Spiegel kerstverlichting – sfeervolle decoratie

Bijgewerkt: 22 november 2022

Heb je al eens van de spiegel kerstverlichting gehoord? Dit zijn kerstlampjes die je aan een glad oppervlak zoals een spiegel of raam bevestigt. Hiervoor zijn namelijk speciale klemmen met zuignap verkrijgbaar. Steeds vaker zie je spiegels kerstverlichting, simpelweg omdat het een mooie en sfeervolle kerstdecoratie is.

Zo maak je de spiegel kerstverlichting

Er zijn geen kant-en-klare spiegels met kerstverlichting te koop. Maar je kunt het wel zelf maken. Hier heb je geen aparte spiegel kerstverlichting voor nodig. Een gewoon kerstsnoer is meer dan voldoende. Daarnaast heb je natuurlijk een mooie en grote spiegel nodig, net als speciale klemmetjes.

Welke spiegels zijn geschikt om tot spiegel kerstverlichting om te toveren? Wanneer je een mooie grote spiegel boven het dressoir hebt hangen dan is dit een absoluut pluspunt. Maar ook een spiegel in de hal leent zich hier uitstekend voor. Verder de passpiegel en misschien wel de spiegel op het toilet. Ook in de badkamer kan, maar je moet dan wel opletten met de vochtigheid.

Spiegel kerstverlichting kopen

Laten we beginnen met de spiegel kerstverlichting. Niet alle lampjes zijn hier geschikt voor. Het beste kies je voor een lichtsnoer met kleine ledlampjes. Niet van die prikkabel led, deze lampjes met E27 fitting zijn veel te groot.

Let ook goed op de lengte van de kerstverlichting. Het mooiste is om de spiegel kerstverlichting helemaal rondom de spiegel te hangen. Wanneer je een te kort snoer koopt dan ziet dit niet mooi uit. Maar wanneer je kerstverlichting snoer te lang is dan houd je veel lampjes over. Dit kan misschien heel rommelig uit gaan zien.

Op netstroom of batterij

Maak bij spiegel kerstverlichting ook nog even een keuze of dit op netstroom of batterij moet. Op netstroom is het meest praktische want je hoeft nooit batterijen te vervangen. Aan de andere kant moet er dan wel een stroompunt aanwezig zijn. Ga je bijvoorbeeld voor spiegel kerstverlichting in de badkamer of op het toilet, dan kom je al snel bij verlichting op batterij uit.

Spiegel kerstverlichting op batterij

De speciale klemmetjes met zuignap

Zo, je bent al een stuk dichter bij het eindresultaat. Je hebt de spiegel kerstverlichting uitgekozen. Nu moet je dit gaan ophangen. Hiervoor heb je speciale klemmetjes met een zuignap nodig. Het gaat hier om doorzichtige ophangklemmen die voorzien zijn met een stevige zuignap. Geschikt voor het ophangen van kerstverlichting, feestversiering, slingers, ballonnen en nog veel meer.

Bekijk klemmetjes met zuignap

Houd er rekening mee dat deze klemmetjes niet heel goedkoop zijn. Maar vanwege de goede kwaliteit en het feit dat ze jaarlijks opnieuw bruikbaar zijn is het wel een prima investering. Een goedkoper alternatief zijn de zuignappen met ophanghaakjes. Je kunt hier de kerstverlichting gewoon achterhaken of één keer omheen draaien. Een stuk voordeliger.

De zuignappen blijven stevig op een gladde ondergrond zoals glas of een spiegel zitten. Aan de klemmetjes bevestig je de kerstverlichting. Laten we snel aan de slag gaan.

Stappenplan spiegel kerstverlichting maken

Vooruit, maak die spiegel kerstverlichting. Zorg dat je de spiegel eerst schoon en vetvrij maakt. Niet alleen omdat de zuignappen dan beter blijven zitten, ook omdat je na het aanbrengen van de kerstverlichting de spiegel lastiger kunt schoonmaken.

Het beste maak je de spiegel met alleen water of wat afwasmiddel schoon. Gebruik geen allesreiniger of Glassex. Dit soort producten laat namelijk een laagje op het glas of de spiegel achter.

Haal de spiegel kerstverlichting uit de verpakking. Controleer vooraf of de verlichting het ook doet. Soms moet je een of meerdere lampjes vervangen. Overigens blijft de kerstverlichting gewoon werken, zelfs wanneer er meerdere lampjes kapot zijn.

Bevestig de zuignappen gelijkmatig over de spiegel. Heb je een vierkante spiegel dan is het belangrijk dat in elke hoek ook een zuignap zit. Alleen zo kunnen je rechte lijnen trekken. Bij een ronde spiegel moet je wat meer zuignappen gebruiken, anders krijgt de kerstverlichting meer een vierkante vorm.

Klem de kerstverlichting in de haakjes of wikkel ze eenmaal hier omheen. Zet de verlichting aan en neem wat afstand van de spiegel. Bekijk of alles naar wens hangt. Vaak kom je erachter dat er toch wat meer zuignappen bij moeten, simpelweg omdat de verlichting geen mooie vorm heeft.

Kerst woonaccessoires kopen

Is de spiegel kerstverlichting klaar? Denk dan ook eens aan kerst woonaccessoires. Hier is veel in verkrijgbaar waarbij je de woning helemaal in kerstsferen brengt.

Denk maar eens aan de kerstboom rok van riet of rotan. Een absolute aanrader wanneer je voor een natuurlijke uitstraling gaat. Of sfeervolle kaarsen, een canvasdoek met verlichting of natuurlijk de bekende kerstkrans. Sommige woonaccessoires kun je zelfs het hele jaar door gebruiken.

Wanneer je specifiek voor kerstdecoratie gaat dan is dit alleen met de feestdagen te gebruiken. Maar je vindt hier wel veel meer, van kerstballen tot kerstverlichting en van een guirlander tot nepsneeuw.

Dit waren de leukste tips met betrekking tot spiegel kerstverlichting en hoe je dit zelf maakt. Ben jij al klaar voor de feestdagen? Tip: zorg dat je op tijd alles in huis haalt. Het wordt jaarlijks steeds drukker op de kerstafdelingen in winkels en ook webshops kunnen hun voorraden niet aanslepen. Bestel in november daarom al je kerstverlichting, kerstdecoratie en andere spulletjes. Dan ben je zeker niet te laat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Spiegel kerstverlichting – sfeervolle decoratie
Schuiven naar boven