Beste roeitrainer (2022) – fitnessapparatuur getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Sportief op de beste roeitrainer van dit moment. Met dit fitnessapparaat werk je aan opbouw van spieren en conditie. Ideaal als onderdeel van je fitness activiteiten maar ook tijdens herstel na een operatie of blessure. Het ene apparaat is het ander niet, daarom vind je hieronder 5X de beste roeitrainer.

Gebruik van een roeitrainer

Wist je dat een roeitrainer best vaak gebruik wordt? Je komt ze niet alleen in de sportschool maar ook in veel huishoudens tegen. Het voordeel van een roeitrainer is dat je hierbij je hele lichaam gebruikt. Je traint je armen, schouders, benen, billen en buikspieren. Maar ook je rug wordt een stuk sterker.

Je verbrandt ook nog eens lekker veel calorieën met een roeitrainer. Goed voor gewichtsverlies maar ook goed voor je hart. Daarnaast heb je nauwelijks kans op blessures. Enig nadeel is dat een roeitrainer ruimte in beslag neemt. Maar goed, dit geldt voor bijna elk fitness apparaat.

Beste roeitrainer 2022

Sta jij in startblokken om je spieren en conditie te trainen? Dit doe je natuurlijk wel met een goed fitnessapparaat. Er is veel verschil in kwaliteit en prijs. Om je te helpen volgt nu 5X de beste roeitrainer van dit moment.

1. Roeitrainer – VirtuFit Row 1.0

Deze roeitrainer is compact en verplaatsbaar. Hij is uitgerust met een weerstandkabel . Hierdoor train je extra intensief. Je maakt een beweging zonder dode momenten. Dit is zeker goed om je spierkracht en conditie effectief te ontwikkelen. De weerstand verstel je met de weerstandsknop in 4 standen, hiermee maak je oefeningen lichter of zwaarder.

Dit model wordt zeer goed verkocht. Niet zo vreemd want je traint er je hele lichaam mee en bootst de roeibewegingen op het water na. Hierbij maak je gebruik van verschillende weerstandsniveau. Conclusie: ideaal voor het opbouwen van spieren en het verbeteren van de conditie. Dit model is ook nog eens een van de voordeligste roeitrainers.

Bekijk Roeitrainer – VirtuFit Row 1.0

2. VirtuFit Ergometer Roeitrainer

Deze roeitrainer ziet er vooral heel stijlvol uit maar heeft ook alles te bieden wat je van een fitnessapparaat verwacht. Er is tijdens het ontwerpen van deze roeitrainer gekozen voor de beste materialen. Zo bestaat het railsysteem uit hoogwaardig staal waardoor dit model een lange levensduur heeft. Natuurlijk is er ook aan comfort gedacht, iets dat je vooral aan het zitje en de voetsteunen terugziet.

Het weerstandsysteem heeft een grote tegendruk waardoor je maximaal kunt trainen. Je zit hier altijd ergonomisch op. Op de trainingscomputer lees je de tijd, snelheid en afstand af. Natuurlijk is ook het calorieverbruik af te lezen. Je hebt ook de mogelijkheid om de hartslag in de gaten te houden. Een apparaat van een ontzettend hoge kwaliteit.

Naar VirtuFit Ergometer Roeitrainer

3. Tunturi Cardio Fit R30

Tunturi is altijd een goed merk wanneer het op fitnessapparaten aankomt. Deze roeitrainer is van een goede kwaliteit en ook nog eens prettig geprijsd. Dit maakt hem zeker tot de beste roeitrainer van dit moment. Voorzien van een vliegwiel waardoor hij erg stil in gebruik is. Dat is wel zo prettig wanneer je in de huiskamer traint. Of wanneer iedereen in huis nog slaapt.

Uitgerust met acht verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je ook tijdens de training gewoon aanpassen. Dit doe je terwijl je op de roeitrainer zit met behulp van de draaiknop. Ook nog eens voorzien van trainingscomputer waarop je de belangrijkste gegevens zoals de tijd, het aantal slagen en verbrande calorieën afleest. Het design is ergonomisch waardoor je er comfortabel op zit. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit en natuurlijk de voordelige prijs.

Bekijk Tunturi Cardio Fit R30

4. Roeitrainer – VirtuFit Row 450

Deze beste roeitrainer is misschien wat duurder geprijsd maar wel van een uitstekende kwaliteit. Ten eerste is hij inklapbaar, dat is wel zo makkelijk. Zo staat het fitnessapparaat nooit in de weg. Met zijn magnetisch weerstandsysteem ervaar je een goede weerstand die je flexibel aanpast. Je hebt ook nog eens de keuze uit 10 verschillende weerstandniveaus. Het voordeel van deze roeitrainer is dat hij nauwelijks geluid maakt.

Voorzien van een lange rails waardoor je een goede roeislag maakt. Deze roeitrainer is dan ook zeer geschikt voor lange mensen. Totaal ingeklapt is de roeitrainer slechts 70 X 51,5 cm groot. Er zitten transportwielen aan waardoor je dit fitnessapparaat ook makkelijk verplaatst. Dit model ontvangt uitstekende reviews van gebruikers. Hierbij scoort hij 4,7 van de 5 sterren. Komt bij Kieskeurig als beste uit de test (niet de consumentenbond). Al met al een uitstekende aankoop. Wordt helaas niet meer geproduceerd, maar er zijn alternatieven verkrijgbaar.

5. TecTake – Roeimachine met trainingscomputer

Dat dit de beste roeitrainer is komt door de hoge kwaliteit, de voordelige prijs maar ook de aanwezigheid van een hartslagmeter. Wel zo praktisch om je hartslag tijdens de training in de gaten te houden. Zo weet je of je op een goed trainingsniveau zit. Het frame en de geleiders zijn van aluminium en hiermee van een goede kwaliteit. De geleiders zijn ook nog eens in drie posities in te stellen zodat je het maximale uit je training haalt.

Op de computer lees je alles af wat je moet weten: de tijd, afstand en het aantal slagen. Alsof je op het water traint! Houd er rekening mee dat deze computer tussen je benen zit, vind je niet prettig dan moet je hem iets anders monteren. Maak voor de hartslagmeter in gebruik van een oorclip, dit werkt niet met een borstband. Het remsysteem werkt met gascilinders. Uitgerust met programma’s & trainingsprofielen, een Quickstart-functie, 4 manuele programma’s een een timer.

Een keuze kunnen maken uit het overzicht beste roeitrainer? Hier moet het vast wel mee lukken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste roeitrainer (2022) – fitnessapparatuur getest
Schuiven naar boven