De beste busstofzuigers

Bijgewerkt: 25 september 2022

Een busstofzuiger is een mix van een normale zuiger en een speelstofzuiger. Dit rechtopstaand model heeft een flinke capaciteit. Velen werken zonder zak, waarbij je het reservoir eenvoudig leeggewicht. De stofzuiger is in de Benelux niet zo bekend maar in Amerika en andere werelddelen wordt er gretig gebruik van gemaakt.

Electrolux EUOC93IW

De stofzuigers zoals ze die wereldwijd gebruiken, zijn hier nauwelijks tot niet verkrijgbaar. Gelukkig zijn er een aantal prima alternatieven met een ongekend hoge zuigkracht en een flinke capaciteit. De Electrolux EUOC93IW is een krachtpatser die een inhoud heeft van maar liefst 5 liter. Dit stille model (66 dB) is uitgerust met een motorfilter en een wasbaar luchtuitlaatfilter.

De aluminium telescopische buis is perfect af te stemmen op de gebruiker. De accessoires zijn onder de kap geïntrigeerd waarbij je gebruik maakt van een lang mondstuk, een korter model en een meubelborstel. Het is misschien niet het model zoals je bedoeld had maar hij is zeer geschikt voor een uitmuntende stofbeheersing in de woning of op kantoor.

Electrolux EUOC93IW – bekijk de prijs

Continental Edison VC800SN Busstofzuiger

Dit model is de beste stofzuiger zonder zak. Het reservoir heeft een capaciteit van 3,5 liter, waardoor je de gehele woning in één keer schoonmaakt. Busstofzuigers staan bekend om de hoge capaciteit, beter dan bij steelstofzuigers.

Hij zuigt moeiteloos over harde vloeren en tapijten. Hierbij rekent hij effectief af met vuil, stof en dierharen. Uiteraard beschikt dit model overheen snelheidvariator, zodat je hem perfect aanpast naar de situatie.

De turbozuigmond is uitermate geschikt voor het opzuigen van dierenharen en zandkorrels. Gebruik hem niet alleen in de woning of op kantoor maar ook voor het schoonmaken van de auto, caravan of camper. Met een kabellengte van 5 m ervaar je meer dan voldoende bewegingsvrijheid. Het snoer wordt na gebruik automatisch opgewonden, zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Continental Edison VC800SN Busstofzuiger – check voorraad

FAGOR FG5728

Dit model komt het dichtste bij de Amerikaanse busstofzuigers. Met een interessante prijs blijkt het ook nog eens de beste keuze te zijn. Hij werkt zonder zak en heeft een doorzichtig reservoir. Het totaalgewicht van dit model bedraagt 6 kg, maar dankzij zijn wendbare wielen merk je hier niets van. Met een kabellengte van 5 m heb je toegang tot een werkradius van maar liefst 8 m.

De aluminium telescopische buis is in hoogte verstelbaar, van 56 tot maximum 90 cm. De lengte is vast te zetten, zodat deze tijdens het gebruik van de stofzuiger los schiet. Maak gebruik van de bijgeleverde accessoires zoals het mondstuk, de parketborstel of de kierenborstel. Voorzien van HEPA-luchtfilter dus ook geschikt voor mensen met een allergie.

De FAGOR FG5728 heeft een geluidsniveau van 77 dB en is dus iets luidruchtiger dan andere busstofzuigers. Maar hier staat wel een ongekende hoge kracht tegenover.

FAGOR FG5728 – voorraad & prijs

Bekabelde busvacuüm of rechtopstaand model

Een busstofzuiger kenmerkt zich door een gesloten busvacuüm. Hierdoor is hij ontzettend krachtig en reinigt moeiteloos vloerbetrekkingen en tapijten. Een steelstofzuiger is draadloos maar minder krachtig. Ditzelfde geldt voor de robotstofzuiger, hoewel die laatste veel werk uit handen neemt. Toch blijft een model met busvacuüm de beste keuze wanneer het op een krachtige reiniging aankomt.

Het voordeel van een bekabelde stofzuiger is dat hij een oneindige werktijd kent. Je zit namelijk niet aan een accucapaciteit vast. Vooral bij grote woningen of kantoren kan dit een pluspunt zijn. Kies in ieder geval wel voor een model met een lange kabel, waarbij 3-6 meter zeker aan te raden is.

Denk ook eens naar aan de aanwezigheid van een stofzuigerzak, die over het algemeen krachtiger is dan een zakloze busstofzuiger.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste busstofzuigers
Schuiven naar boven