Beste Netgear router

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Een router is ter ondersteuning van het modem. Netgear is een bekend en kwalitatief merk op het gebied van routers. De beste Netgear router beschikt over een hoge snelheid. Hij is geschikt voor wifi 6 of hoger en voldoet hiermee aan de meest moderne eisen. Verder beschikt hij over meerdere antennes waardoor je een optimaal bereik creëert.

Een wifi router voor beter internet

Via het modem komt de internetverbinding binnen. De router verdeelt het draadloos internet over de verschillende apparaten. Feitelijk worden er unieke IP-adressen in het netwerk uitgedeeld.

Op het gebied van routers is er veel verkrijgbaar. Het merk Netgear heeft zich al vaak bewezen. Het biedt een hoge kwaliteit en een perfecte snelheid, en dat is wat je nodig hebt. Kijk maar eens naar de beste Netgear routers.

Netgear Nighthawk Rax

  • Prijsindicatie: € 100 tot € 450

De beste Netgear router is ongetwijfeld het Rax- model. Even opletten want hierin zijn verschillende versies verkrijgbaar. Een populair model is de Rax40 met een wifisnelheid van 3000 MB/s. De Rax10 biedt een snelheid van 1750 MB/s. Deze modellen kosten rond de € 100.

Alle modellen uit deze serie zijn uitgerust met Simultaneous dual-band. Dit betekent dat je gebruik maakt van wifi op twee verschillende frequentiebanden. 2.4 GHz is geschikt voor veel apparaten, terwijl je met 5 GHz hogere snelheden behaalt. Ook maakt de Netgear Nighthawk Rax gebruik van het nieuwe draadloze netwerk Wireless Ax.

Een echte krachtpatser is de RAX50 met een snelheid tot 54 MB/s. Deze is geschikt voor verschillende apparaten binnenshuis, maar ook in de tuin of op het erf. 4K videostreaming is niet langer een probleem met dit model. Ga je helemaal voor de beste, dan kom je bij de RAX200 uit, hiermee geniet je van een snelheid tot 11.000 MB/s. Die laatste kost meer dan € 400 maar dan heb je ook wat.

Bekijk Netgear Nighthawk Rax routers

Netgear Orbi router

  • Prijsindicatie: € 229 tot € 500

Zoek je een model met een moderne of opvallende vormgeving? Dan is de Orbi de beste Netgear router. Vooral geschikt voor kantoor, het moderne interieur of de werkkamer. Hij heeft namelijk een strak design, wat perfect binnen veel interieurs past. Kies uit een setje van meerdere routers, zodat je altijd en overal gebruik maakt van draadloos internet. In totaal ligt de wifisnelheid dan op 1800 MB/s.

Of ga voor het model met een snelheid van maar liefst 6000 MB/s. Alle modellen bieden een dubbele frequentieband. Hiermee voorzie je laptops, smart tv’s, pc’s en smartphones van een razendsnelle verbinding. Het is ook mogelijk om meerdere wifinetwerken met een eigen ethernetkabel aan te leggen, waardoor er een snelle bedrade verbinding ontstaat.

Je hebt de mogelijkheid om geïsoleerde wifinetwerken op te zetten. Dit zorgt voor een betere beveiliging, daarom is dit ook de beste Netgear router voor bedrijfsmatig gebruik. Maar privé mag hij er ook wezen, want misschien wil je het wifinetwerk voor gasten scheiden van je eigen netwerk.

Naar Netgear Orbi (Pro)

Waarop letten bij aankoop van een router?

Met het merk Netgear weet je dat je voor een hoge kwaliteit gaat. Toch zijn er wel wat dingen waar je bij aanschaf op moet letten. Bijvoorbeeld welke snelheid je nodig hebt. Vergelijk dit met het internetabonnement. Het is namelijk zo dat een router niet sneller werkt dan het internetabonnement.

Ook is het zo dat veel routers niet de maximale snelheid behalen als staat aangegeven. Is dit een probleem? Nee, de fabrikant gaat namelijk altijd uit van de best mogelijke situatie. Dat is een situatie waarbij er weinig apparaten aanwezig zijn en ook nauwelijks gebruik wordt gemaakt van het internet. Maar het is wel iets om rekening mee te houden. Daarom kun je beter een Netgear router met een wat hogere snelheid nemen dan je in gedachten had.

Een router met VPN

Hecht je veel waarde aan privacy? Wil je websites bezoeken waarvan je op basis van geolocatie normaal geen toegang hebt? Een router met VPN is de perfecte oplossing. Maar let op, niet alle routers met VPN werken perfect. Als alternatief ga je voor een goede Netgear router en regelt een losse VPN (abonnement).

Bekijk VPN mogelijkheden

Deze software kost ongeveer € 35 per jaar en biedt ondersteuning aan gemiddeld vijf apparaten. Daarnaast ontvang je een totale bescherming tot maximaal 10 apparaten.

Korte handleiding Netgear router

Wil je de Netgear router instellen of aanpassen? Log dan in via http://www.routerlogin.net. Voer hierbij de gebruikersnaam in (admin) en het standaard wachtwoord (password). Pas de gebruikersnaam en het standaard wachtwoord direct aan. Laat dit dus niet ongewijzigd, dit is veel te onveilig.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Netgear router
Schuiven naar boven