Beste yogamat 2022

Bijgewerkt: 10 april 2022

Waarop letten bij aankoop van een yogamat? De beste yogamatheeft een goede dikte en lengte Daarnaast is deze gemakkelijk mee te mailen je hebt de keuze uit verschillende materialen zoals PVC, TPE rubber. Moeilijk kiezen? In dit artikel de 5 beste yoga matten.

Het gebruik van een yogamat

Van oorsprong oefenen Yogi’s op een natuurlijke zachte ondergrond. Vaak is dit gras of aarde. In de westerse wereld beoefenen we yoga in de yogastudio of thuis. De vloer voelt als harde ondergrond niet comfortabel aan. Een yoga mat moeten dit verhelpen. Kies altijd voor een eigen yoga mat: dit is een stuk hygiënischer.

Aandachtspunten yoga mat kopen

Let bij aanschaf van een yoga mat goed op deze punten:

Dikte: een dikke yogamat voelt comfortabel aan, maar kan voor instabiliteit zorgen. Een dunne mat voelt soms minder prettig maar geeft de beste balans. De juiste mat heeft een dikte die varieert van 3 tot 6 mm, maar dikker kan ook (voelt zachter aan).

Lengte: voor de meeste mensen is een lengte van 160 – 180 cm voldoende. Wel even belangrijk om naar de eigen lichaamslengte te kijken.

Yoga- of fitnessmat: je hebt de keuze uit een yoga- of fitnessmat. De fitnessmat is dikker en steviger. Deze is meer bedoeld voor aerobics en pilates, maar wordt ook veel voor het beoefenen van yoga verkocht. Ideaal wanneer je sneller last hebt van de gewrichten.

Materiaal: de meeste matjes zijn van rubber of polytheen. Wie overgevoelig is voor rubber, kan beter voor kunstvezels gaan. Rubber voelt wel een stuk steviger aan. Het gaat hier overigens om een lichtgewicht rubber, dus geen zorgen over een eventuele spierverrekking.

Kleur: yogamatten zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Welke kleur je kiest, is heel persoonlijk.

Beste yoga mat 2022

Je weet nu waar je op moet letten bij de aanschaf van een yogamat. Hieronder 5x de beste yoga mat. Met omschrijving over de lengte, dikte materiaal en natuurlijk hoe comfortabel deze mat is.

1. Tunturi Pro Fitnessmat

 • Lengte: 180
 • Breedte: 60 cm
 • Dikte: 15 mm

Een comfortabele fitnessmat voor alle spieroefeningen. Het dikke materiaal biedt een zachte ondersteuning. Wordt niet alleen als fitnessmat maar ook als yogamat gebruikt. Dit matje is gemaakt van stevig schuimrubber en verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, , groen, roze en blauw.

Bekijk de Tunturi Pro fitnessmat

 2. Tunturi yogamat

 • Lengte: 170 cm
 • Breedte: 62 cm
 • Dikte: 30 mm

Ook deze mat is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. 20 cm korter dan zijn voorganger, en hiermee geschikt voor vrouwen of niet al te grote mannen. Dit matje is niet al te dik en biedt hierdoor voldoende stabiliteit. Gemakkelijk om mee te nemen. Deze yoga mat is gemaakt van het materiaal EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat) en is voordelig geprijsd.

Naar overzicht Tunturi yogamat

3. Sportbay Eco Deluxe

 • Lengte: 183 cm
 • Breedte: 61 cm
 • Dikte: 50 mm

Van het bekende merk Sportbay een hoge kwaliteit yoga mat. Behoort dan ook zeker tot de beste yoga mat. Perfect voor yogalessen, pilates, fitness en nog veel meer. Ondanks het rubber materiaal licht van gewicht. Biedt veel bescherming en steun tijdens verschillende oefeningen. Met een lengte van 183 cm voor elke lichaamslengte geschikt. Verkrijgbaar in een neutrale en rustgevende kleur blauw.

Bekijk de Sportbay Eco Deluxe

4. Matchu Sports Fitnessmat

 • Lengte: 183 cm
 • Breedte: 61 cm
 • Dikte: 90 mm

De fitnessmat van Matchu Sports is een fractie langer en breder dan andere materialen. Het matje heeft een hoge schokabsorptie en bestaat uit antislip materiaal. Het naturel basic-fit rubber voelt ook nog eens zeer comfortabel aan. Wordt veel verkocht als fitnessmat en yogamat.

Is gemakkelijk op de bergen en dankzij het meegeleverde draagkoord mee te nemen. Heeft een neutrale en sportieve grijze kleur.

Naar de Matchu Sports Fitnessmat

5. Focus Fitness yoga mat

 • Lengte: 173 cm
 • Breedte: 61 cm
 • Dikte: 50 mm

Dit is een yogamat zoals hij behoort te zijn. De Focus Fitness is dan ook een van de beste yoga mat. Gemaakt van neopreen materiaal, stevig en stabiel. Met blote voeten heb je een uitstekende grip op het matje.

Het leuke aan deze yogamat is dat deze verkrijgbaar is in mooie pasteltinten met een leuke print. Zo kom je helemaal in yogasfeer. Prettig geprijsd, welke kleur je ook kiest (roze, blauw of grijs).

Bekijk de Focus Fitness yoga mat

We zijn aan het einde van 5x beste yogamat. Uiteraard zijn er nog veel meer yogamatten verkrijgbaar, maar dit waren de meest populaire modellen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste yogamat 2022
Schuiven naar boven