Beste oplaadbare batterijen C

Bijgewerkt: 28 mei 2022

Vooral in groot speelgoed kom je C batterijen tegen, soms in andere apparaten zoals radio’s. De beste oplaadbare batterijen C leveren voldoende energie. Bovendien kun je ze vaak opladen waardoor ze een lange levensduur hebben. Bekijk de allerbeste merken inclusief een richtprijs.

Prijs-kwaliteitverhouding

Kijk bij aanschaf van oplaadbare batterijen altijd goed naar de prijs-kwaliteitverhouding. Heel goedkoop is niet altijd de beste keuze. Vaak lopen deze batterijen sneller leeg dan gewenst. Maar de allerduurste zijn ook niet direct beter.

Overzicht beste oplaadbare batterijen C

In dit overzicht vind je niet alleen de beste oplaadbare batterijen C, maar ook enkele aandachtspunten. Bijvoorbeeld hoe vaak je ze kunt opladen en wat het vermogen is. Maar ook of de batterijen sneller leeglopen, want dat wil bij oplaadbare exemplaren wel wat eerder gebeuren. Bekijk driemaal de beste C batterijen (oplaadbaar).

1. Philips oplaadbare batterijen

Veel mensen kiezen voor het merk Duracell en deze behoren zeker tot de beste oplaadbare C batterijen. Aan de andere kant is Philips voordeliger en biedt een vergelijkbare kwaliteit. Voor twee stuks betaal je tussen de € 15 en € 18, je krijgt een capaciteit van 3000 mAh. Dit is een hoge capaciteit, geschikt voor de grotere apparaten of speelgoed. Let van tevoren wel op dat je de juiste batterijen koopt.

Ze zijn maar liefst 1000 keer opnieuw op te laden. Hiermee bespaar je ontzettend veel geld. Deze batterijen met code LR14 zijn een ontzettend goede keuze. Dit komt omdat veel gebruikers hier zeer tevreden over zijn. De originele lading gaat namelijk lang genoeg mee.

Bekijk Philips oplaadbare C batterijen

2. Duracell batterijen

In bijna elke test komt het merk Duracell als beste naar voren. Dat ze tot de beste oplaadbare C batterijen horen, dat is wel duidelijk. Voor twee stuks oplaadbare batterijen (C) betaal je ongeveer € € 12 tot 20. Wanneer je ze per vier aankoopt ben je in veel gevallen voordeliger uit.

Wil je goedkoper uit zijn dan kun je voor de Duracell batterijen met een capaciteit van 2200 mAh gaan. Beter kies je toch voor de modellen van 3000 mAh, het prijsverschil is niet zo heel groot. Die laatste zijn ook nog eens vaker op te laden. Bovendien blijven de Duracell batterijen met een hogere capaciteit ook langer vol, tot wel 12 maanden wanneer je ze niet gebruikt. Terwijl de andere versie gedurende 5-6 maanden bruikbaar blijft.

Naar Duracell batterijen C

3. Varta oplaadbare C batterijen

Het merk Varta kennen velen van de auto accu’s, maar ze leveren ook een uitstekende kwaliteit oplaadbare batterijen. Bovendien is het merk ook nog eens goed geprijsd. Voor twee oplaadbare C batterijen ben je tussen de € 10 en € 13 kwijt. Ga je voor een voordeelverpakking dan bespaar je ook nog eens extra geld.

Deze krachtige batterijen hebben een capaciteit van 2600 mAh. Hiermee leveren ze langdurig energie aan verschillende apparaten. Heb je behoefte aan een hogere capaciteit, dan is er ook de versie van 3000 mAh (iets duurder). Je kunt ze tot wel 5 jaar lekvrij bewaren, dit is een groot voordeel.

Bij aankoop zijn de batterijen gelijk klaar voor gebruik. Hierna laad je ze zelf op, dit doe je uiteraard met een geschikte batterijoplader.

Bekijk Varta oplaadbare C batterijen

Zijn oplaadbare batterijen beter?

Je hebt wegwerpbatterijen en oplaadbare batterijen. Welke van deze twee is beter? Het is een feit dat de beste oplaadbare batterijen C duurder zijn dan dat je voor wegwerp exemplaren gaat. Aan de andere kant gaan deze batterijen veel langer mee. Je kunt ze namelijk honderden keren opnieuw opladen. Dit betekent dat je met oplaadbare batterijen goedkoper uit bent.

Enig nadeel is dat de oplaadbare versie een minder grote capaciteit heeft. Ook loopt deze wat sneller leeg. Dit betekent dat je de batterijen vaker moeten wisselen. Heb je iets waar twee batterijen in moeten, dan is het aan te raden om voor vier oplaadbare te gaan. Zo kun je ze moeiteloos wisselen terwijl het andere setje in de oplader zit.

Zo lang kun je oplaadbare batterijen gebruiken

Veel mensen vragen zich af of de beste oplaadbare C batterijen echt wel zo goed zijn. Hoe lang kun je ze bijvoorbeeld gebruiken? Dit hangt een beetje van het apparaat af, maar ook hoe lang het aanstaat. Gemiddeld kunnen batterijen gedurende 8 tot wel 16 uur achter elkaar mee. Zet je het apparaat tussentijds uit, dan hoef je veel minder vaak op te laden.

Hier even opletten bij aankoop

Let bij aankoop altijd goed op de volgende aandachtspunten:

  • Capaciteit
  • Aantal laadcycli
  • Kwaliteit
  • Prijs

De batterijen die je in het overzicht tegenkomt behoren tot de beste keuze. Ga je toch liever voor een ander of goedkoper merk, kijk dan zeker even of ze aan je verwachtingen voldoen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste oplaadbare batterijen C
Schuiven naar boven