Beste poppenwagen voor (baby)poppen

Bijgewerkt: 29 juli 2022

De moderne poppenwagens zijn niet van echt te onderscheiden. De bak of duwstang kun je omdraaien (en er een buggy van maken). Er is een zonnekap aanwezig of je gebruikt de slaapstand, dit soort wagens heeft tegenwoordig erg veel mogelijkheden. We onderzochten de beste poppenwagens voor gespeelde vadertjes en moedertjes.

Smoby Maxi Cosi Quinny

Uit onderzoek blijkt dat met poppen spelen een positief effect heeft op de vaardigheden en de empathie. Tot zover het wetenschappelijk gedeelte. Door naar deze 3-in-1 poppenwagen van het merk Smoby. Wat een plaatje en wat een kwaliteit! De reiswieg is afneembaar, waardoor de babypop overal mee naartoe gaat. De wagen is makkelijk om te bouwen tot een buggy en ook de kijkrichting is aanpasbaar.

Op zonnige dagen moet de babypop natuurlijk wel beschermd worden, daarom is er een mooie zonnekap aanwezig. De voorste wielen zijn volledig draaibaar, dit betekent dat de poppenwagen makkelijk te sturen is. Compatibel met de Maxi-Cosi van hetzelfde merk (niet inbegrepen).

Geschikt voor kleine en grote babypoppen, en natuurlijk knuffelberen. Die horen er namelijk ook bij. Voor minder dan € 50 koop je de Smoby Maxi Cosi Quinny, hij is verkrijgbaar in vier leuke kleuren.

Bekijk Smoby Maxi Cosi Quinny

Bayer trendy poppenwagen

In het blauw of roze, deze trendy poppenwagen is in twee verschillende kleurtinten verkrijgbaar. Ook weer een model dat gezien mag worden. Niet alleen vanwege de frisse kleuren, maar ook de mogelijkheden. Het is een model waarin de pop plat ligt, alsof het een jonge baby is.

De vier grote wielen zijn zeer geschikt voor vlakke en oneffen terreinen. De wielen draaien moeiteloos mee, ook tijdens het keren. Aan de onderzijde is een grote boodschappenmand aanwezig, en dit model wordt ook nog eens verkocht inclusief verzorgingstas. De duwstang is in hoogte verstelbaar.

Deze wagen is geschikt voor poppen met een lengte tot maximaal 46 cm. De aankoopprijs ligt rond de € 46.

Naar Bayer poppenwagen

Nijntje – Poppenbuggy

Dit is de best verkochte poppenbuggy, met opdruk van Nijntje. Deze buggy is in de kleur roze waarbij zowel het zitgedeelte, de wielen als de handvaten deze kleur hebben. Een echte meisjeswagen. Op de rugleuning staat Nijntje afgebeeld.

De duwstang heeft een hoogte van 58 cm. Het totale gewicht van deze buggy bedraagt 1,1 kg en is hierdoor ook hanteerbaar voor de allerkleinsten. Met een aankoopprijs van minder dan € 25 is dit een zeer goede keuze.

Dit product is ontzettend goed beoordeeld door klanten. Het krijgt een gemiddelde score van 4,6 (maximaal 5). Uiteraard is deze buggy ook inklapbaar en neemt binnenshuis heel weinig ruimte in beslag. Uiteraard ook ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld naar de oppas of op vakantie. Vergeet niet de babypop mee te nemen!

Bekijk Nijntje Poppenbuggy

Een poppenwagen van hout

Zoek je naar een duurzame poppenwagen, dan heb je ook modellen die vervaardigd zijn van hout. Ze bestaan volledig uit hout met een likje verf (uiteraard veilig). Voordeel is de duurzaamheid, nadeel is dat deze poppenwagens minder wendbaar zijn. Bovendien zijn ze voor jonge kinderen onpraktisch omdat ze al snel te zwaar zijn, en hierdoor lastig hanteerbaar.

Spelen met poppen heeft voordelen

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de voordelen van spelen met poppen. Uit een van deze onderzoeken is gebleken dat met poppen spelen bepaalde hersengebieden activeert. Door zelfstandig ermee te spelen werkt het kind aan zijn sociale vaardigheden en empathie. Ook ontwikkelt het andere vaardigheden.

Dit geldt in iets mindere mate ook voor het spelen met knuffels zoals teddyberen of andere zachte knuffeldieren. Het hangt er dan wel weer vanaf in hoeverre er voor het knuffeldier ‘gezorgd’ wordt.

Kunnen jongens ook met poppen spelen?

Jarenlang werd vastgehouden aan het feit dat jongens niet met poppen kunnen of mogen spelen. Het paste niet in hun ontwikkeling en het werd door ouders dan ook ontnomen. Tegenwoordig is duidelijk dat met poppen of knuffeldieren spelen een aantal voordelen heeft, zowel voor meisjes als jongens. Laat je zoon dus gerust met poppen spelen.

Wel is een feit dat jongens liever een pop met een stoer uiterlijk hebben. Bijvoorbeeld door de pop een superhelden cape aan te trekken.

Kijk er niet vreemd van op dat je zoon het gedrag van zijn moeder imiteert wanneer hij met poppen speelt. Heel leuk om naar te kijken want zo word je een spiegel voorgehouden. Dat jongens met poppen spelen is dus ook leuk voor ouders. Wellicht leer je hier nog iets van, of zie je verbeterpunten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste poppenwagen voor (baby)poppen
Schuiven naar boven