Beste smartwatch voor Huawei

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Er zijn heel wat smartwatches die je kunt kopen. Er kan echter maar één de beste smartwatch voor Huawei zijn. Het is een feit dat de Apple Watch als de beste smartwatch ter wereld wordt gezien. Maar wanneer je een Huawei smartphone hebt dan is Apple hier niet compatibel mee. Daarom moet je voor een ander slim horloge gaan.

Je hebt de Huawei smartwatch (Watch) maar ook andere merken die prima samen gaan met je Huawei smartphone. Goede alternatieven die misschien wel beter of juist goedkoper zijn. Moeilijk om een keuze te maken? Gelukkig, beste lezer, vind je hieronder een selectie van de beste smartwatch voor Huawei.

De beste smartwatches die je kunt kopen

Even in het kort uitleg over een smartwatch, want dit is toch weer iets anders dan een sporthorloge of activity tracker. Eigenlijk is een smartwatch het beste van twee werelden. Je houdt je activiteiten bij maar je bedient hier ook je smartphone mee. Via de smartwatch zie je binnen komende berichten, reageer je op oproepen en kun je (korte) WhatsAppberichten of sms berichten versturen.

De beste smartwatch die je kunt kopen kan de volgende dingen:

 • E-mails en berichten lezen
 • Navigeren
 • Afspelen van muziek
 • Video’s bekijken
 • Foto’s maken
 • Stappenteller
 • Hartslag meten
 • Bijhouden van routes
 • Bijhouden van slaapritme

Een en ander is wel een beetje afhankelijk van het model. Een dure smartwatch heeft meer functies dan een goedkoop modelletje.

Beste smartwatch voor Huawei

Kijk je naar de beste smartwatch voor Huawei smartphones dan draait die op het Android mobiele besturingssysteem. Je moet dus geen slim horloge met het iOS besturingssysteem nemen. Het meest populaire model is de Fitbit, maar dit is echt een sport smartwatch. De Samsung Galaxy Watch is ook erg geliefd. Uiteraard heb je ook horloges van Huawei zelf. Laten we starten met de beste smartwatch voor Huawei.

Huawei Watch GT 2

Van het merk Huawei zelf de Watch GT 2. Hier zijn verschillende varianten in. Kijk ook even goed naar de grootte. Bijvoorbeeld de keuze uit een van 42 mm of 46 mm.  Wat kan dit model allemaal? Ten eerste hebben deze smartwatches een lange batterijduur. De batterij houdt het wel tot twee weken uit. Hierdoor kun je hem dag en nacht gebruiken.

Verder is deze Huawei smartwatch in staat om al je sportactiviteiten bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan de routes die je wandelt of hardloopt, het aantal stappen dat je zet of je hartslag. Het kan zelfs je bloeddruk en je zuurstofsaturatie meten.

Dit horloge is waterdicht, je kunt er gerust mee gaan zwemmen. Het meet de afgelegde afstand, het aantal verbrandde calorieën en ook de snelheid. Niet alleen tijdens het zwemmen maar ook wandelen, hardlopen of fietsen. Daarnaast heeft het een stressmeting en houdt het je slaap bij.

De Huawei Watch GT 2 is ten opzichte van andere merken voordelig geprijsd. Gemiddeld betaal je tussen de € 115 en € 265. In dit laatste geval gaat het om de Elite versie. Ze hebben allemaal een mooi design waarbij je kunt kiezen uit verschillende modellen en kleuren.

Bekijk Huawei Watch GT 2

Fitbit Versa smartwatch

Een van de meest populaire modellen wanneer het op sport smartwatches aankomt. De Fitbit Versa wordt in verschillende uitvoeringen verkocht. Bijvoorbeeld de Versa 2 of de Versa 3.  Maar je hebt ook de Fitbit Versa Lite. Laten we eens gaan kijken wat je van deze smartwatch kunt verwachten.

Alle modellen hebben een gps-functie en zijn geschikt voor onder water. De smartwatch toont binnen komende berichten en registreert je activiteiten. Denk hierbij aan hardlopen en wandelen, fietsen en zwemmen. De gps-tracker werkt in combinatie met je Huawei smartphone (of een andere Android smartphone). Bij sommige modellen heb je geen optie om muziek af te spelen. Maar wel wanneer je de smartphone bij je hebt.

De Versa 2 en 3 zijn ook geschikt om mee te betalen. Deze modellen hebben een batterijduur van maar liefst 6 dagen. Opladen gebeurt in ongeveer 12 minuten, dit is ontzettend snel. Je ziet met deze smartwatches ook het aantal minuten in actieve zones.

Is het de beste smartwatch voor Huawei? Wel wanneer je erg actief bent of graag actiever wil zijn. Dan is deze smartwatch een hele goede keuze.

Naar Fitbit Versa smartwatch

Is dit merk duur? Dat valt wel mee. Je betaalt tussen de € 160 en € 230. Overigens zijn er ook losse bandjes voor de Fitbit smartwatch verkrijgbaar.

