Beste reuma handschoenen

Bijgewerkt: 25 november 2022

Reuma handschoenen verlichten pijnklachten. Dit werkt vooral bij artritis, een veel voorkomende reumavorm. De handschoen maakt gebruik van compressie en warmtetechnologie, of een combinatie van een van deze twee. Met de beste handschoenen wordt niet alleen de pijn minder maar ook zwelling. Bovendien vergroot het de mobiliteit in de vingers, duimen en handen.

Thermische reuma handschoenen

Er zijn twee verschillende artritishandschoenen, die beiden een goede werking hebben. De thermische handschoen is specifiek ontworpen voor het verlichten van pijn. De handen blijven warm en zullen hierdoor minder stijf worden. Bovendien bieden ze meer mobiliteit van de vingers en handen, waardoor patiënten hun (normale) werkzaamheden en activiteiten kunnen blijven doen.

Er is een ruime keuze in thermische reuma handschoenen. Sommige modellen werken ook nog eens met compressie, ideaal bij vochtophoping rond de gewrichten. Het is niet altijd duidelijk hoeveel compressie exact nodig is, maar voorkom in ieder geval overmatige druk.

Kijk eens naar de handschoenen van Medicca of Releeve, twee goed verkopende merken. Deze producten zijn ideaal tijdens het thuiswerken, maar ook op kantoor of op locatie. Je merkt een verbetering van de bloedsomloop, maar ook extra ondersteuning aan de polsen, vingers en duim.

Bekijk thermische reuma handschoenen

De compressiehandschoenen

Bij reuma kan er vochtophoping rond de gewrichten van de vingers ontstaan. Dit is weer het gevolg van interne ontstekingen. Door die vochtophoping ontstaat er een zwelling, pijn en stijfheid. Het duurt vaak lang voor de zwelling verdwenen is. In dit geval kun je voor de beste reuma handschoenen met compressie gaan.

Het effect: het verlichten van pijn en het afnemen van zwelling. Door de open vingertoppen blijft er altijd een goede grip aanwezig. Alle compressiehandschoenen zijn vervaardigd van zacht en ademend katoen. Bovendien zijn ze uitwasbaar.

Nixnix is een populair merk op het gebied van de compressiemodellen. Ook Releeve is een aanrader. Naast compressie zijn sommige van deze modellen tevens gericht op thermische druk, een combinatie van thermiek en compressie. Voor dit type gloves betaal je rond de € 20.

Compressiehandschoenen – naar overzicht

Nooit de strakke handschoenen dragen

Compressie is goed bij reuma, maar zorg dat de handschoenen zeker niet te veel druk geven. Zoek daarom exemplaren met een gemiddeld compressieniveau (zie hierboven). Deze belemmeren de bloedstroom niet. Bedenk dat een goede bloedtoevoer belangrijk is voor het herstel en het verminderen van pijnklachten.

De meeste mensen bestellen online reuma handschoenen. Een prima keuze want je hoeft hiervoor de deur niet uit. Wel is het belangrijk om de juiste maat te vinden. Soms is het aan te raden om eerst de maat op te laten meten, bijvoorbeeld bij een reumatoloog. Maar in veel gevallen staat de maattabel bij het product aangegeven.

Volledige dekking van de hand en vingers

Goede artritishandschoenen bedekken de hand, de pols en de vingers volledig. Om werken en activiteiten makkelijker te maken zijn veel van deze handschoenen vingerloos. Hierbij ontbreken de topjes. Zo behoud je altijd een goede grip.

Makkelijk aan te trekken

Let bij de aanschaf van de beste handschoenen tegen reuma ook op het gebruiksgemak. Deze moeten makkelijk aan te trekken zijn, anders ondervind je er alleen maar hinder van. Bovendien is het praktisch wanneer ze ook nog eens uitwasbaar zijn in de wasmachine. Denk eens aan de aanschaf van twee paar, omdat je dan altijd een reserve bij de hand hebt. Zo ligt het ene paar in de was en de ander staat direct tot je beschikking.

Kijk ook even naar het verschil tussen daghandschoenen en nachthandschoenen. Sommigen zijn namelijk alleen bedoeld om in de nachtelijke uren te dragen. Deze geven wat meer compressie, zeer geschikt bij chronische pijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste reuma handschoenen
Schuiven naar boven