Meest gevoelige zwangerschapstest

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Met de meest gevoelige zwangerschapstest kun je enkele dagen voor de verwachte menstruatie testen. Ideaal want veel vrouwen willen snel weten of ze zwanger zijn. Gevoelige zwangerschapstesten werken tot 6 dagen voor de gemiste menstruatie. Dit noem je ook wel een vroege test. Bekijk welke testen je hiervoor kunt gebruiken.

Een vroege zwangerschapstest

Elke zwangerschapstest spoort het hormoon human chorion gonadotrofine (HCG) op. Dit hormoon wordt tijdens de zwangerschap aangemaakt maar is ook bij niet- zwangere vrouwen aanwezig.

Vrouwen die niet zwanger zijn hebben een HCG-niveau van minder dan 5 mlU/ml. een zwangerschapstest bevat antistoffen tegen HCG. Zodra er HCG in de urine wordt waargenomen toont de test dit aan. Een normale zwangerschapstest werkt bij een waarde vanaf 25 mlU/ml. Een vroege zwangerschapstest van HCG kan een waarde vanaf 10 mlU/ml detecteren.

De beste zwangerschapstest

Wanneer je naar de meest gevoelige zwangerschapstest kijkt wil dit niet zeggen dat het ook de beste zwangerschapstest is. Natuurlijk zijn deze testen betrouwbaar. Het gaat zich meer om het feit dat een hele prille zwangerschap nog mis kan. Dit misgaan gebeurt vaak nog voor de vier weken zwangerschap.

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je al heel vroeg positief test en het gaat uiteindelijk mis gaat. Houd hier rekening mee.

Meest gevoelige zwangerschapstest

Wat is nu de meest gevoelige zwangerschapstest? Dat zijn zwangerschapstesten die vanaf 6 dagen voor de verwachte menstruatie werken. Er zijn namelijk ook testen die pas vanaf 2-3 dagen voor de verwachte menstruatie werken.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gevoelige zwangerschapstesten.

1. Clearblue Vroege Detectie

Het merk Clearblue staat bekend om de meest gevoelige zwangerschapstest. Maar alleen wanneer je ook voor de vroege detectie test kiest. Clearblue heeft namelijk ook normale testen in het assortiment.

De vroege detectie zwangerschapstest kost rond de € 9. Dit is niet heel goedkoop maar je kunt wel 6 dagen voor de gemiste menstruatie testen. Bovendien is deze test ook nog eens betrouwbaar. Hij is namelijk voor meer dan 99% nauwkeurig. Uit een laboratorium onderzoek blijkt dat in 79% van de geteste stalen al 6 dagen voor de gemiste menstruatie het zwangerschapshormoon werd gedetecteerd.

Voordeel van deze vroege zwangerschapstest is dat je snel resultaat ziet en je veel eerder kunt testen dan normaal. De test geeft duidelijk aan of je wel of niet zwanger bent.

Bekijk Clearblue Vroege Detectie

2. LifeCare Early

Dit is ook de meest gevoelige zwangerschapstest en uit te voeren vanaf vijf dagen voor de verwachte menstruatie. Hij is goedkoper, deze test kost namelijk tussen de € 5 en € 6. Nadeel is dat hij iets minder betrouwbaar is. In 50% van de gevallen wordt 5 dagen voor de verwachte menstruatie HCG gedetecteerd. Wanneer je de test op een later moment gebruikt is hij gelijk een stuk betrouwbaarder.

Na het testen is het resultaat al snel zichtbaar met een maximum van 5 minuten. Wanneer je heel vroeg test dan kan het testresultaat wat langer op zich laten wachten. Test je negatief en blijft de menstruatie uit? Dan is het handig om op een later moment opnieuw te testen. Is dit na de verwachte menstruatie dan hoef je niet voor een vroege zwangerschapstest te gaan.

Bekijk LifeCare Early

3. Test-Point Vroege Zwangerschapstest

Dan heb je nog de vroege zwangerschapstest van Test-Point. Ook deze behoort tot de meest gevoelige zwangerschapstest. Je gebruikt de test 2-4 dagen voor de gemiste menstruatie. Hij meet een HCG-waarde vanaf 12 mIU/mL. Het resultaat is na 2 minuten af te lezen.

Het is belangrijk dat je altijd een testlijn ziet. Zonder testlijn betekent dat je de test niet goed hebt uitgevoerd. Dit geldt voor elke zwangerschapstest! Bij twee lijnen is deze test positief: zwanger.

Naar Test-Point Vroege Zwangerschapstest

Kan ik een week van tevoren testen?

Voor sommige vrouwen is het heel moeilijk om lang te wachten: ze willen zo snel mogelijk testen. Kun je een week voor de verwachte menstruatie testen? Nee, bij een eventuele zwangerschap is er dan echt te weinig HCG in het bloed of de urine aanwezig. Je kunt tot maximaal 6 dagen voor de verwachte menstruatie testen, echt niet eerder. Wanneer je dit toch eerder doet dan zal de test negatief uitvallen (ook al ben je zwanger).

Ook middels een bloedtest is vroeg testen niet heel betrouwbaar. De huisarts of behandelende arts zal altijd pas rond de verwachte menstruatie willen testen.

Zwangerschapstest Action, Kruidvat of Etos: betrouwbaar?

Een zwangerschapstest van de Action, hoe betrouwbaar is dat? Deze zwangerschapstesten werken prima. Ze zijn echter niet geschikt om vroeg mee te testen. De meeste zwangerschapstesten van de Kruidvat of Etos betreffen ook normale testen.

Een vroege zwangerschapstest bestel je online, hier heb je een grotere keuze. Kijk maar eens naar het overzicht vroege zwangerschapstesten.

Bekijk vroege zwangerschapstesten

Voordeel van dit overzicht is dat je prijzen vergelijkt. Dit kan je al snel enkele euro’s schelen. Vrouwen die zwanger willen worden gebruiken vaak heel wat zwangerschapstesten, elke maand opnieuw. Tip: bij sommige aanbieders krijg je korting wanneer je meerdere testen bestelt. Dit scheelt in de portemonnee.

Normale zwangerschapstest

Wordt het je allemaal te duur? Ga dan voor een normale zwangerschapstest in de vorm van een dipstick. Deze zit dus niet in een cassette en is hierdoor een stuk goedkoper. Nadeel van een dipstick is dat je deze test niet op een mooie manier kunt bewaren.

Maar ook daar is een oplossing voor. Test je positief, herhaal de test dan nog eens met een mooie zwangerschapstest (cassette). Zo heb je een blijvend aandenken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Meest gevoelige zwangerschapstest
Schuiven naar boven