Beste verstevigende haarmousse

Bijgewerkt: 23 november 2022

Dun of futloos haar is lastig in model te krijgen. Maar dit geldt ook voor zwaar of lang haar dat onderuit zakt. Een verstevigende haarmousse is een van de beste uitvindingen. Het is belangrijk dat dit product weinig tot geen siliconen bevat, want dit maakt het haar er uiteindelijk alleen maar zwaarder op. Kies uit verschillende kwalitatieve merken.

Shea Moisture mousse

Deze verstevigende haarmousse bevat geen alcohol en droogt het haar niet uit. Hierdoor is het een veilige keuze voor iedereen met een kwetsbare hoofdhuid of haar. Het is makkelijk in gebruik en zorgt direct voor een verstevigend effect. Daarnaast heeft het een prettige geur, altijd een goede aanvulling op de complete haarverzorging.

Het werkt perfect bij dun haar, krullen, kroeshaar maar ook bij droog en beschadigd haar. Zeker het proberen waard, ook vanwege de interessante prijs.

Shea Moisture – bekijk overzicht

Wella EIMI Shape Control Mousse

Dit is de beste verstevigende haarmousse in zijn soort. Hij heeft namelijk ontzettend veel volume, zelfs bij het meest slappe haar. Creëert een stevig kapsel en beschermt tegelijkertijd tegen hitte. Dit product is geschikt voor verschillende haartypen, en hierdoor multifunctioneel in gebruik. Het heeft een hold niveau van 4, dit betekent dat het kapsel perfect in model blijft zitten.

De Wella EIMI haarmousse is verkrijgbaar in een bus van 300 of 500 ml. Met een extra sterke fixatie en hittebeschermende werking zou je dit eens uit moeten proberen. Grote kans dat je geen ander product meer wil. Koop een voordeelverpakking van 5 of 10 bussen en krijg direct wat voordeel erbij.

Wella EIMI Shape Control Mousse – aanbiedingen

L’Oreal Professionnel TECNI ART

Je wil extra volume waarbij het kapsel perfect in model blijft zitten, elke dag weer. Dan kies je voor de L’Oreal Professionnel TECNI ART haarmousse. Een bus heeft een inhoud van 250 ml en is goed voor enkele weken gebruik. Kies uit verschillende sterktes, bijvoorbeeld de volume lift Hold 3 of de extra volume Hold 5. Er is dus altijd een product dat bij je situatie en kapsel past.

Breng deze mousse op gewassen en handdoekdroog haar aan. Begin met een kleine hoeveelheid en breng het kapsel vervolgens met de vingers in model. Het föhnen van het kapsel kan ook. Deze schuimversteviger is makkelijk aan te brengen en heeft een prettige geur.

L’Oreal Professionnel TECNI ART haarmousse – prijslijst

De juiste hoeveelheid haarmousse gebruiken

Vaak wordt gedacht dat je een flinke dot van verstevigende haarmousse moet nemen, om tot het gewenste effect te komen. Dit klopt niet want een kleine dot is meer dan voldoende. Voor lang en dik haar neem je een hoeveelheid ter grootte van een mandarijn. Bij dun of kort haar is een hoeveelheid met een afmeting van een walnoot aan te raden.

Het is altijd beter om eerst een kleine hoeveelheid te gebruiken, en dit eventueel op te voeren.

Mousse slecht voor je haar: waarheid of leugen

Steeds meer mensen maken gebruik van een haarmousse die verstevigend is. Het is niet slecht voor het haar, je kunt het dus veilig toepassen. Wel is het zo dat mousse over het algemeen alcohol bevat. Wanneer je kwetsbaar of droog haar hebt, dan is alcohol een slecht idee.

Wees ook voorzichtig met de aanschaf van de goedkopere haarmousses. Deze zijn over het algemeen wat minder goed. Bovendien kan geverfd haar hierdoor zijn glans en kleur verliezen. Neem bij geverfd haar zeker een hoge kwaliteit mousse, dat is altijd het beste.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste verstevigende haarmousse
Schuiven naar boven