Beste scherm thuiswerken

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Sinds 2020 is thuiswerken weer helemaal de trend. Het beste scherm voor thuiswerken is een stuk praktischer, maar waar moet je op letten? Je hebt namelijk grote en kleinere monitors waarbij ook de beeldkwaliteit ontzettend verschilt. Om je te helpen vind je hieronder het beste scherm voor thuiswerken.

Thuiswerken & verplichtingen werkgever

Hoe zat dat ook alweer met thuiswerken? Heeft de werkgever verplichtingen en waar moet je als werknemer rekening mee houden?

In sommige gevallen kan de werkgever vragen om thuis te werken. Bij thuiswerken is de werkgever verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek. Dit noem je de zorgplicht van de werkgever.

De werkgever moet werknemers vooraf instrueren om gezond en veilig thuis te werken. Ook moet deze helpen om de thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. Werknemers hebben ook eigen verantwoordelijkheden. Je moet aangeven of je klachten ervaart. Daarnaast heb je natuurlijk de juiste materialen nodig, zoals een computer/laptop en een scherm.

Beste scherm voor thuiswerken

Het ene computerscherm of monitor is de ander niet. Met het beste scherm (thuiswerken) kun je goed en comfortabel werken. Wie betaalt dat? Dat is een beetje afhankelijk van het gebruik. Ga je het scherm ook in privé tijd gebruiken dan betaal je de kosten zelf. Is het alleen voor werk bedoeld dan zal de werkgever dit vaak betalen. Of een mix van beiden.

Acer, Philips, LG of een minder bekend merk: ontdek het beste scherm thuiswerken.

1. Samsung LS24R350 – Full HD IPS Monitor

Wanneer je kijkt naar de beste monitor voor thuiswerken dan kom je bij dit Samsung model uit. Deze is 24 inch groot en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het IPS scherm heeft een uitstekende kijkhoek en kleurweergave, ideaal om thuis mee te werken. Het scherm heeft ook een korte reactietijd van slechts 5 ms. Tussendoor een game spelen gaat dus moeiteloos (niet tegen de baas zeggen).

De dubbele randen zijn ook prettig, zo kun je twee schermen naast elkaar zetten. Omdat je met thuiswerken lang achter je scherm zit kun je last krijgen van geïrriteerde ogen. Daarom heeft Samsung gebruik gemaakt van de flicker-free technologie. Je ogen worden minder belast, dat merk je direct.

Er zijn HDMI- en VGA aansluitingen aanwezig. Deze monitor heeft geen ingebouwde luidsprekers.

Bekijk Samsung LS24R350

2. MSI Optix G24C4 – Curved Gaming Monitor

Op zoek naar het beste scherm voor thuiswerken? Dan moet je zeker eens deze curved monitor uitproberen. Hij is ontwikkeld om te gamen maar ook perfect om uren achter elkaar mee te werken. De supersnelle reactietijd van 1 ms is een absoluut pluspunt. Het randloze design maakt deze monitor geschikt om er twee (of meer) naast elkaar te plaatsen.

De extra diepe zwartweergave is ideaal wanneer je als grafisch designer of fotograaf werkt. Het VA paneel heeft ook nog eens een hoger contrast dan een TN paneel. Kleuren komen hierdoor veel levendiger over.

Nog een pluspunt: het scherm is in hoogte verstelbaar en kantelbaar. Dit is zeker niet onbelangrijk want ergonomisch werken voorkomt lichamelijke klachten. Deze monitor heeft een grootte van 24 inch en een QHD resolutie.

Naar MSI Optix G24C4

3. Philips 273V7QDAB monitor

Ook Philips ontwikkelt zeer goede monitors. Deze full HD monitor is in 24 inch of 27 inch verkrijgbaar. Hierbij heb je de keuze uit ingebouwde speakers of een monitor zonder speakers. Ingebouwde speakers is praktisch wanneer je video’s of filmpjes bekijkt maar ook wanneer je een game speelt. Er zijn natuurlijk verschillende aansluitingen aanwezig waaronder VGA, HDMI, displayport en natuurlijk een aansluiting voor de koptelefoon.

Het IPS scherm heeft een verstrekte kleurweergave. Deze Philips monitor is dan ook geschikt voor thuiswerken, surfen over het internet, social media en e-mailen.  Het blauwlicht filter zorgt ervoor dat je ogen meer rust krijgen, handig wanneer je lang doorwerkt. Standaard meegeleverd met VGA kabel en stroomkabel.

Bekijk Philips 273V7QDAB

Wat is het beste scherm thuiswerken?

Naast bovenstaande monitors is er natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Opvallend is dat merken als Samsung, Philips en AOC het beste worden verkocht. Dit heeft natuurlijk met de kwaliteit en de goede prijs te maken.

Gemiddeld betaal je tussen de € 100 en € 150 voor een goed scherm. Ga je voor een gaming monitor dan ben je al snel tussen de € 150 en € 200 kwijt. Maar je hebt ook schermen die wel € 500 kosten. Deze zijn voor professionals, designers en gamers. Om thuis te werken is het niet nodig om zo diep in de buidel te tasten.

Wil je weten wat het beste scherm voor thuiswerken is? Hieronder vind je een overzicht van de best verkochte monitors. Deze zijn geselecteerd op aantal verkopen en beoordelingen van gebruikers.

Bekijk beste monitor thuiswerken

Thuiswerken & onkostenvergoeding

Hoe zit het met thuiswerken en een onkostenvergoeding? Wanneer je de werkruimte thuis moet inrichten dan ontvang je hier een vergoeding voor. Deze vergoeding bedraagt € 1815 per vijf jaar. Voorwaarde is dat er sprake is van een schriftelijk contract. Hierop staat welke dagen van de week er thuis wordt gewerkt.

De werkruimte in de eigen woning wordt voor de loonbelasting niet als werkplek gezien. Terwijl de Arbowet dit wel als werkplek beschouwt. De werkgever mag spullen die bedoeld zijn om thuis te werken wel in bruikleen meegeven. Dit biedt werkgevers de mogelijkheid om een scherm of monitor aan te schaffen en beschikbaar te stellen voor thuiswerken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste scherm thuiswerken
Schuiven naar boven