Beste opblaasbare jacuzzi – je eigen bubbelbad

Bijgewerkt: 10 april 2022

Een opblaasbare jacuzzi is echt een aanrader. Je eigen bubbelbad in de tuin, onder de overkapping of misschien wel een je ruime badkamer. Wat is de beste opblaasbare jacuzzi? Een goede vraag want er is veel verkrijgbaar. Hier zitten niet alleen prijsverschillen in maar ook verschil met betrekking tot de kwaliteit. Kijk maar eens waar je allemaal op moet letten.

Intex – Bubble Massage – Jacuzzi
Bekijk prijs

Voordelen opblaasbare jacuzzi

Lekker in de zomermaanden nog even de jacuzzi instappen. Maar ook in het voorjaar of in het najaar, hij is namelijk (bijna) altijd beschikbaar. Je krijgt het complete jacuzzi gevoel tegen een voordelige prijs. Want een opblaasbare jacuzzi is veel goedkoper dan een vast model.

Het grote voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat hij alle seizoenen te gebruiken is. Ja, dus ook in de winter! Hoewel veel mensen hem in de winter veel minder vaak gebruiken. Een opblaasbare jacuzzi is energiezuiniger dan een vaste whirlpool. Dit komt omdat de wanden gevuld zijn met lucht, dit isoleert beter.

Bijkomend voordeel is dat je een opblaasbaar model opbouwt of afbreekt wanneer jij dit wil. Er zijn namelijk altijd momenten dat die jacuzzi even aan de kant moet. Wanneer je de whirlpool niet het hele jaar aan laat staan dan bespaar je ook weer op de energiekosten.

Nadelen opblaasbaar bubbelbad

Je eigen bubbelbad of hot tub in de achtertuin, dat wil toch iedereen? Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan een jacuzzi. Allereerst moet je het water continu verwarmen. Dit kost energie, ga uit van een bedrag van € 30-€ 45 per maand.

Daarnaast moet je het water schoonhouden. Hier zijn speciale middelen voor maar dit brengt ook weer extra kosten met zich mee. Een opblaasbare jacuzzi is kwetsbaarder dan een vast model. Daarom moet je scherpe delen zoals steentjes en stokken vermijden.

Beste opblaasbare jacuzzi

Kun je niet wachten om je eigen bubbelbad op te zetten? Hieronder een aantal modellen met betrekking tot de beste opblaasbare jacuzzi. Wanneer je dat hebt doorgelezen vind je nog enkele tips over het gebruik van de jacuzzi.

Bestway opblaasbare jacuzzi

Een van de best verkochte modellen met betrekking tot opblaasbare jacuzzi’s is de Bestway. Dit is een merk dat sterk concurreert met Intex. Voordeel van het merk Bestway is dat ze voordeliger zijn. Voor mensen met een beperkt budget is dit ideaal.

Van dit merk heb je keuze uit een aantal modellen. Bijvoorbeeld de ronde vierpersoons inclusief pomp. Dan heb je ook nog de Lay-Z, deze is voor 5-7 personen en heeft het uiterlijk van een houten jacuzzi. Hij is toch echt opblaasbaar!

Voor een opblaasbaar bubbelbad van dit merk betaal je tussen de € 450 (voor drie personen) en € 1150 (zeven personen). Inclusief pomp en afdekzeil, dat scheelt weer.

Bekijk Bestway jacuzzi’s

Intex opblaasbaar bubbelbad

Je zag hem al even voorbij komen maar ook het merk Intex behoort tot de beste opblaasbare jacuzzi. Dit merk staat vooral bekend vanwege de zwembaden. Intex staat voor een hoge kwaliteit en een luxe uitstraling. De bubbelbaden zijn wel wat duurder geprijsd maar je weet in ieder geval wat je in huis haalt. De baden zijn namelijk voorzien van een Fiber-Tech constructie (vele malen sterker dan fiberdraden) en/of pvc gelamineerde driedubbele dikke wanden.

Ga je voor het beste opblaasbaar bubbelbad van het merk Intex? Hiervoor betaal je tussen de € 599 (vier personen) en € 1350 (zes personen). Wel inclusief pomp, deze hoef je dus niet apart aan te schaffen.

Naar Intex opblaasbare bubbelbaden

Goedkoopste opblaasbare jacuzzi met pomp

Je hebt kunnen zien wat de beste opblaasbare jacuzzi is, maar wat is de goedkoopste? De goedkoopste opblaasbare jacuzzi kost ongeveer € 450. Die van het merk Bestway. Een van de goedkopere maar zeker net zo goed. Het betreft dan wel een model voor 2-3 personen. Niet heel groot dus alleen geschikt voor de kleine tuin of het kleine huishouden.

Je hebt ook merkloze opblaasbare jacuzzi’s. Hiervoor betaal je tussen de € 550 en € 650 (vier personen). Ook dit is inclusief filterpomp, afdekzeil en grondzeil.

Bekijk overzicht goedkoopste jacuzzi’s

Benieuwd wat de duurste opblaasbare jacuzzi kost? Hiervoor betaal je ongeveer € 1700. Het betreft hier de Intex Pure Spa voor zes personen. Hier zit wel alles op en aan, beter kun je het niet krijgen.

Aankooptips

Kijk goed naar de mogelijkheden en functionaliteiten. De beste opblaasbare jacuzzi beschikt over massagejets en eventueel verlichting. Daarnaast is het belangrijk dat je een jacuzzi koopt die niet in de weg staat maar waar je wel met voldoende personen inkan.

Een jacuzzi bad met Fiber-Tech technologie heeft een sterke rand waardoor de randen niet zomaar indeuken. Ook iets om rekening mee te houden.

Onderhoudstips opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi is een goede investering, maar het is wel belangrijk dat deze een lange levensduur heeft. Maar ook dat de energiekosten niet te hoog oplopen.

Wanneer je gedurende enkele maanden de jacuzzi niet gebruikt is het beter om hem af te breken. Dit bespaart je een hoop energiekosten, vooral in de wintermaanden. Maak altijd gebruik van een afdekzeil Hierdoor blijft de warmte in het bad en gaat minder snel verloren. Het afdekzeil haal je natuurlijk wel eraf wanneer je in het bad gaat.

Jacuzzi (opnieuw) vullen? Doe dit met warm water, de scheelt weer verwarmingskosten. Zo hoeft de thermostaat minder hard te werken. Controleer de kwaliteit van het water regelmatig en maak de wanden ook af en toe schoon. Er zijn ook jacuzzi’s met een automatisch desinfectie systeem.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste opblaasbare jacuzzi – je eigen bubbelbad
Schuiven naar boven