De leukste Pokémon knuffels

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Pokémon knuffels zijn het ideale cadeau voor echte fans. Kinderen of volwassenen, iedereen kan wel een Pokémonknuffel gebruiken. Dit soort knuffels koop je online, tweedehands of in een fysieke winkel zoals Blokker. Helaas is de kwaliteit en de keuze niet overal even groot. Ontdek de leukste Pokémon knuffels en waar je bij aanschaf op moet letten.

Het succes van Pokémon

Hoe kan het toch dat Pokémon zo populair is? Het begon allemaal met een game voor de Game Boy (1995). Het werd een van de meest succesvolle games wereldwijd. Het idee achter Pokémon: fictieve wezens vangen en trainen om ze tegen elkaar te laten vechten. Maar dan wel op een sportieve manier.

De hype rondom Pokémon is groot. Speelfilms of animatiefilms, stripboeken, controles, ruilkaartspellen maar ook knuffels, tassen en kleding. Vanaf 2016 zitten we alweer aan de zevende generatie games.

Pokémon knuffels: echte hebbedingen

Vooral onder schoolgaande jeugd zijn Pokémon knuffels erg geliefd. Je hebt zowel de echte als de replica knuffels. De replica (namaak) knuffels zien er soms realistisch maar soms ook hartstikke nep uit. Bovendien is de kwaliteit matig. Bedenk dat veel namaak uit China komt. Dit is namelijk het land waar er weinig regelgeving omtrent namaak artikelen is.

Verzamel ze allemaal, en dat geldt ook voor Pokémon knuffels. Hieronder vind je de top 5 leukste Pokémon knuffels op een rij.

1. Pikachu

Dit gele wezentje is de meest bekende Pokémon. Pikachu behoort toe aan Ash Ketchum uit de Pokémon televisieserie. Het wezentje is geel, heeft rode wangetjes, lange oren en een staart in de vorm van een bliksemschicht. Via zijn rode wangen kan Pikachu stroom afgeven.

De Pikachu knuffel is waarschijnlijk de eerste aankoop van en voor Pokémonliefhebbers. Hij is herkenbaar en heeft een schattig uiterlijk. Ga voor kwaliteit. Deze Pokémon knuffel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen waaronder een van 20 cm of 32 cm. De Pikachu knipoog knuffel wordt veel verkocht, die ziet echt te gek uit.

De prijs varieert van € 12 en € 20 per knuffel. De grotere modellen zijn naar verhouding duurder. Ook een officiële Pokémon licentie maakt de knuffel prijziger.

Bekijk Pikachu knuffels

2. Charmander

De Pokémon knuffel is als tweede populair. Deze Pokémon is van het type Vuur waardoor je hem vaak op warme plekken tegenkomt. Wanneer Charmander gevangen wordt dan ligt hij het liefst bij de open haard. Water is dodelijk voor dit type.

Deze Pokémon kan tweemaal evolueren. Het gaat dan om de games, natuurlijk niet als knuffel. Zoek je een Charmander knuffel? Deze vriendelijke oranje knuffel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kwaliteiten. Natuurlijk ga je voor de allerbeste kwaliteit. Je betaalt voor deze knuffel tussen de € 10 en € 25.

Naar Charmander knuffels

3. Bulbasaur

De derde in het rijtje leukste Pokémon knuffels is Bulbasaur. Deze kleine Pokémon is viervoetig. Vanaf level 16 evolueert hij naar het wezen Ivysaur en vanaf level 32 naar Venusaur. Hij behoort samen met Charmander en Squirtle tot de startende Pokémons. Dit betekent dat je deze figuur als een van de eerste tegenkomt.

Het uiterlijk is bijzonder. Hij heeft niet alleen vier voeten maar ook een brede mond, korte snuit en puntige tanden. Op zijn rug bevindt zich een plantenbal die er al sinds zijn geboorte zit. De Bulbasaur knuffel is natuurlijk onmisbaar voor iedereen die van deze figuren houdt.

Bekijk Bulbasaur knuffels

4. Riolu of Lucario

Een bijzondere Pokémon knuffel is Riolu, ook wel bekend als Lucario (hier evolueert hij later in). Wanneer je voor het juiste model gaat dan is deze zeer gedetailleerd en lijkt hiermee op de echte wezens. Daarom is er ook een keuze gemaakt voor de meest kwalitatieve Pokémon knuffels.

Het gaat hier om een Fightning type dat twee aanvallen kent. Deze Pokémon heeft een lang lichaam met kattenoren én hondenoren. De kleur van zijn lichaam is blauw met zwart. Ook weer verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze Pokémon knuffel is over het algemeen iets duurder dan de andere varianten.

5. Squirtle

De laatste in het rijtje leukste Pokémon knuffel is natuurlijk de vrolijke schildpad Squirtle. Hij evolueert in Wartortle en Blastoise. Uiteraard gaat het hier om een watertype. Wanneer hij helemaal is geëvolueerd heeft hij twee waterkanonnen op zijn rug.

Vanwege zijn uiterlijk is deze Pokémon knuffel zeer geliefd. Maar dan wel in de allereerste vorm, hij is op deze manier ook als knuffel verkrijgbaar. De hoogte van de knuffel varieert van 15-30 cm, afhankelijk waar je voor kiest.

Meerdere Pokémon knuffels cadeau doen

Kan je kind niet kiezen uit al die leuke Pokémon knuffels? Denk er dan eens over om twee of drie tegelijkertijd cadeau te doen. Dit is alvast een mooi begin van een ongekende verzameling. Er zijn meer dan 100 verschillende Pokémons. Helaas zijn ze niet allemaal als knuffel verkrijgbaar.

Bestel alleen kwalitatieve knuffels

Nog even een waarschuwing, want je kunt ook hele goedkope Pokémon knuffels in Aziatische webshops kopen. Bedenk dat het speelgoed euthanasie je niet hoeft te voldoen aan de kwaliteitseisen van Europa. Dit betekent dat niet alleen de kwaliteit lager is, ook kunnen er makkelijker onderdelen loslaten.

Wanneer je iets uit in Aziatische webshop besteld ben je niet beschermd volgens het Europese consumentenrecht. Alles is dus voor eigen rekening en risico. Alweer een reden om net een paar euro meer te betalen en gewoon bij een Nederlandse of Belgische webshop te bestellen. Dit bespaart je op de eindstreep een hoop ellende.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste Pokémon knuffels
Schuiven naar boven