Beste overspanningsbeveiliging – tegen spanningspieken

Bijgewerkt: 25 september 2022

Pieken of spanning door het stopcontact kan apparatuur beschadigen. Voor een goede bescherming is overspanningsbeveiliging aan te raden. Plaats hierbij een model tussen het stopcontact en de elektrische apparaten. Het zorgt ervoor dat het voltage niet wordt overschreden, zodat aangesloten apparaten niet doorbranden. Bovendien zullen de zekeringen ook niet zomaar doorslaan. Met betrekking tot veiligheid toch de beste keuze.

Belkin Stekkerdoos met 6 uitgangen

Deze royale stekkerdoos beschikt over 6 uitgangen en een aan/uit schakelaar. Optioneel is er een model met 4 uitgangen verkrijgbaar. Voor het aansluiten van meerdere apparaten is er ook het stekkerblok met 8 uitgangen en 2 USB-poorten. Alle modellen zijn uitgerust met overspanningsbeveiliging en beschermen hiermee kostbare apparatuur tegen spanningspieken en stroomstoten.

Sluit deze stekkerdoos op het stopcontact aan, om vervolgens tot het maximum aan apparaten tegelijkertijd in gebruik te nemen. Apparatuur is voortaan veilig bij kortsluiting en blikseminslag, maar ook tegen spanningspieken. Een waardevolle investering waarmee je catastrofale fouten voorkomt.

Belkin stekkerdoos – controleer de prijs

APC tussenstekker met overspanningsbeveiliging

Geen behoefte aan een grote stekkerdoos maar wel de beste overspanningsbeveiliging? Dan is deze tussenstekker een goed idee. Simpelweg in het stopcontact plaatsen en vervolgens het apparaat aansluiten. Dankzij deze beveiliger is het aangesloten apparaat goed beschermd tegen directe of indirecte blikseminslag, piekspanning en schade, uitval of brand.

Dit model is als losse tussenstekker verkrijgbaar, maar ook als stekkerdoos met 5-8 uitgangen. Uiteraard is er hierbij een aan/uit schakelaar aanwezig.

APC tussenstekker – bekijk de voorraad

EnerGenie EG-PMS2-LAN (programmeerbaar)

Een van de beste keuzes is de programmeerbare stekkerdoos van het merk EnerGenie. Hij beschikt over meerdere stopcontacten en maakt het mogelijk om een directe computerverbinding via internet of het thuisnetwerk op te zetten (LAN).

Kies voor een handmatige bediening of schakel apparaten alleen aan wanneer je hier opdracht toe geeft. Bijvoorbeeld bij het verzenden van een printopdracht. Maak hiervoor een persoonlijk account op de website EnerGenie.com aan, zodat je altijd toegang hebt tot de bediening.

Uiteraard is dit model voorzien van overspanningsbeveiliging, waardoor alle aangesloten apparatuur beschermd blijft tegen schade, brand of het uitvallen hiervan. Ter beveiliging is het aan te raden om elektrische apparatuur uit te schakelen wanneer dit niet in gebruik is. Dit kan eventueel op afstand, bijvoorbeeld via de smartphone. Alle stopcontacten zijn individueel aan- of uit te schakelen.

Niet alleen geschikt ter bescherming van computerapparatuur maar ook het beveiligingssysteem, dierenverblijf of de sauna. Let op: dit model beschikt niet over aarde.

EnerGenie EG-PMS2-LAN – bekijk product

Kwaliteit van goedkope rommel onderscheiden

Het kan lastig zijn om de beste stekkerdoos of overspanningsbeveiliging te vinden. Je komt veel kwalitatieve merken tegen, maar ook grote retailers zoals Amazon of AliExpress verkopen ze. Het is altijd verstandig om een stekkerdoos in Europa te kopen, deze is namelijk voorzien van het Europese keurmerk.

Let goed op bij bestellingen uit Aziatische landen. Soms zijn deze voorzien van een CE-logo, dat veel op het Europese CE- keurmerk lijkt. Producten uit China zijn echter niet Europees goedgekeurd. CE betekent in dit geval China Export, een slimme manier om consumenten te laten denken dat het product een keurmerk heeft.

Gaat uit van de topaanbevelingen in dit artikel. Dan vind je zeker de beste modellen ter bescherming van kostbare apparatuur.

Overspanningsbeveiliging voor of na hoofdschakelaar?

Er zijn verschillende mogelijkheden ten behoeve van overspanningsbeveiliging. Deze wordt altijd na de hoofdschakelaar geplaatst, en niet hiervoor. Gaat het om een professionele aanpak, dan wordt de beveiliging aan het beginpunt van een elektrische installatie gemonteerd. Maar in ieder geval altijd na de verliesstroomschakelaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste overspanningsbeveiliging – tegen spanningspieken
Schuiven naar boven