Beste pop up tent (2022): 1 – 6 persoons pop-up tenten

Bijgewerkt: 19 april 2022

Een pop-up tent is ideaal voor een festival of een korte overnachting. Ook geschikt als strandtent. Ontdek de beste pop up tent van dit moment. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De kleinste is geschikt voor 1 persoon, maar er zijn ook grote tenten voor maximaal 6 personen.

Gebruik van een pop-up tent

Pop up tenten zijn vooral erg gebruiksvriendelijk. In een handomdraai staat de tent en kan het feest of de vakantie beginnen. Let bij aanschaf van een pop-up tent op de volgende zaken:

Waterbestendig: een tent met een waarde van 1500 mm is geheel waterdicht. Het tentdoek moet zeker 2500 mm zijn en het grondzeil minimaal 5000 mm. Deze specificaties zijn eigenlijk alleen interessant bij aanschaf van een luxe tent. Voor een pop-up tent maakt dit niet heel veel uit. Mocht het model niet goed waterdicht zijn, dan staat dit in de omschrijving hieronder.

Materiaal: pop-up tenten zijn licht van gewicht. Daarom is er vaak voor polyester of nylon gekozen. Een tent van katoen is van een goede kwaliteit maar is te zwaar als pop up tent.

Afspannen: gooi een pop-up tent in de lucht en hij houdt zichzelf uit. Het is wel belangrijk om deze nog even af te spannen. R zijn ook modellen die zich niet laten afspannen.

Beste pop-up tenten getest

Hieronder onze top 5 beste pop-up tent. Deze zijn het best beoordeeld, van een goede tot uitstekende kwaliteit of verkopen zeer goed.

1. Dunlop pop up tent 2 persoons

Een praktische tent voor 2 personen. Deze heeft een buitendoek van polykatoen. Dit is een mix van polyester en katoen met de goede eigenschappen van katoenen. Het doek is gelukkig wel een stuk lichter dan echt katoen en daarom gemakkelijk mee te nemen. Deze tent heeft een gewicht van 2,2 kilo en een lengte van 225 cm.

Voordeel is de handzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Er is een gaas tegen muggen en insecten aanwezig, wat wel zo prettig is. Hij is ruim van binnen en droogt snel. Zeer geschikt voor korte kampeertrips of op festivals. Nadeel is dat het doek in sommige gevallen bij eerste gebruik doorlekt. Oplossing: een (deels) katoenen tent moet eerst ‘dichttrekken’. Zet de tent op en besproei deze met water. Het zal van binnen gaan ‘nevelen’. Hiermee trekt het doek dicht.

Bekijk de Dunlop pop-up tent 2 persoons

2. Pop-up Redcliffs kampeertent

Een compacte tent voor 2 personen van het merk Redcliffs. Bestaat uit 100% polyester en is hierdoor waterdicht en licht van gewicht. Bij deze tent zijn geen haringen nodig: de pop-up tent is direct klaar voor gebruik. Heeft een afmeting van 220 cm en is geschikt voor mensen met een maximale lichaamslengte van 1,80 meter. Voordeel: zeer compact, licht van gewicht en ook nog eens voordelig geprijsd. Nadeel: kan onstabiel aanvoelen door het ontbreken van scheerlijnen.

Naar de Reddclifs kampeertent

3. Maxxgarden pop up tent

Van het merk Lastpakdeze 2-persoons pop-up tent. Inclusief scheerlijnen, de tent staat als een huis. Voorzien van ontluchtingssysteem en insectengaas. Het materiaal bestaat uit polyester, de tent weegt in totaal slechts 1,8 kilo.

Dit model is eenvoudig op te zetten, waterdicht en droogt snel. Sommige gebruikers hebben wat moeite met het opvouwen van de tent. Dit is echter een probleem dat wel vaker bij pop-up tenten gezien wordt: oefening baart kunst.

Bekijk Maxxgarden Pop-up tent

4. High Peak Stella tweepersoonstent

Alweer een beste pop-up tent van een uitstekende kwaliteit. Ook nu weer voorzien van scheerlijnen, wat een goede stabiliteit garandeert. Voorzien van Dual ontluchtingssysteem, waardoor het klimaat in de tent aangenaam blijft. Het insectengaas houdt muggen en andere vervelende insecten buiten. Dankzij de gestikte naden ontstaan er geen lekkages. Deze pop up tent is van polyester, de stokken zijn van glasvezel.

Een mooie tent met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het opzetten gaat erg snel, ook het vastzetten van de scheerlijnen is geen probleem. Nadeel is het polyester materiaal, dat in de brandende zon erg warm kan aanvoelen. Zoek met polyester tenten daarom altijd een schaduwplek op of creëer er zelf een.

Naar de High Peak Stella tweepersoonstent

5. VidaXL Tent 6 personen groen

Eindelijk een snel op te zetten familietent voor 6 personen. Ideaal voor korte vakanties,een festival, de camping of om naar het strand te gaan. Deze tent heeft een afmeting van 260 x 316 cm met een stahoogte van maar liefst 180 cm. In een paar eenvoudige stappen snel op te zetten en weer af te breken. Deze pop up tent is inclusief tentstokken.

Dit model heeft een buitenzijde van polyester dat goed beschermt tegen regen en wind. De tent weegt in totaal 18 kilo en is geschikt voor 6 personen. Wie meer ruimte wil, gebruikt deze tent voor maximaal 4 personen. Voordeel is de waterbestendigheid en stabiliteit. Wordt compleet geleverd met alle benodigde materialen, binnentent en tentbodem.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste pop up tent (2022): 1 – 6 persoons pop-up tenten
Schuiven naar boven