Beste luizenshampoo (2022) – verschillende merken

Bijgewerkt: 17 januari 2022

Hoofdluis kan alleen bestreden worden met de beste luizenshampoo. In 2022 zijn er diverse shampoos verkrijgbaar. Sommige van de apotheek, Kruidvat, Action of Etos. Weet je niet welke je moet kopen? We hebben een overzicht gemaakt van de best verkochte shampoos van dit moment.

Hoofdluis en luizenshampoo gebruiken

Vooral op scholen kan er een grote hoofdluizenplaag ontstaan. Wat is hoofdluis? Dit is een klein parasitair insect dat van het bloed van de mens leeft. Luizen lopen van het ene hoofd naar het andere over, zo vindt ook besmetting plaats. Vooral na vakanties is er vaak sprake van een grote luizenplaag.

Hoofdluis is onschadelijk maar veroorzaakt wel jeuk. Door krabben kan er een huidinfectie ontstaan. Met een luizenkam kun je op hoofdluis controleren. Bij de aanwezigheid van hoofdluis is een behandeling nodig. Dagelijks doorkammen met een luizenkam gedurende 2 weken helpt, maar een behandeling met een hoofdluismiddel in combinatie met uitkammen is een beter.

Beste luizenshampoo 2022

Een hoofdluismiddel met dimeticon werkt het beste. Middelen met alleen malathion of permetrine werken minder goed, omdat hoofdluis hier vaak ongevoelig voor is. Bekijk hieronder het overzicht beste luizenshampoo.

1. Paranix behandelingsshampoo + kam

Deze luizenshampoo/ lotion bevat geen insecticiden. Toch rekent het direct af met hoofdluizen en neten. Belangrijk: dit product bevat dus geen schadelijk pesticiden en is hierdoor veilig in gebruik. De inwerktijd bedraagt 15 minuten. Het is aan te raden om na 9 tot 10 dagen nogmaals te behandelen.

Bij dit product ontvang je ook een netenkam, zodat je deze goed kan verwijderen. Parandix luizenlotion is een van de best verkochte producten tegen luizen en neten. Een absolute aanrader dus.

Bekijk Paranix behandelingsshampoo

2. Lucovitaal – Luis Protect – Preventieve Spray

Van het merk Lucovitaal dit keer een preventieve spray. Deze shampoo voorkomt en beschermt tegen hoofdluis en neten. Te gebruiken wanneer er een hoofdluis besmetting in de omgeving zoals op school is waargenomen. Door de spray dagelijks te gebruiken blijven kinderen vrij van hoofdluis.

Bevat geen schadelijke pesticiden en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Dermatologie getest en mild voor haar en hoofdhuid. Een uitstekend product om besmetting met luizen (hoofdluis) te voorkomen. Is er eenmaal hoofdluis aanwezig ga dan voor de beste luizen shampoo.

Naar Lucovitaal – Luis Protect – Preventieve Spray

3. Licener luizenshampoo

Speciaal voor kinderen is er deze luizenshampoo, dat binnen 10 minuten aanwezige luizen en eitjes (neten) doodt. Deze shampoo is zacht voor de huid en prikt niet, waardoor het ook geschikt is voor jongere kinderen.

Natuurlijk bevat ook dit product geen insecticiden of pesticiden. Goed inmasseren, van haarwortel tot haarpunten (op droog haar). Laat de shampoo 10 minuten intrekken, daarna met lauw water uitspoelen.

Slechts één behandeling is nodig. Wel is het belangrijk om na 7 dagen het kind op nieuwe hoofdluis te controleren. Eventuele nabehandeling is dan nodig.

Bekijk Licener luizenshampoo

4. Cleani Kid Anti Luis

Hoofdluis is nooit leuk, en al helemaal niet de verplichte behandeling. Daarom is er deze Cleani kit anti luis shampoo. Dit product doodt luizen en eitjes. Breng de shampoo op het haar en de hoofdhuid aan. Laat het volgens de gebruiksaanwijzing intrekken, daarna goed uitwassen. naast Cleani Kids anti luis shampoo is er van dit merk ook anti luis gel verkrijgbaar, dat nog eens extra bescherming biedt.

Deze fles luizenshampoo heeft een inhoud van 250 milliliter. Dat is meer dan bij andere merken, waar de standaard inhoud 100 milliliter is. Dankzij de grote inhoud heb je voldoende luizenshampoo in huis, ook geschikt voor gezinnen met meerdere kinderen.

Naar Cleani Kid Anti Luis

5. Volatile Anti-Hoofdluis

De laatste in de rij beste luizenshampoo. Dit keer een anti hoofdluis shampoo van het merk Volatiele. Het helpt hoofdluis voorkomen en is hiermee zeer geschikt voor de nabehandeling bij luizen. Deze shampoo bevat 1% essentiële oliën.

Houd er rekening mee dat deze shampoo antiseptisch werkt, maar niet dezelfde ingrediënten als echte luizenshampoo heeft. Het dient dan ook echt als nabehandeling en niet als eerste behandeling tegen hoofdluis.

De werkzame ingrediënten zijn ook geschikt tegen roos of een geïrriteerde hoofdhuid. Kortom: een fijne shampoo die verschillend problemen aanpakt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste luizenshampoo (2022) – verschillende merken
Schuiven naar boven