Beste Sinterklaas chocolade

Bijgewerkt: 22 november 2022

Chocoladeletters of figuren van chocolade, het verkoopt rond de sinterklaastijd goed. Wat is de beste Sinterklaas chocolade? Uit eerdere tests is gebleken dat de chocolade van de Aldi of Lidl beter is dan die van bekende merken. Is dat tegenwoordig nog steeds zo? Ontdek de beste Sinterklaas chocolade.

Waarom chocoladeletters zo populair zijn

Met Sinterklaas iemand een chocoladeletter geven, waarom zou je dat doen? Dit heeft allemaal met traditie te maken. In de middeleeuwen maakten kloosterscholen letters van brooddeeg. Dit werd gebruikt bij het leren schrijven. Na de les volgde het leukste gedeelte: het opeten van de letters.

Waarschijnlijk zijn hieruit de chocoladeletters ontstaan. Maar waarom juist met Sinterklaas? In de 19e eeuw was het gebruikelijk om Sinterklaas cadeaus onder een tapijt te leggen. Chocoladeletters zijn lekker plat en passen hier prima onder.

Helaas is niet helemaal te achterhalen hoe chocoladeletters ontstaan zijn. Wel is bekend dat de firma Van Houten rond het jaar 1890 de eerste chocoladeletters introduceerde.

Beste Sinterklaas chocolade

Het is in ieder geval duidelijk dat er rond sinterklaastijd veel chocoladeletters maar ook chocolade figuren verkocht worden. Het is inmiddels niet meer weg te denken, vooral als surprise of schoencadeautje doet de Sinterklaas chocolade het ontzettend goed.

Het ene merk is het andere niet. Daarom vind je hieronder meer over de beste Sinterklaas chocolade. En wat blijkt? Duur is niet direct beter.

>>> Naar populaire Sinterklaas chocolade <<<

Chocolade van de Aldi of de dure chocolatier

In België hebben ze in 2009 een leuke test uitgevoerd: wat is de beste Sinterklaas chocolade? 10 verschillende soorten chocolade werden blind door twee chocoladespecialisten geproefd. Ook een aantal consumenten deden mee. Chocolade van de Aldi kwam als beste uit de test.

Hoe dit kan? Supermarkten kopen de Sinterklaas chocolade bij chocoladefabrieken in. Ook de dure chocolatier of chocoladewinkel koopt hier in. Er zijn maar weinig chocoladewinkels die hun chocolade zelf maken, simpelweg omdat dit te veel tijd en geld kost.

Het zijn de eisen en kwaliteit dat bepaalt hoe duur chocolade is en of een supermarkt of de chocolatier bereid is deze prijs te betalen.

Beste Sinterklaas chocolade bevat geen weipoeder

Ga je voor de beste Sinterklaas chocolade kijk dan goed naar de ingrediëntenlijst. Wanneer er weipoeder in deze lijst staat dan kun je de chocolade beter links laten liggen. Weipoeder is goedkoop en wordt daarom veel gebruikt. Maar weipoeder heeft ook een mindere smaak.

Met of zonder verpakking

Nog iets dat de smaak bepaalt: of de chocolade met of zonder verpakking in de winkel staat. Bij bakkerijen zie je vaak dat de chocolade figuren ‘kaal’ in de vitrine staan. Dus zonder papiertje of folie eromheen. Dit komt de smaak niet ten goede. Wil je de beste Sinterklaas chocolade dan is het belangrijk dat deze in de winkel al goed verpakt is.

Best verkochte Sinterklaas chocolade

Welke Sinterklaas chocolade verkoopt goed? Opvallend is dat het merk Tony’s Chocolonely het ieder jaar goed doet. Ze hebben namelijk chocolade letters in verschillende smaken in hun assortiment. Maar het is niet de allergoedkoopste chocolade. Winkeliers betalen een inkoopprijs van ongeveer € 2. De chocoladeletters worden doorverkocht voor € 2,50 tot € 3,50.

Bekijk Tony’s Chocolonely

Chocolade figuren doen het ook ontzettend goed. Vooral de chocolade game controller, dat is het toch helemaal. Of chocolade gereedschap, ook een leuk cadeau. Je moet maar op dat soort ideeën komen.

Naar chocolade game controller

Hoe chocolade bewaren?

Al die Sinterklaas chocolade is ontzettend verleidelijk om direct op te eten. Maar iedereen weet dat dit niet goed is voor de lijn. Vooral met de kerst op komst vliegen de kilo’s er zo aan. Aan de andere kant kun je ook flink misselijk worden van teveel chocolade eten.

Hoe chocolade bewaren? Veel mensen bewaren dit in de koelkast maar dit moet je niet doen. De smaak gaat door de koele omgeving snel achteruit. Aan de andere kant moet je chocolade ook niet in de zon leggen, hierdoor gaat het smelten. Alleen wanneer het in de zomer erg warm is dan kun je chocolade toch beter in de koelkast leggen. Het zal echter weinig voorkomen dat je de Sinterklaas chocolade in de zomermaanden nog niet op hebt.

Bewaar chocolade op een donkere plek, koel (maar niet de koelkast) en geurloos. Dan blijft de chocolade lang goed en lekker.

Mag chocolade in de diepvries?

Je hebt de beste Sinterklaas chocolade in huis en wil dit jarenlang bewaren. Mag chocolade in de diepvries? In principe mag je alles in de diepvries stoppen, zolang het maar niet je partner, kind of huisdier is. Wanneer je chocolade in de vriezer legt dan kan er wel iets met de smaak en structuur gebeuren.

Wanneer je chocolade in de vriezer legt dan zal het bij het ontdooien gaan verkleuren en vlekken. Ook kan de chocolade anders smaken dan gewenst. Aan de andere kant kun je chocolade jarenlang in de vriezer goed houden. Wanneer je al die Sinterklaas chocolade niet opkrijgt en invriest, dan is dit een prima ingrediënt voor bakrecepten. Zo hoef je de chocolade niet weg te gooien.

Is chocolade verslavend?

Hoera, je hebt de beste Sinterklaas chocolade gekregen! Helaas kun je er niet vanaf blijven. Voordat je het weet heb je de hele chocoladeletter naar binnen gewerkt. Van de chocolade figuren is niets anders over dan het papiertje.

Is chocolade verslavend? In principe niet. Maar in chocolade zit een kleine hoeveelheid stofjes dat ook vrijkomt wanneer je gelukkig bent. Hierdoor geeft chocolade een positief gevoel. Dit maakt dat je in vervelende situaties chocolade eet. Niet alleen door die stofjes maar ook door de smaak en de structuur.

Gelukkig kun je met wat wilskracht heel goed van chocolade afblijven. Wanneer je een week lang geen chocolade eet zijn je hersenen het alweer vergeten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Sinterklaas chocolade
Schuiven naar boven