Beste nagellak (2022) – kwaliteit versus prijs

Bijgewerkt: 22 januari 2022

Nagellak verfraait en verstevigt de nagels. Met de beste nagellak weet je zeker dat je een goed product in huis hebt. Er zijn verschillende soorten nagellakken. Zo is er de basic coat, top coat en natuurlijk de gekleurde lak én gel nagellak.

Nagellak aanbrengen: zo doe je dat

Lak je nagels perfect zodat ze er prachtig uitzien. Breng eerst een laagje basecoat aan. Dit voorkomt dat de kleur van de nagellak in je nagels trekt. Na het drogen breng je een laagje gekleurde nagellak aan. Kies voor een dun laagje: beter twee dunne laagjes dan één dik laagje. Laat opnieuw goed drogen en werk af met een topcoat.

Wat is het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak? De gel variant blijft tot 2 weken stevig zitten, terwijl gewone nagellak na 5 – 7 dagen loslaat. Bij het aanbrengen van gellak is een UV-lamp vereist: deze zorgt voor het uitharden.

Beste nagellak 2022

Bekende merken als L’Oréal Paris of Rimmel Londen doen het altijd goed. Ook Essie komt met kwaliteit. Het is vaak lastig om de beste nagellak te vinden. Een test laat zien welke nagellak langer blijft zitten. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar gebruikerservaringen. Bestetop5.nl is op zoek gegaan naar de beste nagellak.

1. Sally Hansen Miracle Gel topcoat

Een stevige en beschermende topcoat van het merk Sally Hansen. Mocht je nog nooit van Sally Hansen gehoord hebben: ze staan al 50 jaar lang bekend om hun legendarische nagelverharder. Met de Miracle gellak heb je namelijk geen UV-lamp nodig. Het merk zegt dat deze topcoat tot twee weken lang blijft zitten. Sommige gebruikers ervaren dat de lak na een week zijn eerste scheurtjes vertoont. Dit kan natuurlijk ook aan het gebruik liggen: laat de onderliggende laagjes altijd goed drogen voordat je een Top Coat aanbrengt.

De Sally Hansen gel Top Coat (zonder UV-lamp!) is transparant en bedoeld als afwerking. Je kunt hem echter ook als transparante nagellak gebruiken: met een glanzende afwerking. Ruim 50 gebruikers beoordeelden deze Top Coat en gaven 4,1 van de 5 sterren.

Bekijk Sally Hansen Miracle gel Top Coat

2. Awesome Rubber Base Coat gellak

Een nieuw en snelgroeiend merk op het gebied van gelnagellakken. Het bijzondere aan deze base coat is dat het zowel met als zonder UV-ledlamp droogt. Heb je geen UV-lamp, dan is de basecoat in 120 seconden droogt. Mét lamp duurt dit 30 tot 40 seconden. Deze basecoat breng je als eerste laagje aan. Het is geschikt voor natuurlijke nagels of kunstnagels.

Een flesje basecoat van accent bevat 10 milliliter. Je ervaart een Salon kwaliteit zonder dat deze basecoat krimpt of chipt. Gebruikers zijn dan ook erg tevreden en geven maar liefst 5 (van de 5) sterren. Moeten we er wel eerlijk bij vermelden dat dit product niet heel vaak beoordeeld is, wat de score iets kan vertekenen. Pluspunten: zeer stevige nagels, de lak blijft in sommige gevallen langer dan 3 weken zitten.

Naar Awesome Rubber Base Coat

3. Essie Glanzende Nagellak

Tussen de basecoat en topcoat komt de gekleurde nagellak. Essie behoort met zijn prachtige kleuren zeker tot de beste nagellak. Betaalbare salonkwaliteit voor thuis: ervaar het zelf. Met Essie heb je de keuze uit verschillende moderne kleuren, glanzend of met glitter.

Essie wordt beoordeeld als een mooie nagellak met een vaste én wisselende collectie opvallende kleuren. Vooral de kwaliteit valt op. Gebruikers ervaren dat de nagels dankzij deze nagellak sterk blijven zonder te beschadigen. Breng 1 tot 2 laagjes aan: afhankelijk van hoe diep je de kleurintensiteit wilt hebben. Onder de nagellakken is dit het best verkochte product. Essie is dan ook meer dan 500 keer beoordeeld en scoort maar liefst 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Essie Glanzende Nagellak

4. Rimmel London SuperGel nagellak

Op het gebied van cosmetica is Rimmel Londen een van de grootste en bekendste merken. De nagellak van dit merk is dan ook van een hoge kwaliteit. De prijs valt mee, vooral wanneer je dit met andere merken vergelijkt. Een flesje SuperGel heeft een inhoud van 12 milliliter. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren waaronder meerdere tinten roze, rood maar ook blauw of zwart.

De nagellak laat zich eenvoudig aanbrengen. Hij dekt goed af en geeft een mooie glans. Uit een eigen test komt naar voren dat de lak na 7 dagen nog mooi erop zit. Dit hangt natuurlijk ook van je activiteiten af: je moet met nagellak op geen bouwwerkzaamheden verrichten. De Rimmel London SuperGel nagellak ontvangt een lagere beoordeling: 4,1 van de 5 sterren. Gebruikers geven toch de voorkeur aan het voorgaande merk (Essie).

5. Essie NEON Vices Versa nagellak

Alweer van het merk Essie, maar wel een die in het overzicht beste nagellak thuishoort. Sneldrogend, met een mooie glans en in bijzondere kleuren. De Vices Versa nagellak heeft een inhoud van 13,5 milliliter, zodat je lang genoeg vooruit kunt. Slechts na één laagje is de kleur goed zichtbaar, waardoor deze lak ook nog eens zuinig in gebruik is. Verkrijgbaar in meer dan 70 verschillende kleuren: kan jij kiezen?

De opvallend zachtblauwe nagellak van dit merk wordt het meest verkocht. Grappig, want het past ook helemaal bij de nageltrends van dit jaar. Ontvangt net als de vorige Essie nagellak zeer goede beoordelingen met veel positieve ervaringen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste nagellak (2022) – kwaliteit versus prijs
Schuiven naar boven