Beste muggenlamp (2022) – weg met muggen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste muggenlamp verlost jou van die zoemende en prikkende insecten. Zo kun je weer rustig slapen zonder wakker te worden met jeukende muggenbulten.

Je hebt niet alleen een muggenlamp voor binnen maar ook een muggenlamp voor buiten. Deze is vooral heel praktisch bij het terras. Weet je al welk model je moet kiezen en hoe deze werkt? Bekijk de beste muggenlamp.

De werking van een muggenlamp

Een muggenlamp werkt altijd met verspreiding van blauw UV licht en elektriciteit. Morgen maar ook veel andere insecten worden door het blauwe UV licht aangetrokken. De mug vliegt naar de lamp en raak hierbij het rooster aan. Dit rooster staat onder lichte spanning, waardoor de mug wordt geëlektrocuteerd. Dit werkt niet alleen tegen muggen maar ook tegen vliegen en overige insecten.

Dode muggen blijven onderin de muggenlamp liggen en zijn eenvoudig te verwijderen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er altijd dode muggen of vliegen uit de lamp kunnen vallen. Om hygiënische redenen is het dan ook niet aan te raden om een muggenlamp in de keuken of boven een eettafel te plaatsen. Ook liever niet boven het bed.

De beste muggenlamp test

Is er zoiets als een beste muggenlamp test? Voor zover bekend heeft de consumentenbond geen muggenlamp en getest. Wel zijn er een aantal websites die een overzicht geven van muggenlampen, waarbij er niet echt sprake is van een muggenlamp test aankoop. Daar komt nog eens bovenop dat veel mensen een muggenlamp aankopen zonder hier een ervaring over achter te laten. Gelukkig is wel terug te zien wat de beste muggenlamp is, waarbij gekeken wordt naar de best verkochte modellen.

Hieronder een overzicht beste muggenlamp van dit moment. Uiteraard inclusief een uitgebreide omschrijving.

1. MaxxHome Insectendoder

Een professionele muggenlamp zoals je deze ook bij bedrijven en de horeca tegen komt. Uiteraard ook geschikt voor thuisgebruik. Deze muggenlamp en vliegenlamp heeft geen moeite met het aantrekken en doden van vervelende insecten. Heeft een magnetische transformator van 4000 volt, dit is veel krachtiger dan veel andere muggenlampen. Het voordeel is dat de transformator ook een lange levensduur heeft.

Voorzien van twee krachtige UV lampen dat de insecten aantrekt. De gedode insecten worden door het bakje onderaan de muggenlamp opgevangen. Dit verwijder je eenvoudig hang de muggenlamp met een ketting op of plaatst deze ergens los.

Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren niet bij de lamp kunnen komen. Gezien de voordelige prijs een goede aankoop, behoort dus zeker tot de beste muggenlamp.

Bekijk MaxxHome Insectendoder

2. Elektrische UV Muggenlamp XL

Een muggenlamp in een niet al te groot formaat, waardoor deze effect binnenshuis past. Vooral ideaal voor gebruik in de slaapkamer maar ook voor de woonkamer, de caravan, de vakantiewoning of de tent. Want deze muggenlamp werkt namelijk niet met elektriciteit maar met een zuigfunctie. Het blauwe UV licht lokt de muggen, waarna ze door de roterende bladen naar binnen worden gezogen. De muggen kunnen niet meer ontsnappen.

Deze muggenlamp is slechts 20 cm hoog en heeft ook nog eens een modern design. Doordat je geen gebruik maakt van elektriciteit is dit model ook nog eens erg duurzaam. Wordt geleverd inclusief USB-kabel voor het opladen. Gemakkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken.

Naar Elektrische UV Muggenlamp XL

3. MaxxHome GC2-30 Insectendoder

De beste muggenlamp die een omgeving tot 150 m2 aan kan. Hiermee dus geschikt voor grotere ruimtes. Deze muggenlamp heeft een magnetische transformator van 4000 volt en is hiermee zeer krachtig. Het blauwe UV-licht lokt muggen, vliegen en zelfs bromvliegen.

Het krachtige rooster dat onder spanning staat doodt de grootste insecten. Je bent dus direct van alle vliegende insecten af. Deze muggenlamp is alleen geschikt voor binnen. Natuurlijk kun je hem ook buiten ophangen, mits onder een overkapping of afdak (droog).

Wordt veel gebruikt door mensen die in een bosrijke of landelijke omgeving wonen. Het zal je verbazen hoeveel dode insecten je na enkele uren onderin het bakje aantreft. Een absolute aanrader als muggenlamp, hoewel hij voor sommigen misschien iets te groot is.

Bekijk MaxxHome GC2-30 Insectendoder

4. Muggenlamp | Insectenlamp

Een modern design, dat heeft deze muggenlamp zeker. Want het gaat hier niet om een traditionele muggenlamp maar om een compact model voor de slaapkamer of in het vakantiehuis/kampeertent. Hij werkt namelijk ontzettend stil en is ook nog eens erg efficiënt.

Heeft een stroomverbruik van slechts 5 W en is hiermee erg energiezuinig. Je krijgt dan natuurlijk ook een micro USB-kabel bij. Dit apparaat is oplaadbaar waardoor je deze niet aan de kabel hoeft te laten zitten. Ideaal op vakantie!

Trekt muggen tot een afstand van 100 m aan, wat allemaal te danken is aan het krachtige blauwe UV licht. Wanneer de mug is aangetrokken naar de muggenlamp vliegt deze ernaartoe en wordt door het sterke zuigmechanisme opgezogen. Dode muggen tref je onderin het bakje aan. Wordt goed beoordeeld door gebruikers dus ook nu weer een echte aanrader.

Naar Muggenlamp | Insectenlamp

5. Pro muggenlamp

Een combinatie van een professionele muggenlamp en een modern en compact design. Dit is dan ook zeker de beste muggenlamp van dit moment, ook omdat hij zonder elektrisch rooster en dus dat geknetter werkt. Muggen worden door het UV licht aangetrokken en raken vast in de kooi. Hierdoor komen ze in het afvalbakje onderin terecht en kunnen daar niet meer ontsnappen. Geschikt voor binnenshuis maar ook als muggenlamp voor buiten. Zorg er wel voor dat het apparaat niet nat wordt.

Deze muggenlamp is eenvoudig verplaatsbaar. Zet hem twee tot vier uur voordat je gaat slapen aan, dan weet je zeker dat alle muggen verdwenen zijn en je weer rustig slaapt. Werkt op netstroom en is voorzien van een stekker. Je kunt dit model ophangen of gewoon op de tafel of een kast plaatsen.

Bekijk Pro muggenlamp

Hopelijk heb je dankzij deze muggenlampen niet langer last van deze zoemende en stekende insecten. Slaap lekker!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste muggenlamp (2022) – weg met muggen
Schuiven naar boven