Beste polaroid camera: goedkoop en praktisch

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Zoek je een goedkope polaroid camera of moet deze kwalitatief in orde zijn? Er zijn namelijk verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Om je te helpen vind je hieronder de best geteste polaroid camera’s. Bij deze polaroid camera’s is rekening gehouden met de kwaliteit, functies en prijs. Ook is gelet op beoordelingen van echte gebruikers.

Meest populair: Polaroid Now Everything
Bekijk prijs

Over de polaroid camera

Eigenlijk heet het een instantcamera maar velen noemen het toch een polaroid camera. Polaroid verwijst naar het Amerikaanse bedrijf Polaroid Corporation. In 1948 verkocht dit bedrijf de allereerste polaroid camera. Bij deze camera is de fotoafdruk direct na opname zichtbaar.

Inmiddels hebben meerdere merken zich op instantcamera’s gericht. Hierdoor heb je een ruime keuze.

De beste polaroid camera

Wat is nu de beste polaroid camera? Je hoeft het niet alleen bij het merk Polaroid te houden want ook Fujifilm en Canon zijn bekende aanbieders. Kijk maar eens wat de beste polaroid camera is.

1. Polaroid camera’s

De beste polaroid camera is natuurlijk van het merk Polaroid. Ze zien er wat luxer uit dan andere merken. De Polaroid Now instant camera biedt alles wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld een nauwkeurige flitser die automatisch rekening houdt met lichtomstandigheden. Zo kun je zelfs met weinig licht de mooiste foto’s maken.

De accu van de Polaroid Now heeft een lange levensduur. Met een volle accu kun je maar liefst 15 films achter elkaar maken. Hierna is de accu eenvoudig oplaadbaar. Voorzien van optische viewfinder en ingebouwde en volledig automatische flitser. Je kunt de flitser zelf aan- en uitzetten.

Deze camera is vooral eenvoudig in gebruik. Je maakt ‘vierkante’ foto’s zoals vroeger het geval was. Enige nadeel aan dit merk is dat de kwaliteit wat minder is. Al helemaal wanneer je naar concurrenten kijk. Deze camera’s zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 99.

Bekijk Polaroid camera’s

2. Fujifilm instant camera

Het merk Fujifilm behoort absoluut tot de beste polaroid camera. Deze heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bijvoorbeeld de Fujifilm Instax Mini, deze is in een aantal vrolijke kleuren verkrijgbaar. Voorzien van automatische flitser, viewfinder en een krachtige accu. Voor een bedrag vanaf € 60 is dit toestel van jou.

De Fujifilm Instax Square is ook een populair model. Hiermee creëer je grote en heldere foto’s. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste kwaliteit.

Gebruikers zijn zeer tevreden over de Fujifilm instantcamera. De foto’s zien er super uit en zijn snel zichtbaar. De kwaliteit is in veel gevallen beter als bij Polaroid zelf. Fujifilm heeft zichzelf weten te overtreffen.

Naar Fujifilm instant camera’s

Canon instantcamera

Alweer de beste polaroid camera, dit keer van het merk Canon. Het merk is zeer geliefd bij professionele fotografen, maar ook hobbyisten weten Canon te vinden. Het merk is iets duurder dan Fujifilm maar wel van een uitstekende kwaliteit.

De Canon Zoemini is voorzien van een ingebouwde spiegel en ringlicht. Op deze manier kun je perfect selfies maken. Verder heeft de lens een resolutie van vijf, acht of soms meer megapixels. Maak foto’s en druk deze direct af. De foto’s hebben een zelfklevende achterkant waardoor je ze makkelijk op een deur, kast of ergens anders plakt. Het fotopapier in combinatie met de Zink-printtechnologie is zeer goed bestand tegen water, inktvlekken of inscheuren.

Maak je veel gebruik van logboeken, dan is dit de beste polaroid camera. Ook nog eens omdat hij makkelijk te bedienen is. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, kies iets dat bij je past. De Canon camera is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 95.

Bekijk Canon instantcamera

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen op het gebied van de (beste) polaroid camera.

Waar op letten bij polaroid camera?

Wanneer je een polaroid camera koopt is het belangrijk om op de volgende zaken te laten:

  • Levensduur van de batterij
  • Gebruiksgemak
  • Kwaliteit van de foto’s
  • Formaat van de foto’s
  • Design
  • Prijs

Feitelijk kom je dan bij de drie eerder genoemde merken uit. Er zijn ook nog het andere merken camera’s maar die hebben niet altijd de gewenste kwaliteit.

Welke Fujifilm polaroid camera kopen?

Zoek je de beste polaroid camera van het merk Fujifilm? Dan kun je het beste voor de Fujifilm Instax mini gaan. Neem bij voorkeur de laatste versie, dan zit je altijd goed.

Wat is het verschil tussen instax Mini 9 en 11?

Van het merk Fujifilm heb je de Istax Mini 9 en 11. De Mini 11 is de opvolger van de Mini 9.

Is de HEMA polaroid camera goed?

Ook de HEMA verkoopt instantcamera’s. Dit is niet van het huismerk, zoals soms gedacht wordt. Bij de HEMA vind je de beste polaroid camera’s van het merk Fujifilm, maar andere merken zijn (in 2021) hier niet verkrijgbaar. Bovendien is de keuze wat beperkter dan in een webshop. Vergelijk online, dan kom je tot de beste keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste polaroid camera: goedkoop en praktisch
Schuiven naar boven