Portaal voor Talent registreren en gebruiken

Bijgewerkt: 20 augustus 2023

Voor studenten van ROC Amsterdam en Flevoland is er het Portaal voor Talent. Dit is de digitale schoolomgeving van deze twee opleidingsinstituten. Overige ROC- instituten hebben een vergelijkbaar portaal. In dit artikel vind je hulp met betrekking tot registratie en gebruik van het Portaal voor Talent.

De voordelen van deze digitale schoolomgeving

Op steeds meer scholen werken ze met een digitale schoolomgeving. Dit gebeurt vanaf het vmbo, waarbij zowel ouders als leerlingen de mogelijkheid hebben om cijfers, het rooster en berichten te bekijken.

Het Portaal voor Talent werkt op een vergelijkbare manier, maar heeft veel meer mogelijkheden. Dit zijn enkele van die mogelijkheden.

Prestaties en resultaten bekijken

Volg binnen het Portaal je cijfers oftewel resultaten. Elk cijfer is hier na controle direct zichtbaar. Ook zie je een overzicht van het gemiddelde.

Het schoolrooster

Welke vakken heb je op maandag en hoe laat moet je op woensdag beginnen? Het Portaal voor Talent bevat je rooster.

Gebruik maken van een school e-mailadres

Je werkstuk naar de docent mailen of iets aan een andere leerling vragen, dat kan met het speciaal e-mailadres dat je van school krijgt. Uiteraard mag je dit mailadres ook privé gebruiken.

Vanuit school printen

Via het Portaal is het mogelijk om werkstukken of documenten uit te printen. Dit kan zelfs via je eigen privé laptop.

Belangrijke berichten

Log regelmatig in want binnen het portaal ontvang je belangrijke berichten over je opleiding, facturen die je (nog) moet betalingen of wijzigingen waarvan je op de hoogte moet zijn.

Gratis Microsoft Office 365

Voor ROC- leerlingen is het gebruik van Microsoft Office 365 gratis. Hiervoor heb je wel een schoolaccount nodig.

Les op afstand

Soms kan een les online plaatsvinden. Via het Portaal voor Talent zie je welke online lessen je hebt. Ook vind je hier uitleg over het gebruik van Microsoft Teams. Dit programma heb je nodig om de online lessen te volgen.

Leermiddelen aanschaffen

Via het portaal schaf je schoolboeken en digitale leermiddelen aan. De communicatie en facturen hiervoor ontvang je op je school e-mailadres.

Voor jou geselecteerd: de beste studentenlaptops. Bekijk nu de aanbiedingen.

Portaal voor Talent registreren

Het registreren voor het Portaal voor Talent is vrij eenvoudig. Je hebt hier je studentnummer voor nodig. Een account aanmaken is dan ook alleen mogelijk voor studenten van het ROC. Volg onderstaande stappen om een account aan te maken.

 • Ga naar de website registratie.talnet.nl
 • Log met je studentnummer
 • Voer het wachtwoord in dat je op je e-mailadres hebt ontvangen
 • Ga naar ‘Wachtwoordregistratie’
 • Vul het tijdelijke wachtwoord in
 • Vul je privé e-mailadres in

Je hebt je geregistreerd. Het invullen van je privé e-mailadres is nodig wanneer je het wachtwoord in de toekomst vergeten bent. Je kunt dan via je privémailadres een nieuw wachtwoord aanvragen.

Inloggen op het Portaal

Sta je geregistreerd bij het Portaal voor Talent, dan log je in via de volgende website:

Sts.talnet.nl

Let op want deze inlogpagina is alleen bedoeld voor studenten van ROC van Amsterdam (ROCVA) en ROC van Flevoland (ROCVF).

Het wachtwoord veranderen

Het is aan te raden om het tijdelijke wachtwoord te veranderen in iets anders. Ook om veiligheidsredenen is het verstandig om je wachtwoord regelmatig aan te passen.

 • Ga naar mijnwachtwoord.talnet.nl
 • Vul het studentnummer in
 • Klik op Volgende
 • Open je privé e-mailadres
 • Bekijk de beveiligingscode die hier naartoe is gestuurd 
 • Vul de beveiligingscode in
 • Wijzig je wachtwoord

Tip: laptoptassen

Wifi netwerk van de school

Een groot voordeel dat aan het Portaal voor Talent vasthangt is gratis gebruik van het wifinetwerk. Dit gebruik je niet alleen op school maar wereldwijd, dus zelfs wanneer je op vakantie bent. Je moet middels je schoolaccount op het wifinetwerk inloggen. Dit doe je op de volgende manier:

 • Kijk naar beschikbare wifinetwerken op je laptop, tablet of telefoon
 • Selecteer het netwerk met de naam Eurodam
 • Log in met je studentnummer, gevolgd door @talnet.nl (voorbeeld: 12345@talnet.nl)
 • Voer het bijbehorende wachtwoord in
 • Klik op OK om verbinding te maken

Iets op school uitprinten

Speciaal voor leerlingen van het ROC Amsterdam of Flevoland is het mogelijk om gebruik te maken van de schoolprinter. Hiervoor heb je wel printtegoed nodig, iets dat op je studentenpas moet staan. Tegoed koop je via talnet.mycampusprint.nl.

Zorg dat het document dat je uit wil printen op je laptop of op de school-pc zichtbaar is. Ga naar de printer op school en leg de studentenpas hierop. De printer leest het tegoed automatisch van de pas uit.

Ben je niet op school of maak je gebruik van je privé laptop, en wil je toch iets uitprinten? Verstuur je printopdracht via de website talnet.mycampusprint.nl en log in met de gegevens van je studentenpas. De printopdracht blijft gedurende 48 uur in de schoolprinter staan. Je kunt dus op een later moment de opdracht uitvoeren en de geprinte documenten ophalen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Portaal voor Talent registreren en gebruiken
Schuiven naar boven