Beste geiser voor camper of op de camping

Bijgewerkt: 25 juli 2022

Altijd warm water tot je beschikking, op welke camping of vakantiepark je ook verblijft. Een campinggeiser is geschikt voor de caravan of camper, chalet of blokhut. In veel gevallen werkt dit op propaangas of butaangas. De ideale oplossing om warm of heet water te krijgen in de douche, de wasbak en de gootsteen.

Moeilijk om een keuze te maken? We hebben de drie beste geisers voor op de camping onder de loep genomen.

De werking van een geiser

Allereerst is het belangrijk om te weten of een geiser wel de meest geschikte keuze is. Dit apparaat wordt ook wel een doorstroomverwarmer genoemd. Het verwarmt koud water tot de gewenste temperatuur. Sommige modellen zijn geschikt voor binnen, anderen kunnen ook buiten worden gebruikt.

Een campinggeiser werkt vaak op propaan- of butaangas. Hierbij is geen aansluiting op het aardgasnetwerk nodig en is er ook geen elektriciteit vereist.

TTulpe Indoor B-11 P37

Dit is de beste geiser voor gebruik in de camper of caravan, maar natuurlijk ook de vakantiewoning of de boot. Hij werkt op propaangas en voldoet aan de ErP/NOx regelgeving. Deze geiser is uitermate geschikt om samen te werken met thermostaatkranen of mengkranen. De waterdruk begint vanaf 0,2 bar en de maximale druk is 10 bar. Het instellen van de temperatuur gaat via handmatige bediening.

Voor installatie is het noodzakelijk om een afvoerpijp naar buiten te maken. Het betreft hier namelijk een open geiser. Dit betekent dat er altijd voldoende ventilatie in de ruimte aanwezig moet zijn.

Dit model is voorzien van een automatische ontsteking. De ontsteking ontbrandt de waakvlam, die vervolgens de hoofdbrander aansteekt wanneer je om warm water vraagt. De TTulpe geiser heeft een capaciteit tot 11 l/min. Het temperatuurbereik ligt van 35-65 °C.

Bekijk TTulpe Indoor B-11 P37

Dakta geiser

Dit is niet alleen de ideale geiser voor op de camping, maar ook voor thuisgebruik. Bovendien is hij voordeliger dan voorgaand model, en heeft een capaciteit tot 12 l/min. Een toppertje onder de geisers.

Hij is voorzien van een efficiënte energiebesparing waarbij hij een lage waterdruk omzet in een hogere waterdruk. Dit betekent met weinig water toch gebruik maken van een goede waterstroom. Om energie te besparen schakelt hij na 20 minuten automatisch uit.

Deze geiser is vooral bedoeld voor de aanvoer van warm water, niet om de woning of het vakantieverblijf te verwarmen. De installatie is zeer makkelijk, bovendien neemt hij weinig ruimte in beslag. Voor een aanschafprijs die rond de € 259 ligt is dit een zeer goede koop.

Werkt op: propaan, butaan of LPG.

Naar Dakta geiser

Eccotemp CE-L5 Buitengeiser

Op de camping of het vakantiepark kan het zijn dat je behoefte hebt aan een buitengeiser. Bijvoorbeeld wanneer de badkamer zich buiten de vakantiewoning of de caravan bevindt. Een draagbare buitengeiser is ook ideaal wanneer je in een kampeertent verblijft.

Deze zeer zuinige geiser kan een heel seizoen lang op minder dan 15 kg propaangas functioneren. De opwarmtijd is zeer kort, waarbij er snel veel warm water vrijkomt. De capaciteit ligt op ongeveer 10 l, geschikt voor het vullen van de wasbak of het nemen van een douche.

De Eccotemp CE-L5 wordt geleverd inclusief een douchekop met slang, en de benodigde aansluitingen. Deze geiser is vorstbestendig en weerbestendig.

Bekijk Eccotemp CE-L5 Buitengeiser

Welke capaciteit is er nodig?

Vaak is een campinggeiser met een capaciteit tot 10 l water per minuut meer dan voldoende. Dit is namelijk geschikt om onder te douchen en je kunt er meerdere keren achter elkaar een wasbak mee vullen. Moet de geiser ook een bad kunnen vullen, dan heb je een model nodig met een capaciteit vanaf 12 l/min.

De voordelen van een campinggeiser

Met een geiser weet je zeker dat er een onbeperkte hoeveelheid warm water beschikbaar is. Voorwaarde is dat de geiser wel ‘gevoed wordt’, bij campinggeisers betreft het veelal butaan- of propaangras. Het tweede voordeel is dat je niet afhankelijk bent van elektriciteit of aansluiting op het gasnetwerk. Zelfs midden in de natuur, zonder voorzieningen, geniet je van warm water. Bovendien staat het warm water direct klaar, je hoeft niet te wachten totdat het op is gewarmd.

Over de nadelen

Een geiser levert minder warm water dan je van een (combi)ketel gewend bent. Wanneer iemand onder de douche staat, is het niet mogelijk om tegelijkertijd warm water voor de wasbak te pakken. Op een camping of vakantiepark zal dit in de meeste gevallen geen problemen opleveren, maar bij thuisgebruik wel.

Het beste merk

De geisers voor camping van het merk TTulpe zijn van een hoge kwaliteit en worden als beste verkocht. Dit merk is dan ook zeker een aanrader.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste geiser voor camper of op de camping
Schuiven naar boven