Opvouwbare badkuip kopen? Ervaringen en tips

Een opvouwbare badkuip voor volwassenen, ideaal voor mensen met weinig ruimte. Zo heb je toch altijd een ligbad in huis. Alleen wanneer het jou uitkomt want deze badkuip vouw je heel makkelijk op en zet je compact weg. Een opvouwbare badkuip kopen? Ontdek ervaringen en tips oftewel: weet wat je koopt.

Dit is een opvouwbare badkuip

Hoe ziet een opvouwbare badkuip eruit? Dit is een losstaand bad dat op een uitvouwbaar frame staat. Het frame zit natuurlijk aan het bad vast. Het materiaal van de opvouwbare badkuip is flexibel en goed bestand tegen hogere temperaturen. Er zit ook een afvoer bij zodat je het water na gebruik makkelijk weg laat lopen.

Binnen enkele minuten zet je dit bad op. Hierna vullen met water en het bad is klaar voor gebruik. De meeste opvouwbare badkuipen worden inclusief diverse accessoires geleverd. Bijvoorbeeld een waterslang, zitkussen voor extra ligcomfort en een deksel. En deksel is belangrijk: het houdt de warmte vast en gebruik je als tafeltje.

Je hebt ook de opblaasbare badkuip, deze ziet er nagenoeg hetzelfde uit maar moet je dus met lucht vullen.

Opvouwbare badkuip ervaringen

Is een opvouwbare badkuip iets voor jou? Veel mensen zijn op zoek naar ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig vind je deze ervaringen op het internet. Het zal je niet verbazen maar de ervaringen zijn erg positief.

Nu is er wel verschil tussen de opvouwbare badkuip en de opblaasbare badkuip. De eerste is stabieler maar neemt opgevouwen wat meer ruimte in beslag. De tweede ligt misschien minder comfortabel maar is veel compacter. Hieronder wat opvouwbare badkuip ervaringen:

  • Sterk materiaal
  • Ruimtebesparend
  • Voordelige koop
  • Mooi ontwerp
  • Heerlijk om te ontspannen

Wat kost dit? (prijzen)

De aanschaf van een opvouwbare badkuip is altijd voordeliger dan een vast bad. Voor een opvouwbaar model betaal je tussen de € 100 en € 200. Voor een bedrag van € 100 tot € 150 heb je al een kwalitatieve badkuip die je op kunt vouwen.

Opvouwbare badkuip kopen: tips

Een opvouwbare badkuip kopen is niet zo eenvoudig, want waar moet je op letten? Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar en niet allemaal van eenzelfde kwaliteit. Daarom vind je hieronder de meest praktische kooptips.

Het opblaasbare bad

Allereerst is er het opblaasbare bad. De opblaas badkuip kost tussen de €100 en €150. Er zijn ook modellen voor minder dan €100 verkrijgbaar maar deze zijn toch wat minder van design en kwaliteit.

Een opblaasbaar bad heeft een lengte dat varieert van 140 cm tot 160 cm. Ook de breedte verschilt, namelijk van 68 cm tot 80 cm. Het is dus de vraag hoe groot het bad moet zijn. Over het algemeen is het beter om voor een wat groter opblaasbaar bad te kiezen, zo kom je nooit ruimte tekort. Vooral niet wanneer het bad door verschillende gezinsleden gebruikt wordt.

Het bad wordt geleverd met een elektrische pomp. Hierdoor is het complete bad in minder dan een minuut opgeblazen. Het leeg laten lopen doe je met de geïntegreerde afvoer. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het water ergens naartoe kan. Veel mensen zetten het bad dan ook in de inloopdouche.

Bekijk opblaasbare baden

Het opvouwbaar bad

Vanwege de stabiliteit gaan velen voor de beste opvouwbare badkuip. Voor dit model betaal je tussen de € 100 en € 200. Voor een bedrag van ongeveer € 125 heb je een hele goede vrijstaande badkuip.

De opvouwbare badkuip heeft een lengte van 100 cm. Dit lijkt minder dan bij de opblaasbare badkuip maar op de eindstreep komt het op hetzelfde neer. Helaas waren badkuip heeft namelijk veel bredere randen (luchtranden) waardoor deze in zijn geheel langer en breder is. Bij de opvouwbare badkuip kom je juist hele dunne wanden tegen. Toch zijn deze heel stevig.

Een opvouwbare badkuip ontvang je inclusief deksel dat het water warm houdt. Door de deksel half open te maken heb je ook nog eens een praktisch tafeltje. Het opzetten van het bad kost enkele minuten tijd.  Ook nu weer zit er een afvoer bij. Het valt aan te bevelen om de rust en de inloop douche te plaatsen of de slang naar een afvoerputje te lijden.

Naar opvouwbare badkuip

Zitbad voor volwassenen

Als laatste is er het vrijstaande zitbad voor volwassenen. Dit is ideaal voor de kleine badkamer. Dit zitbad heeft een capaciteit van ongeveer 200 l. Er is ook ruimte om een glas drinken, een boek of de smartphone neer te zetten. Het zitbad is groot genoeg voor volwassenen maar er kunnen natuurlijk ook kinderen in. Wordt geleverd inclusief afvoerslang.

De lengte van dit zitbad bedraagt 92 cm, de breedte 51 cm. Hij heeft een totale 100e van 63 cm. Het materiaal is flexibel en viert hierdoor wat mee. Hierdoor zit je nooit te krap. Houd er rekening mee dat er geen apart zitje in dit zitbad aanwezig is. Het is dus echt gewoon een soort kuip.

Voordeel is dat het zitbad ook geschikt is voor langere mensen, er passen makkelijk personen met een lichaamslengte van 1,80 m in.

Bekijk zitbad voor volwassenen

Opvouwbare badkuip schoonmaken

Wanneer je de opvouwbare badkuip niet regelmatig schoonmaakt dan vormt zich hier aanslag. Dit komt door het kunststof/rubber materiaal. Datzelfde zie je bij die antislip matjes voor in de douche, hier vormt zich ook sneller aan slag. Maak de opvouwbare badkuip na gebruik schoon. Ga er even met een doek overheen.

Wekelijks schoonmaken met een schoonmaakmiddel. Hiermee verwijder en voorkom j aanslag. Bovendien is het ook een stuk hygiënischer.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.