Personen zoeken op adres de hulpgids

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je kent een adres maar wil weten wie er woont. Via de telefoongids over de Gouden Gids is het niet meer zo makkelijk om te achterhalen wie er op dat adres staat ingeschreven. Wil je toch weten wie er woont? Personen zoeken op adres is zeker mogelijk, al helemaal nu we optimaal gebruik kunnen maken van het internet.

Telefoonnummers zoeken is veel makkelijker

Vroeger stond bijna iedereen vermeld in de telefoongids. Bedrijven zocht je via de Gouden Gids op. Sinds de komst van mobiele telefoons hebben veel mensen ervoor gekozen om geen vermelding in de telefoongids te willen.

Toch is het nog steeds makkelijk om het telefoonnummer van iemand op te zoeken. Dit heeft allemaal met het internet en sociale media te maken. Veel mensen registreren zich via hun telefoonnummer bij sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en TikTok. Bij dit soort netwerken kun je mensen via het telefoonnummer opzoeken.

Daarnaast is het makkelijk om een naam of telefoonnummer in Google in te voeren en te kijken wat hieruit komt.

Nog steeds de trend: het adresboek. Noteer alle telefoonnummers en/of adressen van je contactpersonen, familie en vrienden.

Bekijk adresboeken

Personen zoeken op adres doe je zo

Je kent een adres maar je weet niet wie er woont. Er zijn verschillende redenen waarom je personen op adres wil zoeken:

 • Interesse in het kopen van een woning (wie woont er?)
 • Problemen op een bepaald adres (je wil contact opnemen)
 • Nieuwsgierig naar de bewoners van een huis

Personen zoeken op adres blijkt niet zo makkelijk te zijn. Het eerste wat je kan doen: bezoek het adres. Soms hangt er een naambordje op of naast de voordeur. Dit is de makkelijkste manier om te achterhalen wie er woont. Hieronder vind je nog wat manieren om te ontdekken welke personen op een bepaald adres wonen.

Bij het bevolkingsregister opvragen

Het bevolkingsregister houdt bij welke personen er op een bepaald adres wonen. Het lijkt dan ook de meest logische keuze om dit bij het bevolkingsregister op te vragen. Helaas, de gemeente mag hier geen informatie over geven. Het is zelfs zo dat de gemeente niet mag doorgeven wie er op jouw adres staan ingeschreven.

Wat je wel kan navragen is hoeveel personen er op je adres staan ingeschreven. Verder is het mogelijk om na te gaan of er een specifiek persoon staat ingeschreven. Hiervoor moet je de volledige naam en de geboortedatum noemen. Verder moet je aan kunnen tonen dat je zelf op dit adres staat ingeschreven.

Conclusie: je kunt bij het bevolkingsregister niet opvragen wie er op een willekeurig adres staat ingeschreven. Alleen wanneer het je eigen adres betreft EN wanneer je weet om welke personen het gaat.

Via het internet zoeken

Mogelijk kun je via het internet opzoeken wie er op een bepaald adres verblijft. Sommige mensen vullen hun adresgegevens op social media in. Vooral op Facebook gaan gebruikers onvoorzichtig te werk. Ze publiceren hun adres en woonplaats en zetten het account soms ook nog eens openbaar. Op die manier is het wel heel makkelijk om te achterhalen waar iemand woont.

Helaas kun je via social media niet op adressen zoeken, en hier personen aan linken. Het werkt alleen andersom: je moet de naam van de persoon weten en aan de hand daarvan kijken wat zijn adres is.

Supertip: dit zijn de nieuwste laptops (prijslijst)

Houd er rekening mee dat veel sociale netwerken hun beveiliging hebben aangescherpt. Hierdoor kan het zomaar dat privacygevoelige gegevens zijn afgeschermd.

Een andere methode: ga naar Google en voer het adres in. Vul niet alleen de straatnaam en het huisnummer in, maar ook de woonplaats. Kijk welke zoekresultaten hieruit rollen. Heel soms, wanneer je geluk hebt, achterhaal je op deze manier de bewoner van het pand. Kijk ook eens bij zoekmachine Bing en Yahoo, want die tonen weer andere zoekresultaten.

Gebruik maken van Google Maps en Streetview

Weet je nog steeds niet welke persoon er op een adres woont? Maak dan eens gebruik van Google Maps en Streetview. Vul het adres in en zoom zoveel mogelijk in. Probeer details van de woning en de directe omgeving te bekijken.

Soms zie je een herkenbare auto, scooter, trailer of aanhanger op de oprit of voor de woning staan. Misschien herken je aan de hand hiervan welke persoon er op dat adres verblijft.

Mocht de bewoner van het pand toevallig buiten staan, dan is zijn of haar gezicht afgedekt of wazig gemaakt. Dit helpt dus niet om te achterhalen wie het is.

Probeer het via social media

Je hebt al eerder al kunnen lezen dat social media een goede manier is om personen te zoeken op een adres. De volgende sociale netwerken kunnen hierbij behulpzaam zijn:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • TikTok
 • Snapchat
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Mastodon
 • Reddit
 • Discord

Let vooral op jongeren die op het adres verblijven. Over het algemeen zijn jongeren wat onvoorzichtiger en delen privacygevoelig gegevens makkelijk via social media. Bezoek dan ook zeker de sociale netwerken waar jongeren op actief zijn. Dit zijn TikTok en Snapchat, Reddit en Discord.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Personen zoeken op adres de hulpgids
Schuiven naar boven