Beste draadloze iPhone oplader

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Vrijwel alle moderne iPhones kun je draadloos opladen. Met de beste draadloze iPhone oplader gaat dit niet alleen probleemloos maar ook nog eens snel. Let wel op dat je het juiste model koopt. In dit artikel vind je een praktisch overzicht met betrekking tot de beste draadloze iPhone oplader.

Een oplader van Apple of een ander merk

Vaak wordt gedacht dat het beste draadloze iPhone oplader van het merk Apple is. Het is een feit dat Apple de beste kwaliteit biedt. Al helemaal omdat deze goed samenwerkt met je smartphone. Maar er zijn veel goedkopere en net zo goede alternatieven verkrijgbaar. Hierdoor hoef je minder diep in de buidel te tasten.

Beste draadloze iPhone oplader

Een draadloze oplader noem je ook wel een Qi oplader. Dit is een bepaalde techniek waar Apple maar ook veel andere merken gebruik van maken. Bij dit type oplader is het belangrijk dat de iPhone of een ander merk smartphone dit ook ondersteunt. Alle modellen vanaf 2018 kunnen draadloos opladen. Bij oudere modellen hangt dit een beetje van het type af.

Wil je geld besparen? Bekijk dan wat de beste draadloze iPhone-oplader is, inclusief de prijs. Je zal merken dat hier veel verschil tussen zit.

ISetchi 3-in-1 MagSafe

Vanaf iPhone 12 is de techniek MagSafe beschikbaar. Het gaat hierbij om een reeks magneten die rondom de interne laadspoel zijn aangebracht. Dankzij deze techniek kun je draadloos opladen waarbij het toestel zich via magneten aan de oplader vasthecht. Maar dat is nog niet alles, want de magneten in de iPhone zijn ook compatibel met speciale hoesjes en andere accessoires.

De iSetchi 3-in-1 is de beste draadloze iPhone oplader met Magsafe. Dit product is een centraal punt voor het opladen van de iPhone, Apple Watch, Buds of Airpods. Je kunt er drie apparaten tegelijkertijd mee opladen, en ook nog eens op de snelle manier (15 W). De MagSafe magneetplaat is universeel te gebruiken. Aan de achterzijde bevindt zich een extra oplaadpunt, geschikt voor het opladen van een tweede of andere smartphone.

Omdat een smartphone tijdens het opladen warmer wordt, is er aan de achterzijde een ventilatierooster aangevraagd. Er is dus overal rekening mee gehouden, en dat ook nog eens tegen een voordelige prijs (ongeveer € 40). In het overzicht hieronder zie je naast de ISetchi ook wat vergelijkbare modellen, zodat je zelf een juiste keuze maakt.

Bekijk iSetchi 3-in-1 draadloze oplader

The Life Style Goods Draadloze Oplader

Een check voordelige ga maar nog steeds een goede keuze is de draadloze oplader van The Life Style Goods. Afhankelijk van een model betaal je tussen de € 14 en € 18. Hij werkt net als veel andere draadloze opladers. Het platform verbindt je middels een USB-kabel en stekker met het netstroom (stopcontact). Vervolgens leg je de iPhone op het platform, en begint deze met opladen.

Je hoeft dus geen kabel in je iPhone of smartphone te stoppen. The Life Style Goods is niet alleen geschikt voor het draadloos opladen van iPhones maar ook voor Samsung, Huawei en heel veel andere merken. Zolang de smartphone dit maar ondersteunt.

Gebruik hem niet alleen voor het opladen van een smartphone maar bijvoorbeeld ook voor de smartwatch of andere apparatuur met dezelfde draadloze techniek. Houd er wel rekening mee dat het opladen via dit model net wat langzamer gaat dan bij de voorgaande.

Naar The Life Style Goods

Overige modellen

Bovenstaande twee modellen behoren zeker tot de beste draadloze iPhone oplader. Maar er is uiteraard nog veel meer verkrijgbaar. De prijzen voor verschillende opladers variëren van € 13 tot meer dan € 50.

Over het algemeen is het niet nodig om voor een duur model te gaan. Uit de praktijk blijkt namelijk dat de goedkopere versies net zo goed werken. Wel is het even opletten met de allergoedkoopste opladers (€ 8 tot € 15). Het opladen gaat bij de goedkope modellen beduidend langzamer, en soms vindt er zelfs uitval plaats.

Bekijk overzicht draadloze opladers

Deze iPhones laden draadloos op

Wil je dat een iPhone draadloos kan opladen? Dan moet je voor een iPhone 8 of nieuwer gaan. Overigens is het niet aan te raden om een iPhone aan te schaffen die ouder is dan 3 jaar. Niet dat hij slecht is, maar uiteindelijk ontvang je geen belangrijke beveiligingsupdates meer. Daarom koop je liever een toestel dat maximaal drie jaar geleden is uitgebracht.

Kan je iPhone draadloos opladen met hoesje?

Wanneer je voor de beste draadloze oplader voor iPhone gaat, dan werkt hij vaak wanneer de smartphone nog in het hoesje zit. Maar let op, er zijn ook hele dikke hoesjes die het opladen verhinderen. Dit is dus even een kwestie van uitproberen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste draadloze iPhone oplader
Schuiven naar boven