Leukste speelgoed voor kind van 10 jaar

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een kind van 10 valt onder de tieners. Ze zijn te oud voor simpel speelgoed en toe aan een nieuwe uitdaging. Weet je niet wat je moet kopen? In dit artikel vind je het leukste speelgoed voor kinderen van 10 jaar oud.

Top 10 speelgoed kind van 10 jaar oud

Veel kinderen van deze leeftijd houden van bordspelen maar ook van gamen. Bovendien trekt creatief speelgoed ook hun aandacht. Hieronder vind je de top 10 leukste speelgoed, zo maak je een weloverwogen keuze. Is

1. Lego (bouwspeelgoed)

Eigenlijk is Lego voor alle leeftijden, maar een kind van 10 jaar vindt dit nog eens extra leuk. Dit komt omdat het de fantasie kwijt kan. Bovendien heeft lego een bepaalde moeilijkheidsgraad en dat zorgt voor de nodige uitdaging.

Lego setjes zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Het meeste lego is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar. Wat overigens niet wil zeggen dat volwassenen zich er niet mee bezighouden! Je hebt al een lego setje vanaf € 7, de grote setjes zijn uiteraard duurder. Een hartstikke leuk cadeau voor de verjaardag of een feestdag. Er zijn namelijk meer dan voldoende uitbreidingsmogelijkheden.

Bekijk lego bouwstenen en setjes

2. Bordspellen

Rond de leeftijd van 10 jaar speelt familie een belangrijke rol, maar ook vrienden nemen een belangrijke plaats in het leven in. Bordspellen zorgt niet alleen voor gezelligheid maar ook voor interactie met anderen. Bovendien geven de meeste bordspellen stof tot nadenken. Populaire bordspelen voor deze leeftijd zijn Ticket to Ride Europe, Codenames en Azul. Let bij aanschaf goed op de aanbevolen leeftijd van de spelers.

Naar bordspellen

3. Games

Tijdens het gamen staan kinderen in een virtuele wereld. Je speelt het via de computer, gameconsole, laptop of smartphone. Ook online gamen, eventueel via de blockchain, is erg populair. Er zijn meer dan voldoende games (spellen) verkrijgbaar.

Ruim 43% van de kinderen jonger dan 12 jaar gamet dagelijks. Laat een kind van 10 jaar oud dagelijks maximaal anderhalf uur gamen, zeker niet langer.

4. Hoverboard

Je ziet steeds meer kinderen op een hoverboard rondrijden. Hiervoor is wel wat balans nodig. Kinderen vanaf 10 jaar oud beschikken over deze balans. Let op want een hoverboard mag niet op de openbare weg, alleen op privéterrein. Daarnaast is het aan te raden om het kind een helm en kniebeschermers te laten dragen. Veiligheid staat voorop.

Een hoverboard is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 150. Vermijd hele goedkope producten, die zijn van een lage kwaliteit.

5. Leesboeken

Veel ouders vinden het jammer dat hun kind alleen maar interesse toont in gamen. Zoek je het leukste speelgoed voor een kind van 10 jaar oud, geef dan eens een leesboek cadeau. Met een spannend verhaal weet je het kind te boeien. De bestverkochte boeken voor kinderen van 10 jaar zijn:

  • De jongen, de mol, de vos en het paard
  • De NEEhoorn
  • Het ministerie van Oplossingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke titels verkrijgbaar. Voor een leesboek betaal je vanaf € 9,99. Een e-book is vaak goedkoper maar dan ga je het kind weer met een scherm opzadelen, iets dat je juist even wil vermijden.

Bekijk kinderboeken

6. Pokémon speelgoed

Razend populair en het leukste speelgoed voor een kind van 10 jaar oud: alles van Pokémon. Vooral de Pokémonkaarten worden enthousiast verzameld. Wist je trouwens dat Pokémon kaarten later ook veel geld op kunnen leveren?

7. Nerf speelgoed

Een kind van 10 jaar oud kan zich nog helemaal uitleven. Nerf speelgoed is geschikt voor kinderen van 8-18 jaar oud is. Je kind voelt zich hier zeker niet te oud voor, want er zijn zelfs pubers die hiermee rondlopen.

Wat maakt Nerf zo populair? Het gaat hier om veilig schietspeelgoed. Kids gaan op jacht of proberen voorwerpen te raken. Hierbij worden pijltjes van schuim afgeschoten. Het is niet de bedoeling om op mensen of dieren te schieten, maar mocht dit per ongeluk toch gebeuren dan doet dit nauwelijks pijn.

Met betrekking tot Nerf speelgoed is er ontzettend veel verkrijgbaar. Je hebt keuze uit verschillende ‘wapens’ waarvan er een aantal gebaseerd zijn op populaire games. De kwaliteit is ontzettend hoog, dat is ook een absoluut pluspunt.

Naar Nerf speelgoed

8. Knutselspeelgoed

Zoek je het leukste speelgoed voor kinderen van 10 jaar? Denk dan eens aan knutselspeelgoed. Creativiteit speelt op deze leeftijd een belangrijke rol. Knutselspeelgoed is in alle vormen en maten verkrijgbaar waaronder klei, stiften, origami papier, diamond painting, verf, slijm maken en nog veel meer. Zoek iets waar het kind ook echt interesse in heeft of als een uitdaging ziet.

9. Playmobil

Je hoort vaker over Lego dan over Playmobil. Toch is Playmobil ontzettend leuk. Het kind hoeft niet te bouwen maar alleen maar zijn fantasie te gebruiken. Playmobil kent ook ontzettend veel uitbreidingsmogelijkheden. Bovendien heb je setjes voor jongens, meisjes of universeel. Ontzettend leuk speelgoed dat het ook op wat oudere leeftijd goed doet.

Bekijk Playmobil

10. Puzzels

Lekker aan tafel zitten en puzzelen, of misschien wel liggend op de grond. Tijdens het puzzelen worden de hersenen veel actiever. Je moet je namelijk concentreren en alert te blijven. Aan de andere kant zorgt puzzelen ook voor ontspanning. Voor een kind van 10 jaar oud koop je een puzzel van 250 of 500 stukjes. Sommige knappe koppen kunnen al puzzels van 1000 stukjes aan. Over het algemeen zit je met een puzzel van 500 stukjes altijd goed.

De Jan van Haasteren puzzels zijn onder kinderen maar ook onder volwassenen razend populair. Elk puzzelstukje is een verrassing. Hoe verder de puzzel afkomt, hoe meer de nieuwsgierigheid wordt gewekt maar ook het plezier toeneemt.

Dat was het alweer, 10 keer het leukste speelgoed voor een kind van 10 jaar oud.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Leukste speelgoed voor kind van 10 jaar
Schuiven naar boven