Beste taartdozen voor het bewaren van heerlijk gebak

Bijgewerkt: 25 september 2022

Het is eigenlijk gek dat je de ouderwetse taartdoos nog maar nauwelijks tegenkomt. Terwijl het een handig item is om taart en gebak vers te houden. Wanneer je op zoek bent naar een goede taartdoos, dan kunnen we een aantal modellen aanbevelen. Toppie3 deed onderzoek naar verschillende merken. Zo kwamen we tot de beste keuze voor taartliefhebbers.

Curver Chef Home Taartdoos

Het uitkiezen van een taartdoos is lastig omdat er verschillende merken op de markt zijn. Om je te helpen bij het uitkiezen van een goede bewaardoos voor taart en gebak, hebben we zorgvuldig onderzoek gedaan. Uit ons onderzoek kwam de Curver taartdoos (Chef home) zeer goed naar voren en behoort volgens ons tot de beste taartdozen.

De kunststof doos maakt onderdeel uit van een mooie keukenserie voor de thuisbakker. De transparante doos sluit zich makkelijk af middels de kunststofclips. Hierbij wordt het gebak volledig luchtdicht afgesloten waardoor het langer vers blijft. De rubberen handgreep aan de bovenkant maakt het mogelijk om de doos makkelijk op te tillen en mee te nemen. Op het plateau zijn geïntrigeerde snijvlakken aanwezig. Wil je de taart in 12 of 24 stukken snijden? Met behulp van de snijvlakken gaat dit zeer makkelijk en precies.

De doos heeft een diameter van 35 cm en een hoogte van 15 cm. Naast de taartdoos is er uit dezelfde serie ook een quichedoos verkrijgbaar. De dozen kosten tussen de € 11,50 en € 15. Omdat het hier om een hoge kwaliteit gaat en ook nog eens vaatwasserbestendig, vonden we dit een zeer goede prijs.

Curver Chef Home Taartdoos bestellen

Taart Bewaardoos met Stolp, in een houtlook

Dit model vinden we helemaal geweldig. De kunststof stol houdt taart of gebak vers, waarbij het op een houtlook plateau staat. Ideaal voor de presentatie van je baksels. Bijvoorbeeld wanneer er gasten komen, of misschien wel tijdens een beurs of jubileum.

Het materiaal is volledig van kunststof en hierdoor makkelijk afwasbaar. De kwaliteit is zeer goed waarbij het deksel in de onderrand vastklemt. Het viel ons wel op dat het deksel wat lager is dan bij andere taartdozen. Er passen dus zeker geen hoge baksels in. Denk hierbij eerder aan kleine gebakjes of vlaaien, dus geen hoge slagroomtaart.

De prijs is wel wat hoger, rond de € 30. Maar omdat het hier om een design model gaat vinden we hem meer dan de moeite waard.

Bewaardoos stolp en houtlook – bekijk

Kartonnen taartdozen

Wanneer je regelmatig taarten of gebak maakt, dan is de kartonnen taartdoos een aanrader. Deze worden als platte dozen aangeleverd, waarna je ze zelf nog vouwt. De geschikte oplossing voor het bewaren van taart, gebak, cupcake, cake of andere lekkernijen. De dozen zien er hetzelfde uit als in de bakkerij. Je maakt hiermee dus een professionele uitstraling.

We raden de kartonnen dozen ook aan wanneer je taart of gebak voor de verkoop aanbiedt, of wanneer dit vervoerd moet worden. Voor een setje van 10 dozen betaal je ongeveer 20 euro. 25 stuks kosten ongeveer € 30, waarmee je geld bespaart.

Kartonnen taartdozen – op voorraad

Over ons onderzoek en de test

Dagelijks beoordelen we de meest interessante producten. In ons onderzoek naar de beste taartdoos keken we vooral naar kwaliteit en de afmeting van het model. Ook de prijs speelde mee, je wilt tenslotte niet de allerhoogste prijs betalen.

Dit artikel is geschreven door iemand met veel bakervaring. Vroeger maakte ze gebruik van kartonnen taartdozen om de creaties mee naar huis te nemen. Thuis werd er gebruik gemaakt van een kunststof taartdoos. Tegenwoordig is deze er in een betere variant, veel praktischer en makkelijker afwasbaar. Vanuit persoonlijke ervaring en gedegen onderzoek is dit artikel tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste taartdozen voor het bewaren van heerlijk gebak
Schuiven naar boven