Samsung Galaxy Watch

Ga je voor de beste smartwatch voor Huawei dan kom je bijna altijd bij de Samsung Galaxy Watch uit. Het zijn een van de duurste smartwatches maar wel van een zeer goede kwaliteit. Over het algemeen doet een Samsung Galaxy Watch het beter dan een Huawei Watch. Populaire modellen zijn de gewone Samsung Galaxy Watch, deze is voordelig geprijsd (ongeveer € 210). De Samsung Galaxy Watch Active2 wordt ook goed verkocht en ligt met betrekking tot prijs rond de € 200.

De Samsung Watch3 is nieuwer maar met ongeveer € 300 wel wat duurder. Je hebt dan wel een heel goed model in handen dat je uitgebreid inzicht geeft in je gezondheid.

Natuurlijk wil je meer over de Samsung Galaxy Watch weten. Daarom hieronder enkele belangrijke functies.

 • Geschikt voor onder water
 • Herkent automatisch een aantal activiteiten
 • Online muziek streamen
 • Batterijduur van ruim 80 uur
 • Verschillende apps beschikbaar
 • Activiteiten vastleggen
 • Slaapkwaliteit registreren

Je koppelt hem eenvoudig aan je Huawei smartphone. Natuurlijk ook compatibel met Samsung smartphones of andere Android toestellen. Met betrekking tot de prijs valt hier ook wel wat over te vertellen. De gemiddelde Samsung smartwatch is tussen de € 60 en € 100 duurder dan een Huawei smartwatch. Aan de andere kant ligt de kwaliteit van Samsung veel hoger. Mocht het je lukken om een paar tientjes meer uit te geven, dan zou ik zeker voor de Samsung smartwatch gaan.

Bekijk Samsung Galaxy watch

De goedkoopste smartwatch

Heb je niet veel te besteden en zoek je een goedkope smartwatch voor Huawei? Er zijn een aantal modellen die minder dan € 30 kosten. De kwaliteit is ook wat minder en er zitten niet zoveel functies op. Toch is een goedkope smartwatch een prima alternatief wanneer je budget niet zo hoog ligt. Ook leuk om cadeau te geven.

Dit zijn de meest voorkomende functies bij een goedkope smartwatch:

 • OLED display
 • Waterdicht
 • Binnen 2 uur volledig opgeladen
 • Stand-by tijd van ongeveer twee weken
 • Stappenteller
 • Hartslagmeter
 • Slaaptracker
 • Bloeddrukmeter
 • Calorieënteller

Een en ander hangt natuurlijk van het model af dat je koopt. Maar geloof me, bovenstaande functies ben ik tegengekomen bij een goedkope smartwatch van slechts € 22. En je kunt hem heel eenvoudig via Bluetooth koppelen aan je Huawei smartphone, Android toestel en zelfs je Apple iPhone.

Binnen de goedkoopste smartwatches voor Huawei heb je ook nog een aantal klassieke modellen. Het ziet uit als een normaal horloge maar het is eigenlijk een hele moderne smartwatch. Ook geschikt voor Android smartphones.

Welke smartwatch past bij mij? (test)

Je gaat natuurlijk voor de beste smartwatch voor Huawei. Misschien loop je met de volgende vraag rond: welke smartwatch past bij mij? Hier is niet direct een test voor, al was je hier waarschijnlijk wel naar op zoek. Helaas, toch kan ik je helpen bij het bepalen welke smartwatch het beste bij je past.

Bekijk eerst welk type je bent. Ga je voor de nieuwste technologie, dan zou je voor Samsung, Huawei of Garmin moeten gaan.

Sportief aangelegd? Dan kom je bij Fitbit of Garmin uit, dit zijn twee merken die zich op sporters richten. Maar ook de Samsung smartwatch voldoet aan deze eisen.

Welke stijl past bij jou? Je hebt sportieve modellen maar ook klassiek, stijlvol of modern. Samsung en Huawei hebben vooral sportieve en moderne modellen in hun assortiment. Ga je voor 100% sportief dan moet je toch bij Fitbit of Garmin zijn. Terwijl veel klassieke smartwatches juist weer de goedkopere modellen zijn.

Daarom is een smartwatch zo populair

Smartwatches heb je in veel verschillende soorten, maten en merken. Het is binnen korte tijd een razend populair item geworden. De allereerste smartwatch zag er nog simpel uit. Je kon er alleen de tijd op aflezen en notificaties vanaf je smartphone terugzien. De moderne smartwatch kan heel wat meer waaronder de afstand en route bijhouden, je hartslag meten en natuurlijk nog veel meer.

Waarom is een smartwatch zo populair? Omdat je niet de hele tijd je smartphone bij de hand hoeft te houden. Je kunt hem gerust opzij leggen of in je jaszak stoppen terwijl je met iets anders bezig bent. Alle activiteiten maar ook meldingen en oproepen vanaf je smartphone ontvang je op je smartwatch. Dat is precies waarom een smartwatch zo populair is. Kies voor de beste smartwatch voor Huawei, daar heb je heel lang plezier van.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smartwatch voor Huawei
Schuiven naar boven