Beste LP platen – vinyl platen

Bijgewerkt: 23 november 2022

Net nu we muziek afspelen via Spotify of andere digitale media, komt de vinylplaat weer terug. Hij herinnert ons weer aan de goede tijden met tastbare muziek. Speel op een stijlvolle manier je favoriete artiesten of nummers. Daarnaast is het een geweldige manier om de nieuwe generatie kennis te laten maken met een unieke manier van afspelen.

De meest waardevolle LP platen

Het is soms voor de grootste muziekliefhebbers toch moeilijk om de beste LP platen te vinden. Moet je voor een klassieker of een moderne variant kiezen? Sommige LP platen behoren tot de best verkochte exemplaren.

Alles is onder te verdelen in verschillende categorieën. Laten we eens naar de meest populaire vinyl platen in afzonderlijke categorieën kijken.

Rockmuziek op LP

De sound van een gitaar, aangevuld met drums en een basgitaar. Dat is rockmuziek, waar je helemaal in opgaat. De beste platen op LP in de categorie rockmuziek zijn afkomstig van bekende artiesten of bandjes zoals Fleetwood Mac, Queen en Pink Floyd. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer rockbands en artiesten, hier zit ongetwijfeld je favoriet bij.

Overzicht rockmuziek op LP

Hiphop op vinylplaten

Rapper Tyler, Doja Cat of Travis Scott zijn zomaar wat voorbeelden van bekende rappers. Natuurlijk zijn er ook rappers en hiphopmuziek uit de jaren 80 en 90 op LP verkrijgbaar. Deze muziekstijl is in de jaren 70 in Amerika ontstaan. De basis ligt in arme wijken, maar inmiddels is hiphop wereldwijd bekend. De oorsprong ligt in een mix van disco, funk, r&b en andere muziekstromingen.

Hiphop is ideaal voor de draaitafel, de synthesizer en de computer. Maar ook de beatbox en hiphop gaan hand in hand. Daarnaast wordt het veel gebruikt binnen de hiphop dance, een vorm van Streetdance. Sommige van deze LP platen moet je zeker gehoord hebben.

Hiphop – ontdek het aanbod

De meest populaire LP platen

Er worden steeds meer LP platen uitgebracht. Niet alleen van bekende artiesten maar ook van opkomend talent. Het maakt het lastig om een goede keuze te maken. Hieronder vind je een overzicht van de best verkochte vinyl platen. Deze zijn geselecteerd naar populariteit.

Bedenk dat sommige artiesten al een tijdje mee gaan, en er zitten ook overleden artiesten tussen. Dit zijn echte collector items die elke muziekliefhebber zou moeten aanschaffen. Maar ook de nieuwe en soms onbekende vinylplaten zijn een aanrader. Je weet immers nooit wat die later gaan doen.

Bekijk alle LP’s

De waarde van vinylalbums

De populariteit van vinylplaten (albums) blijft maar groeien. Door de jaren heen kunnen ze flink in waarde toenemen. Wel is het belangrijk dat ze op de juiste manier opgeslagen worden. De luchtvochtigheid moet zeker niet te hoog zijn, en de kamertemperatuur moet ergens tussen de 17° en 22° liggen. Zorg dat het er niet te koud of te warm wordt, anders kunnen de LP’s kromtrekken.

Een vinylplaat die niet op de draaitafel ligt moet altijd netjes worden opgeborgen. Zorg ervoor dat de LP-speler niet in het volle zonlicht staat, dit is slecht voor de platen.

De waarde van een vinyl album is afhankelijk van de exclusiviteit en hoeveel vraag er maar is. Maar ook in welke staat het album verkeert. Vaak hangt de waarde samen met de nostalgische of emotionele waarde.

Deze LP’s zijn veel geld waard

De beste vinyl platen zijn diegene die ook veel waard vraagt zijn. Vooral zeldzame labels leveren ontzettend veel geld op. Ook albums die uit de handel zijn gehaald kunnen een hoge waarde hebben. Wil je oudere LP-platen verkopen, laat ze dan eerst taxeren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste LP platen – vinyl platen
Schuiven naar boven