Beste middel tegen groene aanslag (tegels, tuin en terras)

Bijgewerkt: 18 mei 2022

Vochtig weer, de aanwezigheid van organisch vuil én schaduw zorgt voor een vieze groene aanslag. Vaak is dit op het terras of de tegels goed zichtbaar. Soms zit deze aanslag ook tegen de stenen muur of de houten schutting. Met het beste middel tegen groene aanslag reken je hier snel mee af. Dit product heeft een goede en snelle werking.

Het ontstaan van groene aanslag

Voordat je kijkt naar de beste middel tegen groene aanslag, is het belangrijk om te weten hoe dit ontstaat. Mogelijk kun je dit voorkomen.

Groene aanslag wordt als onkruid gezien. Het gaat hier om mossen en algen. Die gedijen goed in een donkere en vochtige omgeving. Dit is ook de reden waarom de aanslag vooral in de herfst- en wintermaanden sneller ontstaat. Wanneer de zon voldoende schijnt dan blijven tegels of vlonders langer mooi.

De aanwezigheid van zandkorrels of aarde zorgt ook voor het sneller ontstaan van groene aanslag. Dit is namelijk de voedingsbodem voor mossen en algen.

Het voorkomen van groene aanslag kan dus door:

  • De zon toe te laten (geen parasols of schaduwdoeken gebruiken)
  • Regelmatig vegen

Beste middel tegen groene aanslag op de tegels of houten vlonders

Wanneer ondanks voorzorgsmaatregelen toch groene aanslag ontstaat, is dit eenvoudig weg te halen. Hier zijn diverse professionele middelen of huismiddeltjes voor beschikbaar. Te beginnen met de professionele middelen, want die werken zeer goed. Bekijk de top drie beste middelen tegen groene aanslag.

 1. Bison groene aanslagvreter

  • Prijs: ongeveer € 6,50 per liter (concentraat)

Last van een vieze aanslag op de tuintegels, houten vlonders, muren, daken of het tuinmeubilair? Dit verwijder je snel en eenvoudig met de Bison groene aanslagvreter. Een krachtig middel dat effectief werkt. Niet alleen voor het verwijderen van de aanslag maar ook ter voorkoming, zodat de tuin of het terras er altijd mooi bij ligt.

Dit middel is uitermate geschikt voor beton, hout (zowel bewerkt als onbewerkt), pvc en natuursteen. Ook geschikt voor verschillende soorten voegen. Het gaat hier om een sterk concentraat waarbij 1 liter goed is voor 200 m².

Bekijk Bison groene aanslagvreter

2. HG Groene aanslag verwijderaar

  • Prijs: ongeveer € 4 per liter (verdund)

Ook HG behoort tot het beste middel tegen groene aanslag. Reken snel en effectief af met algen en mossen op terrastegels, muren, schuttingen en tuinmeubilair. Het middel werkt op zowel beton, steen als hout. Het is zelfs geschikt voor de behandeling van dakpannen en tuinbeelden.

Het is aan te raden om vooraf de terrastegels of de tuin goed te vegen. Vervolgens het oppervlak behandelen met dit product. Na ongeveer 36 uur is de groene aanslag volledig verdwenen, zonder schrobben of naspoelen. Hierna is de ondergrond maandenlang beschermd tegen algengroei.

Let op want HG lijkt goedkoper dan Bison maar op de eindstreep ben je even duur uit. Dit komt omdat Bison uit een concentraat bestaat en HG de verdunde versie. Beiden hebben een uitstekende werking.

Naar HG groene aanslag verwijderaar

3. Guard Industrie tegen groene aanslag

Groene aanslag op bouwmaterialen maar ook in de tuin of op het terras is erg vervelend. Speciaal voor professioneel gebruik is er de Guard Industrie tegen groene aanslag. Een kan van 5 liter is goed voor het behandelen van een oppervlak van ongeveer 90 m².

Uitermate geschikt voor terrastegels, beton, tuinbeelden, gevels, dakpannen, hout en andere materialen. Bij twijfel eerst uitproberen op een onopvallende plek. Dit product verwijdert effectief algen (geen mossen). Doordat de kiemen worden gedood zal de groene aanslag in de toekomst minder snel terugkomen.

Niet schadelijk waardoor je niet hoeft na te spoelen. Toch is het aan te raden om andere vervuiling weg te spoelen, bijvoorbeeld met de hogedrukreiniger. Denk hierbij aan aarde, bladeren en ander straatvuil. Dit is namelijk een goede voedingsbodem voor algen en moet daarom zo min mogelijk aanwezig zijn.

Bekijk Guard Industrie

Huismiddeltjes tegen groene aanslag

Kun je met soda groene aanslag verwijderen en hoe zit dit met schoonmaakazijn? Soda is een hulpmiddel voor het verwijderen van vieze aanslag in de tuin of op het terras. Gebruik in dit geval de volgende verhoudingen:

  • 10 liter heet water
  • 5 eetlepels soda
  • 5 theelepels groene zeep

Meng dit goed met elkaar en gooi het gelijkmatig over de tuintegels of het terras. Goed schobben met een harde bezem, in laten werken en vervolgens wegspoelen. Helaas niet langdurig effectief en ook niet zo goed voor het milieu.

Schoonmaakazijn of gewone azijn is een ander veelgebruikt middel tegen groene aanslag in de tuin. Het is niet aan te raden om dit te gebruiken, het verzuurt de grond enorm. Dit is slecht voor de planten, de organismen en het grondwater.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste middel tegen groene aanslag (tegels, tuin en terras)
Schuiven naar boven