De perfecte handtas kiezen

Bijgewerkt: 6 september 2022

Een handtas is de beste vriend van een vrouw, maar vooral heel erg praktisch. Naast het functionele is de tas een mooie aanvulling op de outfit. Hoe kies je de perfecte handtas? Je hebt tassen voor verschillende lichaamsvormen, maar ook het merk, budget en kleur speelt mee.

Wie je ook bent of waar je ook naartoe gaat, we helpen je bij de perfecte handtas kiezen.

Een grote of een kleine tas

Denk altijd goed na over het gebruiksdoel van de handtas. Neem je hem mee op vakantie, een dagje uit of ga je ermee op stap? Dit soort situaties bepaalt hoeveel spullen je in de tas stopt. Op vakantie heb je zeker een zonnebril, zonnebrandcrème en wat andere spullen nodig, die moeten allemaal in de handtas passen. Wanneer je een avondje uitgaat dan is een kleine handtas veel praktischer.

Voor vrouwen is het vaak handiger om minimaal twee handtassen te hebben, uiteraard in twee verschillende formaten. Wist je trouwens dat handtassen tegenwoordig ook als schooltas populair zijn?

Bekijk grote handtassen

Keuze voor het merk

Wanneer je naar de best verkochte handtassen kijkt dan zitten hier niet de allergrootste merken tussen. Het zijn juist de goedkopere merken zoals Charm London en Enrico Benetti die het goed doen. Deze tassen hebben een aanschafprijs die tussen de € 25 en € 60 ligt.

De exclusieve merken zijn vooral populair onder jongeren en mensen met een groter budget. Denk hierbij aan handtassen van Michael Kors, Gucci of El Vaquero. Voor dit soort tassen betaal je tussen de € 150 en meer dan € 500.

Dit zijn de meest populaire handtassen

Het materiaal is heel belangrijk

Hoe kies je de perfecte handtas? Dit doe je niet alleen door naar de afmeting en het merk te kijken, maar ook naar het materiaal. Sommige materialen zijn luxe en exclusief, maar ook duur. Andere materialen zijn juist onderhoudsvriendelijk of zeer goedkoop.

Echt leder

Een echt lederen handtas is de beste keuze. Deze heeft een mooie uitstraling, voelt natuurlijk aan en heeft een lange levensduur. Echt leder vraagt wel regelmatig onderhoud. Bescherm het materiaal tegen vocht en UV zonlicht.

Namaak leder

Wanneer je budget niet zo hoog is dan is namaak leder een uitstekende keuze. Het heeft een uitstraling die bijna hetzelfde is als echt leer, alleen voelt het wat anders aan. Het voordeel van namaak leer is dat het lichter van gewicht is. Ook vraagt het weinig onderhoud en is het een stuk goedkoper. Helaas is de levensduur ook wat korter.

Natuurlijke of synthetische stof

Een goede keuze is de handtas van een natuurlijke of synthetische stof. Je hebt bijvoorbeeld de handtas van spijkerstof, polyester, katoen of een van de andere vele materialen. Deze tassen zijn licht van gewicht waardoor je ze makkelijk meeneemt. Ook is de stof in veel gevallen flexibel, handig wanneer je de handtas volgepropt met allerlei spulletjes. Als laatste is het materiaal afwasbaar en heel soms kan de tas in de wasmachine.

Tassen voor een appelfiguur

Je lichaamsvorm zegt veel over het type handtas dat bij je past. Wanneer je de rondingen vooral aan de bovenkant van je lichaam hebt zitten (brede schouders en grote borsten), dan spreek je van een appelfiguur. Meestal zijn de heupen smal en heb je slanke benen. Hier wil je de nadruk op leggen, daarom kies je voor een handtas met korte hengsels. Zeker geen tas die je over de schouder hangt.

Handtassen voor een zandloper figuur

Vrouwen streven altijd naar een zandloperfiguur, helaas heb je dit niet altijd voor het zeggen. Bij een zandloperfiguur is je taille goed zichtbaar en je borsten en billen zijn iets groter. De schouders en heupen liggen op gelijke lijn met elkaar.

Voor een zandloperfiguur is de clutch perfect, maar ook een mooie tas die je over de schouders hangt. Zorg dat de tas op je heupen rust.

Passen voor een peerfiguur

Heb je zeer brede heupen en misschien wel flinke billen en benen? Wanneer de bovenkant van je lichaam smaller is dan heb je een peerfiguur. Het beste kun je een schoudertas kiezen, waardoor je heupen en brede benen minder opvallen.

De handtas voor een rechtsfiguur

Sommige vrouwen hebben een atletische bouw. Er zijn niet echt vrouwelijke vormen zichtbaar maar je hebt ook geen overgewicht. Of misschien wel, maar zit het gewicht zowel aan de boven- als onderkant. Vrouwen met een recht figuur kunnen het beste voor een ronde handtas kiezen. Neem in ieder geval een tas met afgeronde hoeken, zeker geen vierkant model.

Hoe je de handtas draagt zegt iets over je persoonlijkheid

Er is veel onderzoek gedaan naar handtassen, de modellen en hoe vrouwen hem vasthouden.

Tas over de schouder

Draag je de handtas over de schouder? Wanneer je hem hierbij dicht tegen het lichaam draagt dan ben je vastberaden, maar je geeft niet snel je vertrouwen weg. Je bent gericht op je omgeving. Hangt de tas los over je schouder dan ben je zelfverzekerd en spontaan.

Handtas in de hand vasthouden

Soms kan het niet anders om de handtas in je hand vasthouden, bijvoorbeeld tijdens een sjieke gelegenheid waarbij je een clutch of klein tasje meeneemt. Maar wanneer je de normale handtas veel vasthoudt, dan ben je vooral praktisch en georganiseerd.

Klem je de handtas met beide handen vast en houd je misschien wel voor het lichaam? Je houdt niet zo van aandacht of bent misschien wel verlegen.

Cross body tas

De cross body tasis erg populair en praktisch, maar het zegt ook iets over je karakter. Wanneer je de tas naar voren draagt dan reis je graag en ben je op je hoede voor criminelen of dieven. De tas naar achteren betekent dat je zelfverzekerd bent en niet graag op je omgeving let.

Naar de mooiste crossbodytassen

Tas op de rug dragen

Sommige vrouwen dragen de handtas op de rug of kiezen liever voor een (kleine) rugzak. Het maakt je niet uit wat anderen van je denken. Je gaat vooral voor het praktische aspect van de handtas.

Helemaal geen tas

Ze zijn er zeker: vrouwen die geen tas meenemen. Dit zijn zelfverzekerde vrouwen, ze hebben weinig spullen nodig. Bovendien vinden deze vrouwen het prettig om zich vrij te bewegen, zonder dat ze continu iets mee moeten dragen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De perfecte handtas kiezen
Schuiven naar boven