De leukste adventskalenders 2022

Bijgewerkt: 22 november 2022

Het is nog niet te laat om voor de leukste adventskalender te gaan. Tenzij het natuurlijk al januari is. Maar zo rond oktober kun je alweer naar de volgende adventskalenders uitkijken. Die ouderwetse kalenders met chocolaatjes blijven leuk, vooral voor kinderen. Maar je hebt tegenwoordig ook de leukste adventskalender met speelgoed, verzorgingsproducten of andere verrassingen.

Geschiedenis van de adventskalender

Waarom kopen mensen jaarlijks de leukste adventskalender? Advent begint vier zondagen voor kerst en duurt tot kerstavond is aangebroken. Het is dus de periode van voorbereiding op het uiteindelijke kerstfeest.

Waarschijnlijk ontstond advent in de vierde eeuw na Christus. Het is gebruikelijk om een adventskrans op te hangen. Deze krans bevat vier kaarsen. Iedere adventzondag wordt er een kaars aangestoken. Op de laatste adventzondag branden alle vier de kaarsen.

Een andere mogelijkheid om af te tellen naar kerst is de adventskalender. Dagelijks maak je een luikje open. Achter dit luikje zit een chocolaatje of verrassing. Maar bijvoorbeeld ook een inspirerende tekst of een spreuk.

Hoeveel vakjes heeft een adventskalender?

Je hebt verschillende soorten adventskalenders. Hoeveel vakjes heeft een adventskalender? De standaard kalender bevat 24 genummerde vakjes. Het is dus de bedoeling om op 1 december het eerste vakje open te maken. Op 24 december, kerstavond, open je het laatste vakje.

De leukste adventskalender 2022

Wat zijn de leukste adventskalenders 2022 en 2023? Tegenwoordig is er heel wat verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een adventskalender met LEGO, theebuiltjes, chocolade, PLAYMOBIL, Harry Potter en nog veel meer. Ja, je kunt het zo gek niet bedenken.

De leukste adventskalenders zijn wel wat duurder. Zo betaal je makkelijk tussen de € 35 en € 50 voor een dergelijke kalender. Maar je geeft hier iemand wel een mooi en bijzonder cadeau mee. Of gewoon voor jezelf, dat kan natuurlijk ook. Hieronder de 5 leukste adventskalenders besproken.

1. Adventskalender voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen zijn er aparte adventskalenders. Wat kun je hiervan verwachten? Nou, bijvoorbeeld een kalender met spa beauty. Dit is een verrassingspakket voor dames. Deze kalender bevat verschillende verzorgingsproducten.

Maar je hebt ook de kerst verrassingskalender. Deze bevat sieraden, haaritems of verzorgingsproducten. Ook een mooie adventskalender voor vrouwen. Of wat dacht je van de make-up kalender, de RITUALS adventskalender of een kalender die je zelf vult.

Bekijk adventskalender voor vrouwen

2. Adventskalender Playmobil

Speciaal voor kinderen maar natuurlijk ook voor volwassenen die fan zijn: de adventskalender Playmobil. Een leuk cadeau tijdens de spannende tijd naar kerst. Deze kalender bestaat uit 24 vakjes. Elke kalender heeft een eigen thema, bijvoorbeeld ridders of speelgoedwinkel.

Achter elk vakje zit een Playmobil speeltje. Wanneer alle 24 vakjes zijn opengemaakt dan is het Playmobil pakket compleet. Nu is het een kwestie van spelen. Een enkel vakje kan meerdere onderdelen bevatten.

Voor een Playmobil adventskalender betaal je tussen de € 25 en € 35. Je hebt ze overigens ook goedkoper of duurder.

Naar adventskalender Playmobil

3. Adventskalender LEGO

Natuurlijk kan deze leukste adventskalender niet ontbreken, namelijk van LEGO. Ook weer met 24 vakjes. Je hebt de keuze uit verschillende thema’s waaronder Star Wars, Harry Potter, LEGO city of LEGO friends.

 Doordat je elke dag een vakje openmaakt bouw je langzaam het hele pakket ineen. De kalender bevat meerdere minifiguren, voorwerpen en accessoires. Een leuke verrassing voor kinderen en volwassenen. Sinds het televisieprogramma legomasters is LEGO namelijk ontzettend populair.

Een LEGO adventskalender kost tussen de € 25 en € 35. Je hebt echter ook adventskalenders die wel € 70 kosten. Dit ligt dus helemaal aan de inhoud.

Bekijk adventskalender LEGO

4. Adventskalender thee

Je staat er eigenlijk niet bij stil maar tot de leukste adventskalenders hoort ook de kalender gevuld met theebuiltjes. In deze kalender vind je verschillende soorten thee. Sommige kalenders bevatten zelfs 24 theesoorten.

Voor wie is de adventskalender thee bedoeld? In ieder geval voor echte theeliefhebbers. Het leuke is dat je dagelijks van een ander kopje thee geniet. Het blijft elke dag een verrassing wat je vandaag drinkt. De thee adventskalender is helemaal niet duur. Tussen de € 6 en € 25. Dit hangt er een beetje vanaf om welke soort thee het gaat en hoe luxe deze is.

Naar adventskalender thee

5. Adventskalender chocolade

Oh ja het is zo standaard maar nog steeds de leukste adventskalender. Deze kalender valt namelijk bij iedereen in de smaak (of je moet allergisch zijn voor chocolade). De meeste van dit soort adventskalenders bevat chocolade van goedkope kwaliteit. Dat proef je, hoewel het voor een kind niet veel uit zal maken.

Wil je een luxe chocolade adventskalender dan ben je ook wat duurder uit. Je komt dan bij een van de bekende merken terecht. Maar dan heb je ook wat, want het is elke dag smullen van de heerlijke chocolaatjes.

Voor een goedkope adventskalender met chocolade betaal je tussen de € 5 en € 10. Wil je luxe chocolade dan reken je op een bedrag van € 15 tot € 30.

Bekijk adventskalender chocolade

Nog meer ideeën voor de leukste adventskalenders

Nog steeds op zoek naar de leukste adventskalenders? Er zijn nog veel meer ideeën. Allereerst kun je zelf een adventskalender maken. Er zijn namelijk kalenders verkrijgbaar waarbij je alleen nog maar de vakjes hoeft te vullen. Voordeel hiervan is dat je deze kalender jaarlijks kunt gebruiken. Dit is dus gelijk een goede investering.


Hieronder nog enkele ideeën voor een adventskalender:

  • Schleish figuren
  • Milka chocolade
  • Geurkaarsen
  • Sieraden
  • Bruisballen
  • Marvel
  • Look-o-Look snoepjes

En geloof me, deze leukste adventskalenders zijn daadwerkelijk te koop. Wat zoiets moet kosten? Tja, daar vraag je wat. Reken op een aanschafprijs tussen de € 15 en € 50.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste adventskalenders 2022
Schuiven naar boven