De beste paaseitjes (test)

Bijgewerkt: 10 april 2022

Na carnaval begint de vastenperioden (40 dagen). Gevolgd door het paasfeest. Hier horen natuurlijk lekkere chocolade paaseitjes bij. Benieuwd naar de beste paaseitjes? Die zijn getest, en in dit artikel lees je welke chocolade eitjes de beste keuze zijn. Laat het smaken.

De geschiedenis van het paasei

Natuurlijk ben je op zoek naar de lekkerste paaseitjes. Maar misschien vind je het ook leuk om te weten waar deze traditie vandaan komt. Al eeuwenlang staat het paasei symbool voor vruchtbaarheid. Vroeger werden paaseieren in akkers begraven, zodat de grond vruchtbaar werd.

Naast gewone paaseieren zijn er ook chocoladepaaseitjes. En dat is wat vaak met paaseitjes wordt bedoeld.

Vanuit christelijk oogpunt werd het verboden om tijdens de vastenperiode (tussen carnaval en Pasen) eieren te eten. Pas met Pasen werden er weer eieren genuttigd, vandaar dat ze de benaming paaseieren kregen.

De beste paaseitjes getest

Wat zijn de lekkerste of beste paaseitjes? In 2021 heeft een Nederlandse krant hier onderzoek naar gedaan. Maar er zijn door de jaren heen al verschillende testen uitgevoerd. Door alles bij elkaar te nemen kom je uit op de beste paaseitjes. Hieronder het overzicht.

Tony’s Chocolonely paaseitjes

Een niet zo heel goedkoop merk maar de kwaliteit van deze chocolade is ongekend hoog. En natuurlijk ook de smaak. Bovendien kan je ook nog eens kiezen, bijvoorbeeld uit mini paaseitjes, eitjes in een leuk doosje of verschillende smaken. Melk, kleur, wit, gevuld met karamel of praline. Je zegt het maar.

Het is een feit dat de paaseitjes van dit merk wat groter zijn dan bij andere merken. Je geniet er dus langer van, en dat zegt ook wel wat.

Bekijk Tony’s Chocolonely paaseitjes

Excellent van de Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn verkoopt elk jaar paaseitjes. Dit doen ze onder het eigen merk Excellent. Het gaat hier om lekkere chocolade-eitjes, maar wel vrij prijzig. Wanneer je dit met Tony’s Chocolonely vergelijkt dan is die eerste helemaal geen verkeerde keuze.

Voordeel van de Excellent chocolade is dat je kunt kiezen uit de best veel verschillende smaken. Je hebt ook zaken met gemixte eitjes, dan zitten er meerdere smaken in één verpakking. Je koopt deze eitjes in de supermarkt of je bestelt ze online, bij Albert Heijn zelf. Dus niet via een andere keten. Moet je het wel nog even laten bezorgen en dat kost extra geld.

Milka paaseitjes

Ook weer de beste paaseitjes, dit keer van het merk Milka. Dit merk staat sowieso bekend om de lekkerste chocolade. En ook nog eens in verschillende smaken. Ga bijvoorbeeld voor de mixbox met heel veel verschillende smaakjes, zo geniet je altijd van de lekkerste chocolade eitjes.

Het leuke aan de Milka paaseitjes is de verpakking. Ze maken er echt een feest van, waardoor Pasen een bijzonder tintje krijgt. Ook leuk om cadeau te geven. De prijs ligt een beetje tussen bovenstaande twee in, maar dit hangt er ook vanaf waar je voor kiest.

Naar Milka paaseitjes

Huismerken chocolade eitjes

Veel supermarkten verkopen hun eigen huismerk paaseitjes. Of je die lekker vindt, dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. Het is wel een feit dat de smaak van hele goedkope eitjes minder intens is. De chocolade kan zelfs ‘goedkoop’ smaken, en dat komt door het ontbreken van belangrijke ingrediënten.

Je kunt van goedkope chocolade natuurlijk niet verwachten dat dit dezelfde smaak heeft als de topmerken. Maar het is altijd het proberen waard. Misschien ben je er juist heel tevreden over, en hoef je niet naar een ander merk uit te kijken.

Waar kan ik nog paaseitjes kopen?

Wil je een goede voorraad paaseitjes in huis hebben, dan moet je er op tijd bij zijn. Meestal liggen ze al voor de carnavalsdagen in de supermarkten en winkels. Koop in ieder geval tussen carnaval en Pasen de eitjes. Wacht zeker niet tot enkele dagen van tevoren, want dan is de kans groot dat er geen voorraad meer aanwezig is.

Waar kun je nog paaseitjes kopen? Online vind je vaak wel een grotere voorraad. Het is dan ook zeker aan te raden om eens bij verschillende webshops rond te neuzen.

Lees ook: Dit heeft de paashaas met Jezus te maken

Dit zijn paas smaken

Met Pasen staan specifieke smaken neutraal. Wat zijn Paas smaken? Dat zijn onder andere:

  • Eieren
  • Advocaat
  • Paasbrood
  • Asperges
  • Kip of zalm

Met Pasen wordt vaak wijn gedronken. Niet alleen omdat het lekker is maar ook vanuit christelijke traditie.

Zoveel paaseitjes eten om 1 kilo aan te komen

Het is fijn om de beste paaseitjes in huis te hebben. Maar houd rekening met de energie die dit levert. Het hangt een beetje van je stofwisseling af maar na het eten van 100 tot 150 paaseitjes kom je 1 kg in gewicht aan.

Dat lijken heel veel eitjes en dat is het ook. Tel zelf maar eens op wat je in een maand tijd naar binnen werkt. Dat kunnen er zomaar 100 of meer zijn, waardoor je een kilo zwaarder bent. Mocht je veel paaseitjes eten, probeer dan in ieder geval ander snoepgoed te vermijden. En misschien wat minder voedsel op je bordje scheppen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste paaseitjes (test)
Schuiven naar boven