Beste meidoorn supplement

Bijgewerkt: 29 juli 2022

De meidoorn is niet alleen een mooie plant die in het wild of in tuinen groeit, ook heeft hij een aantal positieve effecten op de gezondheid. Uit klinische studies blijkt dat de meidoorn een regulerend effect heeft op de bloeddruk, de werking van de hartspier en de bloedsuikerspiegel. Een meidoorn supplement ondersteunt deze lichaamsfuncties.

Arnica complex

Het is lastig om het beste meidoorn supplement aan te wijzen, want er zijn verschillende producten verkrijgbaar. Arnica complex van het bekende merk A.Vogel  ondersteunt de bloedcirculatie en heeft een gunstige invloed op het hart. Het bevat valkruid en meidoorn.

Volgens de gebruiksaanwijzing neem je driemaal daags 20 druppels voor de maaltijd. Dit doe je met wat water. Let goed op maximale dosering en overschrijd deze niet. Bewaren bij een temperatuur onder de 25 °C.

Bekijk Arnica complex

Bio Meidoorn

Ben je op zoek naar een meidoorn supplement dat verder geen andere stoffen bevat? Dan is de Bio Meidoorn een goede keuze. Dit supplement bevat alleen de klassieke meidoorn, in de vorm van capsules. Het wordt al eeuwenlang ingezet bij verschillende gezondheidsdoeleinden. Let altijd goed op de aanbevolen dagelijkse dosering en volg dit op.

Gebruik je medicatie voor het hart op de bloedvaten, overleg en vooraf met de huisarts of een meidoorn supplement wel zo verstandig is.

Naar Bio Meidoorn

Dit doen meidoorn capsules

Vooral de Chinezen zijn al eeuwenlang bekend met de werking van meidoorn. Het wordt ingezet bij beginnende hartzwakte, een slechte bloedcirculatie, te hoge bloeddruk en een te hoge bloedsuikerspiegel. Daarnaast worden de besjes ingezet bij diarree, waarbij ze eerst gedroogd worden.

Meidoorn wordt ook wel als een superfood gezien. Het zou ondersteunen bij een depressie en om het cholesterolgehalte op een gezond niveau te houden. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat dit geen medische claim is. Sommige mensen ondervinden van meidoorn positieve effecten, terwijl anderen er geen baat bij hebben.

Over de bijwerkingen

Of een meidoorn supplement de beste keuze is, hangt af van de uitwerking hiervan. Het is aan te raden om het enige tijd uit te proberen voordat je een grootverpakking aanschaft. Er zijn een aantal bijwerkingen bekend. Dit zijn onder andere misselijkheid, huiduitslag, vermoeidheid en zweten. Bij bijwerkingen is het aan te raden om met dit product te stoppen. Overleg eventueel met de huisarts.

Ook kan er hoofdpijn ontstaan. Het is altijd verstandig om het supplement met een ruime hoeveelheid water in te nemen. Drink overdag ook voldoende water, dit kan mogelijk de hoofdpijnklachten verminderen.

De ervaringen met meidoorn

Veel mensen die meidoorn al enige tijd gebruiken zijn hier positief over. Het advies is om nog even rond te kijken naar verschillende ervaringen. Zoek niet alleen via webshops naar ervaringen, maar vooral op onafhankelijke websites. Je kunt eventueel ook een gezondheidsforum bezoeken en hier je vraag stellen.

Wanneer de eerste effecten optreden

Soms wordt gedacht dat meidoorn capsules direct werken. Dit klopt niet, het product heeft enige tijd nodig om effect te bereiken. Meestal begint het eerste effect na 10-15 dagen op te treden, maar dit kan ook rond de 20 dagen duren. Wanneer je na 30 dagen nog steeds niet merkt, dan heeft meidoorn weinig effect op je lichaam of psyche. Het heeft dan niet veel zin om hiermee door te gaan.

Gezondheidsclaims op voedingssupplementen

Wees voorzichtig met webshops die gezondheidsclaims op voedingssupplementen leggen. Een supplement ondersteunt de gezondheid, maar is niet bedoeld om ziektes te genezen. Er zijn natuurlijk supplementen die aan een betere gezondheid bijdragen, maar bij ziekte is het altijd nodig om een arts te bezoeken.

Wanneer een webshop, winkel of fabrikant suggereert dat het product een ziekte kan genezen, dan is dit wettelijk verboden. Trap hier zeker niet in. Het is dus niet zo dat meidoornsupplementen hartklachten, vaatklachten of andere ziekten kunnen genezen.

De prijs van het supplement rug

Er worden verschillende meidoorn supplementtarief aangeboden. Wanneer op de verpakking of in de beschrijving staat dat er een bepaalde stof inzit, dan moet dit ook daadwerkelijk zo zijn. De prijs zegt niet direct iets over de kwaliteit. Wel verwijst de prijs vaak naar een (bekend) merk, betaal je voor de verpakking of voor bepaalde hulpstoffen.

Laat je niet alleen maar door de prijs leiden, maar kijk vooral naar de aanwezige stoffen. Sommige supplementen bevatten alleen meidoorn, anderen vormen een combinatie van meerdere werkzame stoffen. Hulpstoffen zitten er altijd in en zorgen ervoor dat de capsules langer houdbaar zijn. Ook kunnen hulpstoffen bedoeld zijn voor de kleur, geur of smaak.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste meidoorn supplement
Schuiven naar boven