Beste speelgoedkist – praktisch en leuk

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Een speelgoedkist is het pronkstuk in de woonkamer of de kinderkamer. Berg al het speelgoed overzichtelijk en veilig op. De beste speelgoedkist is van een hoge kwaliteit en heeft een mooi design. In deze blogpost vind je de beste speelgoedkisten op een rij.

Speelgoedkist met naam

  • Persoonlijk cadeau
  • Prijsindicatie: € 100 – € 150

Een mooi cadeau voor je eigen kindje of jonge ouders: de speelgoedkist met naam. Kies voor een mooie houten kist met slot, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op het deksel of de zijkant (voorkant) van de kist wordt de naam van het kind gedrukt. Ook lange namen zijn mogelijk.

Afhankelijk van het gekozen model heeft de speelgoedkist een afmeting van 70-76 cm lengte. De breedte ligt tussen de 37 en 44 cm. De kist is in totaal 50 tot 55 cm hoog. Dit biedt voldoende ruimte voor het opbergen van knuffels, autootjes, poppen, leesboeken en nog veel meer.

Bekijk kisten met naam nog (op bestelling)

Het model met Nijntje opdruk

  • Herkenbare afbeelding
  • Prijsindicatie: € 50 – € 60

De kleine speelgoedkist van Nijntje is een leuk item voor de (kinder)slaapkamer. Hij heeft een lengte van 60 cm en een breedte van 26 cm. De hoogte bedraagt 32 cm en er is een praktisch deksel aanwezig. Vanwege de stevigheid is het zelfs mogelijk om deze kist als bankje te gebruiken. Plaats hem tegen de muur, berg het speelgoed op en laat je kindje er gerust op zitten. Bijvoorbeeld tijdens het lezen van zijn of haar favoriete boekje.

Het MDF materiaal heeft een lange levensduur. Bovendien vraagt het weinig onderhoud. De kist regelmatig afstoffen en vlekken met een lichtvochtige doek verwijderen.

Naar Nijntje speelgoedkist

Speelgoedkist op wielen

  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Prijsindicatie: € 27 – € 60

De beste speelgoedkist is er een op wielen. Deze is namelijk eenvoudig verplaatsbaar, ook door het jonge kind zelf. Zo verplaatst hij of zij het speelgoed van de ene kant van de kamer naar de overkant. Of van de slaapkamer naar de hal.

De kist op wielen heeft een open bovenkant, zodat al het speelgoed er makkelijk in kan. De afmeting van de bak bedraagt 25 x 24 cm met een hoogte van 20 cm. Het trekkoord is lang genoeg en zeer stevig. Bij deze kist is keuze uit verschillende modellen, bijvoorbeeld de houten kist in model beer, vos of auto.

Tip: vooral geschikt voor kinderen die moeite hebben met speelgoed opruimen. Door de kist achter zich aan te trekken wordt het opruimen er een stuk leuker en makkelijker op.

Bekijk kist op wielen

Speelgoedkist voor in de woonkamer

In de woonkamer ga je voor een rustige en moderne uitstraling. De beste speelgoedkist voor de woonkamer past perfect bij het huidige interieur. Kijk dan niet specifiek naar een speelgoedkist maar een opbergbox of opberkist. Deze ruime kisten zijn vaak van hout/MDF en voorzien van een stevig deksel. De uitstraling is zeer rustig, waardoor niemand in de gaten heeft dat de kist vol met speelgoed zit.

De ideale oplossing om speelgoed in de woonkamer goed op te bergen en de omgeving zo neutraal mogelijk te houden. Een opbergkist voor de woonkamer is verkrijgbaar vanaf € 29 (klein model). De grotere modellen met een afmeting van 100 x 40 x 40 cm kosten rond de € 69.

Naar opbergkisten woonkamer

Minder geschikt: de kunststof speelgoedkist

Naast houten kisten zijn er ook speelgoedkisten van kunststof verkrijgbaar. Goedkoop in aanschaf en makkelijk schoon te houden. In de praktijk blijkt kunststof niet de allerbeste keuze te zijn. Dit komt omdat veel van deze modellen voortijdig kapot gaan. Kinderen gaan namelijk ruw met het speelgoed en de opbergkist op. De kans is groot dat ze op de kist belanden, waardoor deze scheurt.

Dit brengt ook nog eens gevaarlijke situaties met zich mee. Gescheurd kunststof kan scherpe onderdelen bevatten. Daarom is het advies: kunststof behoort niet tot de beste speelgoedkist. Maar wel voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar oud, die zorgvuldig met het materiaal om kunnen gaan.

Speelgoed opbergen woonkamer: enkele tips

Creëer een hoekje in de woonkamer waar al het speelgoed wordt opgeborgen. Niet alleen overzichtelijk, ook weet het kind waar hij of zij aan toe is. Gebruik bij voorkeur een degelijke speelgoedkist die er ook leuk uitziet.

Breid het hoekje uit met een klein tafeltje en stoeltjes. Of leg een speelkleed op de grond. Vergeet ook niet een wandplankje voor de favoriete leesboeken van het kind. Zo wordt spelen in de woonkamer leuk en gezellig, zonder dat het rommelig uitziet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste speelgoedkist – praktisch en leuk
Schuiven naar boven