Overzicht oordopjes die goed blijven zitten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Draadloos muziek luisteren of bellen, het kan gewoon. Welke oordopjes blijven goed zitten? Het nadeel van hele goedkope modellen is dat ze een slechte pasvorm hebben. Als gevolg hiervan vallen ze snel uit de oren. Maar sommige dure oordopjes blijven ook slecht zitten. In dit artikel een overzicht van oordopjes die goed blijven zitten.

Goedkope of dure merken

Wil je oordopjes die goed blijven zitten? Dan kom je vaak bij de wat duurdere merken uit. Denk hierbij aan JBL, Samsung of Apple. Het is namelijk een feit dat de duurdere modellen een betere pasvorm hebben.

Overigens zijn er ook wat minder grote merken die heel goed blijven zitten. Bijvoorbeeld Picolet, een merk waar gebruikers zeer tevreden over zijn.

Welke oordopjes blijven goed zitten?

Nu is het natuurlijk de vraag voor welk merk of model je moet kiezen. Ten eerste speelt geluidskwaliteit een belangrijke rol. Maar welke oordopjes vallen niet uit? Hieronder zie je welke dat zijn.

Apple Airpods 2

Een van de best verkochte draadloze oordopjes zijn de Apple AirPods 2. Te gebruiken voor je iPhone, maar ze werken ook met Android toestellen. Luister draadloos naar muziek, maar ook geschikt om te bellen (werk of privé). Opvallend is de lange batterijduur van ruim 24 uur.

Deze oordopjes zijn draadloos oplaadbaar, in tegenstelling tot de vorige versie. De geluidskwaliteit is perfect, en wil je bellen dan heb je zeer snel verbinding. Dankzij de ingebouwde chip bedien je Siri met je stem, ook hartstikke praktisch.

De pasvorm is natuurlijk perfect, dat is ook wat veel gebruikers vinden. Met meer dan 1500 reviews ontvangt de Apple Airpods 2 een score van 4,7 (van 5). Verkrijgbaar vanaf € 139.

Bekijk Apple Airpods 2

Picolet Genius

Een van de beste oordopjes die goed blijven zitten, en ook nog eens heel betaalbaar: de Picolet Genius. Met een prijs van ongeveer € 70 is dit model een stuk goedkoper dan de Apple Airpods. Compatibel met iPhone en alle Android toestellen.

De Picolet Genius is geschikt voor werk, sporten en dagelijks gebruik. Met een batterijduur van ruim 35 uur is dit een echte krachtpatser. Maar het belangrijkste is natuurlijk de pasvorm, en die is hartstikke goed. De extra softe silicone oortips verschuiven niet en veroorzaken geen klachten. Je kunt er dus ook probleemloos mee hardlopen.

Je ervaart een krachtig geluid met een extra bas, zodat muziek echt perfect klinkt. Een extra voordeel is dat deze oordopjes waterbestendig zijn. Een regenbui of zweten, dit is allemaal geen probleem.

Naar Picolet Genius

Samsung Galaxy Buds

Van een uitstekende kwaliteit zijn de Samsung Galaxy Buds. Deze draadloze oordopjes blijven goed zitten, ook tijdens het sporten. Compatibel met Samsung smartphones maar uiteraard ook met andere Android toestellen.

Deze modellen beschikken over Noise Canceling. Dit betekent dat je tijdens het luisteren naar muziek of het bellen geen hinderlijke geluiden van buitenaf binnenkrijgt. Aan de andere kant kun je nog steeds omgevingsgeluiden waarnemen, dus je bent niet afgesloten van de buitenwereld.

De intelligente Active Noise Control zet het volume op een drukke locatie automatisch wat hoger. Terwijl zowel volume in een rustige locatie wat lager wordt ingesteld. Je bepaalt zelf of je van deze functie gebruik wilt maken. Het mooie aan de Samsung Galaxy Buds is dat ze ook over Voice Detect beschikken. De oortjes weten precies wanneer je begint te praten. Op dat moment wordt de Active Noise Control uitgeschakeld, zodat je de omgevingsgeluiden goed hoort.

Dit product wordt positief beoordeeld door gebruikers. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 69, de nieuwere en verbeterde modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 99.

Bekijk Samsung Galaxy Buds

Welke oordopjes vallen niet uit je oren?

Heb je al eens goedkope oordopjes bij de Action of bij AliExpress gekocht? Het zal je vast wel opvallen dat ze niet goed in de oren blijven zitten. Maar ook dat de geluidskwaliteit matig is. Op zich kun je van hele goedkope modellen natuurlijk niet de beste kwaliteit verwachten. Maar voor mensen met een beperkt budget is dit wel prima te doen.

Zoek je oordopjes die niet uit je oren vallen, dan kom je toch bij een van bovenstaande merken uit. Natuurlijk betaal je wat meer (vanaf € 69), maar je weet wel wat je in huis haalt. Je bent er in ieder geval zeker van dat het draadloze oordopjes niet zomaar uit de oren vallen. De softe siliconen oortips zijn een aanrader, die passen zich naar de oorschelp aan.

Wat je moet doen als de oordopjes niet blijven zitten

Sommige draadloze oordopjes zijn voorzien van een speciale oorclip. Deze zit in de oorschelp waardoor de dopjes er niet zo snel uitvallen. Je hebt ook oordopjes met een oorhaak, deze hangt om het oor. Heb je erg veel last van uitvallende oordopjes, kijk dan of een oorhaak een betere keuze is. Het ziet minder mooi uit maar het voorkomt dat je de oordopjes kwijtraakt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Overzicht oordopjes die goed blijven zitten
Schuiven naar boven