost meer dan € 900. Alle overige Motorola toestellen kosten maximaal 300.

Bekijk Motorola smartphones

Kijk je naar kwaliteit, dan komt de Samsung A-serie net iets beter uit de bus. Maar de Motorola Moto modellen hebben juist weer uitstekende camera’s. Daarom is het goed om zelf een vergelijking te maken. Bedenk hierbij wat voor jou het belangrijkste is: de prestaties van de processor, de accuduur of de camera’s.

Maakt Lenovo gebruik van Android?

Tot het jaar 2017 maakte Lenovo gebruik van je eigen gebruikersinterface. Veel consumenten hadden behoefte aan een smartphone met Android. Lenovo heeft hier uiteindelijk gehoor aan gegeven. Dit betekent dat de nieuwste Lenovo smartphones (vanaf 2017) op het Android besturingssysteem draaien.

De veiligheid van deze telefoons

Is Lenovo veilig? In 2006 werd het gebruik van Lenovo computers in de Verenigde Staten beperkt. Inmiddels is dit niet meer van toepassing, maar Chinese bedrijven liggen wel vaker onder vuur. Zo zouden ze meewerken aan spionagepraktijken. In de praktijk is dit nog nooit aangetoond, hoewel er twijfels zijn over het merk Huawei. Dit merk mag met de VS geen zaken meer doen. Daarom draaien nieuwe Huawei smartphones ook niet meer op het Android mobiele besturingssysteem.

Lenovo mag nog steeds met de VS zaken doen, en dus ook gebruik maken van Android. In dat opzicht is Lenovo veilig in gebruik. Neem de cowboyverhalen dan ook met een grote korrel zout, want er wordt veel geroddeld en gespeculeerd. Lenovo is een betrouwbare en kwalitatief goed merk, daar valt niet over te twijfelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Lenovo smartphone: de beste en nieuwste modellen
Schuiven naar boven