Oppo smartphone ervaringen – zo goed scoort dit merk

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Chinese consumentenelektronica verovert in Europa de markt. Dit heeft niet alleen met een lage prijs te maken, ook de kwaliteit wordt steeds beter. In de Oppo smartphone ervaringen lees je alles over dit merk. Bijvoorbeeld de nieuwste modellen, belangrijke specificaties en de prijs. Maar ook natuurlijk hoe deze Oppo smartphones presteren.

Over het bedrijf Oppo

Je kijkt naar de Oppo smartphone ervaringen. Maar het is eigenlijk net zo belangrijk om te weten van wie je iets koopt. Oppo is een Chinees bedrijf in consumentenelektronica en telecommunicatie. Het staat vooral bekend vanwege de betaalbare smartphones.

In 2021 stond Oppo in de top vijf van grootste smartphonefabrikanten. In de toekomst ga je nog veel meer over dit merk horen, want ze blijven aan de kwaliteit werken.

Goed alternatief voor dure merken

Opvallend is dat Oppo door velen wordt gezien als een goed alternatief voor de duurdere merken zoals Samsung of Huawei. Sterker nog, dit merk concurreert zelfs met de twee grootste Android merken.

De grootste reden om voor een Oppo smartphone te kiezen is de lage prijs. Benieuwd hoe het met de kwaliteit zit? Hier komen ze dan, de Oppo smartphone ervaringen.

Bekijk Oppo smartphones

Processor en prestaties van Oppo smartphones

Een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de processor. Deze bepaalt namelijk hoe snel en effectief het toestel werkt. Maar ook hoe lang de batterij meegaat en hoe goed de camera’s presteren. Die processor is iets waar velen niet naar kijken maar dit zou je eigenlijk altijd moeten doen.

Verrassend genoeg maakt Oppo gebruik van krachtige processors. Bijvoorbeeld de Qualcomm Snapdragon 660 die onder de motorkap van de Oppo A76 (2022) zit. Deze Amerikaanse mobiele processors leveren topprestaties. Voor de goedkopere modellen kiest Oppo juist voor een MediaTek processor. Zeer geschikt voor toestellen uit het middensegment.

Over het algemeen kun je zeggen dat de Oppo smartphone-ervaringen met betrekking tot prestaties erg goed zijn. De smartphones presteren (bijna) gelijk met Samsung toestellen. Misschien net iets minder maar de prijs is ook lager.

Tip: hoesje voor de Oppo smartphone

Zo lang gaat de accu mee

Vanwege de goede processors gaat de accu van een Oppo smartphone verrassend lang mee. Dit heeft natuurlijk niet alleen met de processor maar ook met de capaciteit van de accu te maken. Toestellen zijn veelal voorzien van een grote accu met een capaciteit van 4000 mAh of meer. Dan mag je best wel wat power gaan verwachten.

Je kunt de accu snelladen waarbij hij in 30 minuten volledig vol is. De meeste Oppo smartphones ondersteunen geen draadloos opladen. Dit komt omdat deze techniek duurder is, en het merk wil de smartphones juist betaalbaar houden.

Foto camera’s (specificaties)

Elke moderne Oppo telefoon beschikt over een hoofdcamera en een selfiecamera. Wat de specificaties van de hoofdcamera zijn hangt weer van het model af. De toestellen uit het hogere segment beschikken over een triple (of meer) camera. Met drie of meer lenzen maak je de mooiste foto’s met scherptediepte. Oftewel: de foto’s zien er heel realistisch uit.

De selfiecamera heeft altijd wat mindere specificaties. Toch is deze bij Oppo toestellen erg goed. Of je nu een enkele of een dubbele selfiecam hebt, je maakt de mooiste foto’s voor social media of iets anders.

Foto’s bewerk je eventueel in de speciale app. Zo maak je ware kunstwerken of professionele foto’s met je Oppo toestel.

Naar Oppo met minimaal triple hoofdcamera

Dit moeten deze smartphones kosten

Voor niks gaat de zon op, deze smartphones zijn helaas niet gratis. Maar wanneer je naar de Oppo smartphone-ervaringen kijkt dan valt het met de prijs echt wel mee. Je koopt al een toestel vanaf € 199. De betere modellen kosten tussen de € 249 en € 399.

Eigenlijk zijn dit heel acceptabele prijzen voor smartphones van een verrassend goede kwaliteit. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Oppo een groeiend populair merk is.

Is Oppo veilig?

Vaak wordt gezegd dat Chinese telefoons niet veilig zijn. Omdat Oppo ook een Chinees merk is, wordt deze vraag regelmatig gesteld. Is Oppo wel veilig in gebruik? Ja hoor, consumenten hebben eigenlijk niets te vrezen.

Er wordt gezegd dat Chinese bedrijven door hun overheid kunnen worden gedwongen om mee te werken aan spionagepraktijken. In de basis klopt dit en Huawei is hier eerder van beschuldigd. Van Oppo is dit niet bekend. Bovendien valt er weinig van consumenten te jatten en gaan met het bespioneren valt het ook wel mee. De Chinese overheid heeft niks aan je surfgedrag, je bankgegevens of je contactenlijst.

De verhalen rondom Chinese spionage middels smartphones kun je dan ook met een korreltje zout nemen. Zolang je geen politicus met een duistere kant bent is een Oppo smartphone veilig in gebruik.

Goed om te weten: Oppo doet er alles aan om gegevens op je smartphone te versleutelen en te anonimiseren. Dit in tegenstelling tot andere Chinese merken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Oppo smartphone ervaringen – zo goed scoort dit merk
Schuiven naar boven