Beste babybadje (2022)- veilige babybadjes

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Voor veel baby’s is het in bad gaan een van de leukste dingen. Het is wel belangrijk dat dit veilig gebeurt.  Laat een jong kind nooit alleen in bad! Hieronder vind je 5X het beste babybadje. Hierbij is goed gekeken naar de stevigheid en het gebruiksgemak, maar natuurlijk ook het design en de prijs.

Veilig in bad

Heerlijk in het warme water, baby geniet van het (dagelijkse) bad. Ook voor ouders is dit een fijn moment. Een babybadje op standaard is heel erg handig. De baby ligt in het badje, hierdoor is het veel gemakkelijker om hem of haar te wassen. Je hebt ook de keuze uit een tummy tub, een doorzichtige emmer waar baby inzit. Doordat deze kleiner is voelt de jonge baby zich vaak veiliger. Een tummy tub is echter niet altijd praktisch. Je kunt natuurlijk ook beide aanschaffen: een babybadje en tummy tub. Zo kun je nog eens wisselen.

Baby’s en jonge kinderen glijden gemakkelijk weg in een badje. Laat het kind dan ook nooit alleen. Zelfs wanneer baby zelf kan zitten, is het belangrijk om continu toezicht te houden.

Beste babybadje 2022

Een badje moet stevig en stabiel staan. Gebruik daarom een speciale standaard of zet het badje op een vlakke ondergrond. Er zijn ook opvouwbare babybadjes en badverkleiners. We richten ons op de normale badjes van bekende merken als Bebe-Jou en Luma babycare. Nu volgt het beste babybadje van nu.

1. Luma bad- en verzorgingsset

Als beste babybadje is dit het meest verkochte model. Het gaat hier om een complete bad- en verzorgingsset van het Nederlandse merk Luma babycare. De set bestaat uit een babybad inclusief standaard. Wel zo veilig en praktisch. Verder een badinzet, badthermometer en badslang. De bijgeleverde luieremmer is heel handig voor het vullen en leeg laten lopen van het badje.

Je ontvangt er ook nog een kam, borstel en manicureset bij. Deze mooie badset is verkrijgbaar in vijf kleurencombinaties. De Luma bad- en verzorgingsset wordt zeer goed beoordeeld en ontvangt 4,7 van 5-sterren.

Bekijk de Luma bad- en verzorgingsset

2. Bebe-Jou babybad

Wie kent het merk Bebe-Jou niet? Ze brengen kwalitatief goede badspullen en andere verzorgingsproducten voor baby’s op de markt. De badjes van Bebe-Jou behoren dan ook echt tot het beste babybadje. Eenvoudig uitgevoerd maar ontzettend stabiel en praktisch. Dankzij het speciaal kliksysteem staat het badje muurvast op de badstandaard. Met eenzelfde klik haal je het badje weer los.

Je hoeft het badje niet op te tillen om het leeg te laten lopen: zet een emmer onder de afvoer en trek de stop eruit. Je kunt ook een speciale afvoerslang bijbestellen. Dit voorkomt een hoop gespetter. Dit badje is in verschillende kleuren en met leuke opdrukken verkrijgbaar.

Bekijk het Bebe-Jou babybad

3. Babybad opvouwbaar

Een compact en praktisch babybadje dat je makkelijk opbergt of meeneemt. Handig voor gebruik in de douche of bad, maar ook op de babykamer. Het opvouwbaar babybadje is dankzij het antislip materiaal geschikt voor baby’s van 0 – 12 maanden. Het stevig PVC materiaal is veilig en eenvoudig te reinigen.

Ideaal om af en toe of dagelijks te gebruiken. Ook heel makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld naar de oppas of wanneer jullie op vakantie gaan. Veel van deze badjes zijn uitgerust met een stevig frame en pootjes waardoor het niet omkiept of wegglijdt. Veiligheid voor alles. Op dit moment is het opvouwbare babybadje ook nog eens het best verkochte model.

Bekijk het opvouwbare babybad

4. Bébé-jou Thermobad 

Prettig geprijsd babybadje van kunststof, maar dan voorzien van een ingebouwde badthermometer. Hierdoor maak je het badje nooit te warm. Het speciale ontwerp zorgt ervoor dat het badwater goed op de juiste temperatuur blijft. Zeer eenvoudig design en hierdoor geschikt voor alle babykamers of badkamers. Past eventueel ook in de (grotere) douchebak of in het ligbad. Dit badje is voorzien van een veilig kliksysteem waardoor je hem eenvoudig op een onderstel plaatst. (Niet meer leverbaar)

5. Baninni 3-in-1 Opvouwbaar Meegroeibad

Dit is wel heel erg praktisch: een opvouwbaar babypad. Handig om mee te nemen op vakantie, een weekendje weg of voor bij de oppas. Het opvouwbaar badje is voorzien van een stevig onderstel waardoor je het overal neergezet. Het gaat hier om een comfortabel badje waarin baby dankzij het badkussen veilig kan negen. Ook voor kinderen tot 12 jaar die er recht op hebben kunnen zitten.

Helemaal compleet inclusief badkussen. Het babybedje is geschikt tot zes maanden, het kinderbadje inclusief zit je tot 12 jaar. Met de bijgevoegde afvoerslang je het water eenvoudigweg laten lopen. Voorzien van stevig slotsysteem en stabiele steunpoten. Echt een absolute aanrader want dit beste babybadje wordt ontzettend goed verkocht.

Tips veilig badderen

Zorg dat vooraf alles klaar ligt wat je nodig hebt tijdens en na het badderen. Dit leg je zeker klaar:

  • Badthermometer
  • Zeep met babyshampoo
  • Washandje
  • Badspeelgoed
  • Handdoek of hydrofiel luier
  • Aankleedkussen
  • Luier
  • Babykleertjes
  • Eventueel zalf, babyborstel of kam

Gebruik bij voorkeur een antislipmatje. Dit zorgt ervoor dat baby niet snel wegglijdt. Vooral handig wanneer je kindje zelf in bed zit. Blijf er altijd zelf bij. Vertrouw het toezicht niet aan een ouder broertje of zusje toe, ze weten vaak niet hoe ze moeten handelen wanneer baby onder water verdwijnt. Voorkom afleiding en neem je telefoon niet mee wanneer je baby in bad doet.

Controleer de temperatuur van het badwater voordat je baby in bad doet. De ideale temperatuur ligt tussen de 36 en 38 graden. Dit meet je met een badthermometer of met je elleboog. Stop je elleboog in het badwater. Voel je niks oftewel geen kouder of warmer gevoel, dan heeft het badwater een temperatuur van ongeveer 37 graden Celsius.

Met een badthermometer kun je ook tijdens het badderen de temperatuur in de gaten houden, iets dat je met je handen vaak niet zo snel in de gaten hebt.

Dit waren de beste babybadjes inclusief praktische tips.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babybadje (2022)- veilige babybadjes
Schuiven naar boven