Quatro rollator kopen: alles wat je moet weten

Bijgewerkt: 26 mei 2022

Een Quatro rollator kopen? Bedenk dat er verschillende merken en modellen zijn. De Quatro rollator kwam in het tv-programma Kassa als beste uit de test (2019). Is dit nog steeds het geval? Lees meer over de belangrijkste specificaties, onderdelen en de kwaliteit. Maar natuurlijk ook waar te koop en wat hij moet kosten.

Rollator Quatro
Bekijk deze rollator

Tijd voor een loophulpmiddel

Een rollator is een praktisch loophulpmiddel. Je valt minder snel en durft hierdoor vaker naar buiten. Dankzij een rollator vergroot je de zelfredzaamheid. Zo behoud je makkelijker sociale contacten.

Over de Quatro rollator

Je hebt verschillende merken rollators. Zo heb je kwalitatieve merken maar ook merkloze en goedkope modellen. Die laatste bieden geen al te beste kwaliteit. Terwijl dit juist onmisbaar is, je moet ten alle tijden op een rollator kunnen vertrouwen.

De Quatro rollator staat bekend om zijn hoge kwaliteit, stabiliteit en comfort. Bovendien is deze ook nog eens duurzaam. In 2019 heeft het tv-programma Kassa een aantal rollators getest. Uit de test kwam de Quatro rollator als beste naar voren.

Bekijk Quatro rollators

Belangrijkste specificaties

Een Quatro rollator kopen? Lees dan eerst de belangrijkste specificaties.

Dit model weegt ongeveer 10,2 kg. Hiermee is hij stabiel en stevig maar niet al te zwaar. De rollator is dan ook geschikt voor buitenshuis maar ook voor binnen. Je kunt er dus alle kanten mee op.

De breedte varieert van 59 cm tot 63 cm. Dit is een beetje afhankelijk van het gekozen model. Zelfs de breedste Quatro rollator past makkelijk door smalle winkelpaden. Het is dus niet zo dat je om moet draaien.

De wielen zijn klein maar stevig. Bovendien zijn ze ontzettend wendbaar. Dit zijn geen luchtbanden dus een lekke band behoort tot de verleden tijd.

Er zitten parkeerremmen op. Gebruik deze voordat je gaat zitten, wel zo veilig.

Het frame is gemaakt van staal. De Quatro rollator kan een gewicht tot maximaal 130 kg dragen. Neem dus gerust een rustpauze en ga even op de rollator zitten.

De hoogte instellen

Of je nu groot of klein bent: de Quatro rollator kan in hoogte worden ingesteld. De aanbevolen gebruikerslengte ligt tussen de 152 en 197 cm. Het is belangrijk dat de rollator op de juiste hoogte wordt ingesteld, zodat je niet met opgetrokken schouders loopt.

Voor het instellen ga je rechtop staan en laat de armen langs het lichaam hangen. De handvatten moeten op gelijke hoogte staan met de polsen. Is dit niet het geval dan moeten de handvatten hoger of lager worden afgesteld.

Overige accessoires

Deze rollator is voorzien van een dienblad, stokhouder en mandje. Dit maakt hem multifunctioneel. Wandel ermee binnenshuis rond, ga boodschappen doen, bezoek familie of vrienden, een restaurant of maak een wandeling. Alles is mogelijk. De Quatro rollator ondersteunt bij snelle vermoeidheid, beperkte afstand, balansproblemen of gewrichtsproblemen.

Quatro rollator kopen: verkrijgbare kleuren

Dit model is in twee kleuren verkrijgbaar. Kies uit grijs, dit is een erg neutrale kleur. De blauwe rollator wordt vaak door mannen gekozen maar vrouwen vinden hem net zo mooi. Tegenwoordig kan het allemaal. Kies daarom een kleur die bij je persoonlijke voorkeur past.

Waar is de Quatro rollator te koop?

Een Quatro rollator, waar te koop? Je bestelt hem gewoon online. Hierbij krijg je hem binnen enkele werkdagen thuisbezorgd. Online bestellen betekent ook een zichttermijn. Je hebt dus even de tijd om de rollator uit te proberen of te beoordelen. Niet tevreden, dan mag hij gewoon terug.

Naar Quatro rollator grijs

Over de prijs

 wat moet de Quatro rollator kosten? De prijs valt echt wel mee en ligt in 2021 tussen de € 79 en € 94. Dit is inclusief gratis verzending. Bij andere webshops is de rollator misschien goedkoper maar betaal je nog eens apart verzendkosten. Hierdoor kom je uiteindelijk toch op bovenstaande prijs uit.

Quatro rollator onderdelen

Ondanks de hoge kwaliteit kan het gebeuren dat er iets kapot gaat of afbreekt. Gebeurt dit binnen de garantieperiode en niet door eigen schuld? Dan moet de verkoper dit product kosteloos repareren. Is dit niet mogelijk dan krijg je een vervangende rollator.

Onderdelen zijn verkrijgbaar bij de leverancier of de winkel waar je de rollator gekocht hebt. Dit zijn de verkrijgbare onderdelen:

  • Dienblad
  • Zitting
  • Hendel voor hoogteverstelling
  • Boodschappenmandje
  • Anatomische handgrepen
  • TPU-wiel
  • Voorvork lager
  • Gebogen remkabel
  • Stofkap voor zwenklager

De Quatro rollator onderdelen zijn op zich niet zo duur. Zo betaal je voor het dienblad ongeveer € 16 en voor het boodschappenmandje € 15. De stokkenbak kost € 7 en een voorvork afdekdop ongeveer € 4. Wanneer je teveel onderdelen moet vervangen ben je voordeliger uit met een nieuwe rollator.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Quatro rollator kopen: alles wat je moet weten
Schuiven naar boven