Beste badzitje voor baby

Bijgewerkt: 23 november 2022

Vroeger werden baby’s en jonge kinderen in de gootsteen gewassen. Hier konden ze redelijk veilig zitten. Tegenwoordig is er het babybadje, maar niet altijd een handige plek. Een badzitje voor de baby is veel praktischer. Deze ondersteunt de pasgeborene op een veilige manier. Bovendien is het geweldig om het jonge kind in de gootsteen of toch in het grote bad te wassen.

Babyjem Soft badzitje

Een uitstekende keuze voor ouders die hun baby graag in de gootsteen, de wasbak of het ligbad wassen. Dit soft babyzitje is zeer geschikt voor pasgeborenen, maar ook voor wat oudere baby’s. Het zorgt ervoor dat het kind niet wegglijdt maar biedt ook veel comfort. Het is namelijk comfortabel en voorzien van een ergonomische vormgeving, waardoor het maximale ondersteuning biedt.

De zijkanten zijn verhoogd, dit biedt extra veiligheid en ondersteuning. Uiteraard is het Babyjem Soft zitje vervaardigd van BPA-vrij kunststof materiaal. Niet alleen veilig in gebruik maar ook makkelijk schoon te maken.

Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren en geschikt voor kinderen van 0-36 maanden oud. De prijs ligt rond de € 18-€ 22.

Babyjem Soft – prijsoverzicht

Badring baby

Dit model is bedoeld voor wat oudere kindjes die al rechtop kunnen zitten. Dankzij de hoge rugleuning en extra ondersteuning is dit het beste babyzitje voor baby vanaf 6-7 maanden oud. Het biedt een veilige ondersteuning in het bad, maar ook in de gootsteen. Het jonge kind kan niet wegglijden waardoor er minder risico ontstaat. Uiteraard blijft het belangrijk om altijd bij het kind te blijven terwijl het in bad speelt.

Een badring ziet eruit als een stoeltje, maar dan van watervast materiaal. Het is voorzien van stevige zuignappen waardoor het zeker niet gaat verschuiven. Het zitvlak is van antislip materiaal.

Aan de voorzijde zijn er enkele leuke speeltjes aanwezig. Dit product is te gebruiken tot de leeftijd van ongeveer 16 maanden of een maximaal lichaamsgewicht van 13 kg. De prijs varieert van € 18 tot € 28.

Badring – bekijk het overzicht

Baby badmatras

Zoek je een veilige manier om de pasgeboren baby in bad te doen, waarbij je zelf ook comfortabel zit of staat? Dan is het baby badmatras de beste keuze. Dit matrasje is zelfdrijvend en geschikt voor grote en kleine baden. Plaats het kussen in het bad en leg baby hier (liggend) op. Dit kussen (badmat) ondersteunt de jonge baby uitstekend. Dankzij de vormgeving en de hoge randen kan baby nergens naartoe. Ondertussen geniet het van een ontspannen en warm bad.

Je hebt de handen meer vrij en krijgt ook minder last van de rug, nek en schouders. Je hoeft immers niet continu in een vreemde houding te staan. Dit waterkussen is geschikt voor pasgeborenen, totdat ze ongeveer 18 maanden oud zijn. Let op want wanneer baby continu rechtop wil zitten, is het beter om op een ander model over te stappen.

Baby badmatras – ontdek de prijzen

Nooit een vervanging voor ouderlijk toezicht

Je kunt het beste zitje voor het bad aanschaffen, maar het is nooit een vervanging voor toezicht. Laat baby daarom nooit alleen in het badwater achter, hoe laag het water ook staat. Ondanks dat je met het badzitje voor de baby meer de handen vrij hebt, blijf je er toch bij. Dat is alleen maar goed en veilig. Ondertussen kun je leuke spelletjes in het water doen, dit verstevigt de band tussen ouder en kind.

Een badzitje is in ieder geval een geweldige ervaring en een goede optie voor het badderen van pasgeborenen. Maar ook voor jonge kinderen die overstappen van het babybad naar een gewoon bad. Bovendien zijn deze zitjes makkelijk mee op vakantie te nemen. Ideaal dus.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste badzitje voor baby
Schuiven naar boven