Review Nomadius zit-sta laptopstandaard

Bijgewerkt: 19 januari 2024

Ben je veel onderweg en wil je prettig op je laptop werken? De zit-sta laptop X Stand) van Nomadius is een bijzondere uitvinding. Hij is compact, lichtgewicht, stevig en in hoogte verstelbaar. We mochten dit product testen en beoordelen. Graag zelfs, want ons team is regelmatig op locatie aan het werk.

Pluspunten

– Compact ontwerp en makkelijk op te bergen
– Verschillende standen voor zowel zittend als staand werken
– Hoge kwaliteit materialen
– Gratis mousepad

Minpunten

– Geen duidelijke handleiding, alleen voorbeelden
– Ondanks de afbeeldingen is het even uitvogelen hoe het werkt


Uitpakken van het product

Als eerste de verzending en de ontvangst van deze zit-sta laptop standaard. Hij kwam goed verpakt aan. De laptopstandaard zit in een doos en wordt beschermd middels verpakkingsschuim. Het is fijn om de originele verpakking te bewaren, handig wanneer je de standaard thuis niet gebruikt.

Wat direct opvalt is het dunne ontwerp. Dit maakt het makkelijk om mee te nemen. Bijvoorbeeld om op locatie te werken, maar ook wanneer je op zakenreis of vakantie gaat. Daarnaast is hij makkelijk op te bergen dus ook ideaal voor thuisgebruik. Hij ligt nooit in de weg.

Opgevouwen heeft dit model een dikte van ongeveer 1 cm. Dit is een hele verbetering tegenover andere laptopstandaards.

In de verpakking zaten ook een mousepad én een screen cleaner. Verrassing!

Werken met de Nomadius zit-sta laptopstandaard

We waren naar twee dingen benieuwd: de kwaliteit en hoe je met de Nomadius zit-sta laptopstandaard werkt.

Ons teamlid nam de laptopstandaard mee op locatie. In plaats van zijn laptop een bureau zetten, ging hij met de laptop standaard aan de slag. Het heeft hem enige tijd gekost voordat hij het uitvouwen in een bepaalde stand onder de knie had. Deze zit-sta standaard heeft namelijk verschillende standen en je moet de juiste vinden.

Hij begon met de stand waarbij je vanaf een tafel of bureau werkt, met het toetsenbordgedeelte in een hoek van 45° naar je gericht. Hierdoor heb je makkelijker zicht op het toetsenbord en is typen geen probleem. Het is ook mogelijk om voor een hoek van 25° of 60° te kiezen. Kies voor 25° wanneer je veel typt en voor 60° wanneer je een presentatie doet.

Ondanks dat de laptop wat zwaarder is dan normaal, lijkt de Nomadius zit-sta laptopstandaard hier niet onder te buigen. Het was een verrassing om te zien dat het dun ogende materiaal zo sterk is.

Staand met je laptop werken

Soms is het handiger om staand achter je laptop te werken. Bijvoorbeeld bij een presentatie of wanneer je veel rondloopt. Ook op een beurs is een laptop op stahoogte ideaal. Onderweg ben je soms genoodzaakt om staand met je laptop te werken.

Wat doet de Nomadius laptoptandaard precies? Hij verhoogt je werkgedeelte. Je plaatst hem op een tafel of bureau en kiest voor de hoge stand. Zo komt je laptop hoger te staan.

Het is dus niet mogelijk om deze standaard op de grond te plaatsen en zo tot stahoogte te komen. Hier heb je een vaste en vaak lompe standaard voor nodig, iets dat je niet zo makkelijk meeneemt.

Voor welke laptops is hij geschikt?

Hij is in staat om laptops van verschillende afmetingen te dragen. Laptops van 17 inch passen er wel op maar hangen dan een beetje over het plateau heen. Nu moet hierbij gezegd worden dat laptops van deze afmetingen minder geschikt zijn om mee te nemen.

De zit-sta laptop heeft de focus volledig op reizen en werken op locatie liggen. Hierbij is rekening gehouden met de meest gangbare laptops die hiervoor gebruikt worden.


De kwaliteit van de materialen

Bij het schrijven van een review kijken we ook altijd naar de kwaliteit van producten. De Nomadius zit-sta laptopstandaard volstaat de test. In tegenstelling tot andere modellen is het materiaal niet stug maar flexibel. Dit maakt het instellen van de verschillende standen er een stuk makkelijker op. Ook glijdt het materiaal niet zo snel op een gladde ondergrond weg. Hierdoor blijft je laptop stevig en stabiel staan.

Ook heeft het materiaal een bepaalde veerkracht waardoor het de druk goed verdeelt. Hierdoor kan het ook prima zwaardere laptops dragen. Volgens de beschrijving is dit model geschikt voor alle laptops tot maximaal 10 kg. De werklaptop van ons teamlid leek wel een veertje op deze standaard. Onze gamelaptop die aardig wat weegt kon de Nomadius niet laten bezwijken. Stevig genoeg dus.

De vouwnaden kunnen een zwak punt zijn wanneer je hier met iets scherps insteekt. Houd de standaard daarom bij scherpe voorwerpen weg.

Conclusie Nomadius laptopstandaard met zit-sta functie

Ben je veel onderweg en gaat je laptop mee? Dan is de Nomadius laptopstandaard een prima keuze. Zowel voor zakelijk- als particulier gebruik. Hij is eenvoudig verstelbaar zodat je er vanuit verschillende hoeken en standen achter werkt. Het is een goede bureauverhoger en maakt het ook geschikt om vanaf een tafel, dressoir of iets anders te werken.

Het product is stevig en heeft naar onze mening een lange levensduur. Het compacte ontwerp maakt het makkelijk om de standaard overal mee naartoe te nemen.

Het uitvouwen is in het begin een uitdaging. Eenmaal onder de knie zet je jouw laptop snel in een stand die voor jou prettig werkt. Het inklappen wijst zich door de vouwnaden vanzelf. Je ‘voelt’ het wanneer het invouwen niet klopt, waardoor je vanzelf de andere kant opvouwt.

De bijgeleverde mousepad en screen cleaner maken het helemaal ideaal. Je hebt alles bij de hand voor een comfortabele werkhouding.

Wat ons betreft mag er wel een Nederlandse handleiding bij. Het kaartje met plaatjes toont de verschillende standen maar het kan lastig zijn om dit in te stellen. Een handleiding is vooral praktisch voor mensen die weinig tijd of zin hebben om alles uit te proberen.

Tip: op de website van Nomadius vind je een video waarin het uitvouwen wordt uitgelegd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Review Nomadius zit-sta laptopstandaard
Schuiven naar boven