Sinterklaas babykleding: leukste shirt of trui voor baby

Bijgewerkt: 22 november 2022

Sinterklaas komt eraan! Wat is de leukste Sinterklaas babykleding? We hebben gezocht naar leuke shirtjes en truien voor baby’s. Ontdek een aantal hele leuke kledingstukken met een tekst of print van Sint en/of Piet. Zo komt jouw kindje helemaal in de sinter-feeststemming.

Sinterklaas voor baby’s

Sinterklaas vieren met je baby lijkt misschien wat vreemd. Het jonge kind heeft nog helemaal geen besef van dit feest en de figuren die hierbij horen. Baby’s rond 9 maanden oud zijn eenkennig en misschien wel hartstikke bang voor die man met de baard. Sinterklaas voor baby’s doe je dan stiekem ook een beetje voor jezelf.

Ga gerust naar de landelijke intocht kijken. De muziek en vrolijke mensen maken jouw baby ook vrolijk. Zorg wel dat je kindje lekker warm is ingepakt. Op zoek naar een Sinterklaas cadeautje voor je baby?

Eerste Sinterklaas baby shirt

We beginnen met Sinterklaas babykleding. De eerste Sinterklaas vier je met een speciaal baby shirt. Het is wel even zoeken, een Sinterklaas shirt wordt niet veel verkocht. Gelukkig hebben we een aantal leuke items gevonden:

Sinterklaas babykleding: longsleeve met drukkers op de schouders. Kleur: divers. Tekst: ook divers. Verkrijgbaar in de maten 50 tot en met 80.

Sinterklaas baby kleding: het rompertje

Ben je op zoek naar een Sinterklaas rompertje? Ook hier is best wel wat leuks in te vinden. Wat dacht je van een rompertje met de tekst mijn eerste Sinterklaas of Hoezo Sinterklaas? Ik heb mijn papa en mama. Afhankelijk van het model kun je de naam van je kindje op het rompertje bij laten drukken. Benieuwd naar deze leuke rompertjes?

Bekijk alle Sinterklaas rompertjes

Pietenpak baby

Het is inmiddels traditie: kinderen in een pietenpak. Zo gaan ze helemaal op in de feestvreugde. Het pietenpak is niet alleen leuk rondom het sinterklaasfeest, maar ook met carnaval. Daarnaast is de Zwarte Piet verkleedset een aanrader op kinderfeestjes. Het pietenpak is in verschillende maten verkrijgbaar. Hierdoor is het geschikt voor baby’s, peuters en kleuters.

Gepersonaliseerde Sinterklaas zak

Pakjesavond wordt nog veel leuker met een gepersonaliseerde Sinterklaas zak. Dit is een juten zak met de naam van baby, kind(eren) of de familienaam. Je kunt er ook een afbeelding naar keuze op laten plaatsen.

Hier bestel je een grote gepersonaliseerde Sinterklaas zak. De prijs bedraagt ongeveer €16,50. Deze jutezak is van de beste kwaliteit met een hoogwaardige bedrukking. Er is ruimte voor een naam of tekst van maximaal 20 tekens.

Liever toch een normale jute Sinterklaas zak? Deze zijn misschien minder leuk, maar wel goedkoper.

Tips Sinterklaasavond, zo kom je de avond door

Wat doe je op Sinterklaasavond met baby of het jongetje? We hebben verschillende leuke ideeën op een rij gezet:

Sinterklaas en Piet inhuren

Leuk voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud. Baby’s hebben hier nog niet veel aan. Let wel op: Sinterklaas en Piet inhuren betekent op tijd reserveren. Vooral wanneer je deze op pakjesavond zelf wilt laten komen.

Zelf verkleden als Piet

Jonge kinderen zijn soms bang voor Sinterklaas of Piet. Ze vinden het wel leuk om zich te verkleden als Piet of Sint.

De jutezak

Laat de buurman op de deur of het raam bonken en een jutezak voor de deur zetten. Boordevol de leukste cadeautjes: spannender kun je het niet maken.

Cadeautjes verstoppen

Vind je kindje het allemaal te spannend? Je kunt ook cadeautjes door het huis verstoppen. Geef aanwijzingen of maak er een leuke speurtocht van. Voor het oudere kind werkt een plattegrond of schatkaart heel goed. Zo zijn de kinderen wel eventjes zoet.

Sinterklaas dobbelspel

Het Sinterklaas dobbelspel is vooral geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Koop een aantal kleine cadeautjes en twee grote dobbelstenen. Het Sinterklaas dobbelspel kent verschillende regels. Deze vind je op het internet of verzin je zelf.

Pepernotenspel

Voor het pepernotenspel heb je een pietenmuts, pieten handschoenen, een cape, een dobbelsteen en heel veel pepernoten nodig. Gooi om de beurt met de dobbelsteen. Wie 6 gooit mag het pietenpak aantrekken en pepernoten eten. Deze persoon mag net zo lang dooreten totdat iemand anders 6 gooit. Let op: kinderen kunnen hier aardig misselijk van worden.

Surprise of lootjes trekken

Deze Sinterklaasavond tip is alleen geschikt voor wat oudere kinderen. Trek ruim van tevoren lootjes voor gedichten of surprises. Maak een gedicht of surprise voor degene die op jouw papiertje staat. Is het kind hier nog te jong voor, dan is wat hulp van een volwassene welkom. Surprise avond is leuker wanneer je dit met minstens zes personen doet.

Gourmetten

Als laatste nog het welbekende gourmetten. Kinderen vinden dit altijd een feest. Geef ze hun eigen pannetje en laat ze pannenkoekjes of een stukje vlees bakken. Het vet of olie kan spetteren, wees hier voorzichtig mee. Voor kinderen onder de 4 jaar is gourmetten wat minder geschikt. Wel kunnen ze aan tafel gezellig mee eten.

Houd rekening met de concentratie van het jonge kind: na een half uur hebben ze het echt wel gezien. Zet je kindje dan lekker op de bank met een leuke Sinterklaas film. Kunnen jullie nog even doorgenieten van het gourmetten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Sinterklaas babykleding: leukste shirt of trui voor baby
Schuiven naar boven